A ręczników to się chyba nie powinno akurat w płynach (tak jak pieluch), bo chłonność zmniejszają...
Poza kwaskowaniem można spróbować jeszcze suszenia w suszarce bębnowej jak ktoś ma lub ma możliwość u kogoś - też trochę rzeczy miękną.
Dziewczyny a jakie macie doświadczenia z otulaczami noworodkowymi jeśli chodzi o różnicę między rzepem a napami, dla malutkich dzieci lepsze napki czy rzep? Bo ja wielopieluchowałam moją królewnę od 5 miesiąca życia dopiero i wtedy napki było ok i w ogóle lubię napki ale tak się zastanawiam jakie otulacze S zakupić lepiej..
ja wole rzepy, zwlaszcza dla maluszka kiedy odleglosci miedzy napami nie pozwalaja na dobre dopasowanie.
Ania
2008, 2011, 2013, 2018
No na później to mam po córze starszej pełno onesizów z napami, teraz to się pytam o coś na pierwsze miesiące
Też własnie myślałam że pewnie lepiej się na noworodzia da rzepy dopasować. Dzięki dziewczyny za odpowiedzi i jeszcze jakby się ktoś wypowiedział to bym była wdzięczna
![]()
My mieliśmy otulacze na rzepy i jeden na napy. Zdecydowanie przy takim maluchu rzepy były praktyczniejsze![]()
Ja dla mojego noworda, co sie pojawi w styczni, kupiłam malutkie rozmiarowy otulacze - wszystkie na rzepyjakos to mi sie wydaje i praktyczniej i wygodniej. Nawet nie wiem czy w ogole robią takie eski od bambino mio na napy ???