Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1664

Wątek: pieluchowanie noworodka - zbiór rad

Mieszany widok

Chustoguru Awatar HoliPoli
    Miejscowość
    Belgrad

Domyślnie

A ręczników to się chyba nie powinno akurat w płynach (tak jak pieluch), bo chłonność zmniejszają...

Poza kwaskowaniem można spróbować jeszcze suszenia w suszarce bębnowej jak ktoś ma lub ma możliwość u kogoś - też trochę rzeczy miękną.

Chustomanka Awatar gosica502

Domyślnie

Dziewczyny a jakie macie doświadczenia z otulaczami noworodkowymi jeśli chodzi o różnicę między rzepem a napami, dla malutkich dzieci lepsze napki czy rzep? Bo ja wielopieluchowałam moją królewnę od 5 miesiąca życia dopiero i wtedy napki było ok i w ogóle lubię napki ale tak się zastanawiam jakie otulacze S zakupić lepiej..

Chustopróchno Awatar Kreska

Domyślnie

ja wole rzepy, zwlaszcza dla maluszka kiedy odleglosci miedzy napami nie pozwalaja na dobre dopasowanie.
    Ania
    2008, 2011, 2013, 2018

Chustomanka Awatar Mama Lili
    Miejscowość
    Berlin

Domyślnie

Rzep jest przerąbany później - dzieci same je sobie odpinają

Ale na początku bardziej nam pasował

Chustomanka Awatar gosica502

Domyślnie

No na później to mam po córze starszej pełno onesizów z napami , teraz to się pytam o coś na pierwsze miesiące Też własnie myślałam że pewnie lepiej się na noworodzia da rzepy dopasować. Dzięki dziewczyny za odpowiedzi i jeszcze jakby się ktoś wypowiedział to bym była wdzięczna

Domyślnie

My mieliśmy otulacze na rzepy i jeden na napy. Zdecydowanie przy takim maluchu rzepy były praktyczniejsze

Chustoholiczka Awatar kornflejka
    Miejscowość
    Portugalia

Domyślnie

Ja dla mojego noworda, co sie pojawi w styczni, kupiłam malutkie rozmiarowy otulacze - wszystkie na rzepy jakos to mi sie wydaje i praktyczniej i wygodniej. Nawet nie wiem czy w ogole robią takie eski od bambino mio na napy ???

Uprawnienia umieszczania postów