Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1664

Wątek: pieluchowanie noworodka - zbiór rad

Mieszany widok

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mist Zobacz posta
    Gdzies chyba czytalam, ze papierki nie nadaja sie na noworodkowe kupki, dopiero na takie bardziej zwarte... czy to nie jest tak i tez mozna ich uzywac?
    nadają się jak najbardziej! nie wyobrażam sobie kupek noworodkowych bez papierków. To prawda-bez nich też zostają plamy, ale farfocli kuowych dzięki temu nie trzeba zbierać. Najlepsze na tego typu kupy są z ekobaby z rolki
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chusteryczka Awatar melodi
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Czemu niby się nie nadają? U nas też się sprawdziły, miałam jakieś odkupione nie pamiętam z czego. Do teraz używamy i przy formowankach używam ich zawsze. Przy kieszonkach często nie ma takiej potrzeby.
    '12 Norbi 86 > 66 kg !!!

'Masz w sobie coś, co możesz pokazać tylko wybranym.'

Chusteryczka Awatar ewaibartek
    Miejscowość
    Warszawa-Bródno

Domyślnie

Ja na Twoim miejscu bym sobie darowala z miesiac wielo, po co masz sie meczyc i nie daj Boze zniechecic
    Pamietaj, ze wielo jest dla nas a nie na odwrót. Ważne,że w końcu dziecko dorosnie i wszystko bedzie ładnie sie układać na pupie
    Bartek 02.05.2007 Ksawery 07.08.2010 Sara 28.04.2012

Chustonówka

Domyślnie

Dziewczyny ja odnośnie papierków.
    Co prawda nie przemawiają do mnie jakoś szczególnie i zaopatruję się w mikropolar, ale pomyślałam, że dobrze by było mieć w domu na wszelki wypadek jedną rolkę na wyjścia.
    Nie wiem czy będę tego używała więc szukam jak najlepszych i tutaj pytanie czy doradzicie jakie..
    Polecacie te z Ekobaby - http://www.ekobaby.pl/sklep.php?cat=17&id=139&ec=0 a ja szukam jeszcze opinii o tych z Pupusia - http://pupus.pl/product-pol-143-JEDN...ne-100szt.html.
    Jeśli faktycznie najsensowniejsze te pierwsze to pewnie skuszę się na nie i zamówię, ale może Pupuś też jest dobry to byłoby łatwiej bo robię tam zakupy i odpada koszt transportu.

Tak czy siak chcę kupić jedne a dobre, które raz na jakiś czas mi się przydadzą. Takie które można wrzucić do toalety (nie chciałabym zatkać kibelka znajomym), i wyprać w przypadku zasiusiania.

Liczę na szybką podpowiedź bo nie wiem co robić..
    Z góry dziękuję

Ps. Oczywiście chodzi o noworodka (którego jeszcze nie ma ), ale jak się sprawdzą i później to będzie super

Chustonówka

Domyślnie

Hej, Ja używam dla niemowlęcia imse vimse i jestem bardzo zadowolona. Innych nie próbowałam

Chustomanka Awatar Mama Lili
    Miejscowość
    Berlin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jugra Zobacz posta
    Dziewczyny ja odnośnie papierków.
    Co prawda nie przemawiają do mnie jakoś szczególnie i zaopatruję się w mikropolar, ale pomyślałam, że dobrze by było mieć w domu na wszelki wypadek jedną rolkę na wyjścia.
    Nie wiem czy będę tego używała więc szukam jak najlepszych i tutaj pytanie czy doradzicie jakie..
    Polecacie te z Ekobaby - http://www.ekobaby.pl/sklep.php?cat=17&id=139&ec=0 a ja szukam jeszcze opinii o tych z Pupusia - http://pupus.pl/product-pol-143-JEDN...ne-100szt.html.
    Jeśli faktycznie najsensowniejsze te pierwsze to pewnie skuszę się na nie i zamówię, ale może Pupuś też jest dobry to byłoby łatwiej bo robię tam zakupy i odpada koszt transportu.

Tak czy siak chcę kupić jedne a dobre, które raz na jakiś czas mi się przydadzą. Takie które można wrzucić do toalety (nie chciałabym zatkać kibelka znajomym), i wyprać w przypadku zasiusiania.

Liczę na szybką podpowiedź bo nie wiem co robić..
    Z góry dziękuję

Ps. Oczywiście chodzi o noworodka (którego jeszcze nie ma ), ale jak się sprawdzą i później to będzie super
    Próbowaliśmy przeróżnych i nie pamiętam które, ale na pewno były jakieś eko, chyba właśnie IV i niestety robiły takie mikropęknięcia skóry na pupie

Chwilę później canpola i to był strzał w dziesiątkę przy mlecznych kupach - wszystko zbierały. Na dobrą sprawę wciąż są u nas w użyciu, także polecam

Uprawnienia umieszczania postów