Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1664

Wątek: pieluchowanie noworodka - zbiór rad

Mieszany widok

Chustomanka
    Miejscowość
    Zachodniopomorskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez taniuka Zobacz posta
    piszą, że BG AIO jest do 5,5 kg, czy wg Was rzeczywiście tak jest? Jak dziecko waży 4800, warto kupować? OS są jeszcze za duże, a potrzebuję coś bardziej chłonnego niż tetrai prefold, żeby założyć na czas drzemki czy do chusty

ewentualnie może coś innego polecacie?
    faktycznie jest do 5,5
    Polecam wkłady składane kokosi lub też kokosi ręczniczki nasze ukochane, super chłoną i powoli chce wymieniać wszystko inne własnie na to

Chusteryczka Awatar taniuka
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kali Zobacz posta
    faktycznie jest do 5,5
    Polecam wkłady składane kokosi lub też kokosi ręczniczki nasze ukochane, super chłoną i powoli chce wymieniać wszystko inne własnie na to
    a nie sztywnieją po praniu? nie robią się szorstkie?

Cytat Zamieszczone przez Mama Lili Zobacz posta
    Szkoda je niszczyć... Lepiej na początek używać tych tanich ręczników po 1zł z Ikea
    te tanie ręczniki są super jako wkład do kieszonki, ale nie do kontaktu z pupą, po praniu robią się szorstkie
    marzec 2010 i kwiecień 2013

Chustomanka Awatar Mama Lili
    Miejscowość
    Berlin

Domyślnie

Wystarczy je przed użyciem rozetrzeć w dłoniach - u nas było wtedy ok

Chustomanka
    Miejscowość
    Zachodniopomorskie

Domyślnie

a nie sztywnieją po praniu? nie robią się szorstkie?

te tanie ręczniki są super jako wkład do kieszonki, ale nie do kontaktu z pupą, po praniu robią się szorstkie
    ja po praniu mocne je strzepuje i jak na razie nie są szorskie, nie drapią za to chłonność mają świetną, myślę,że starczą na na dłuuuugoo
    Zwykłe ręczniczki ikea nawet do kieszonki wytrzymują u nas chwile i zaraz przeciek

Chustomanka Awatar larwunia
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Potwierdzam, my mamy twardą wodę i ręczniczki są niezbyt przyjemne, bardzo szybko stwardniały, do tego stopnia, że zostają odciski tej frotki na skórze . Wymiętoszenie w rękach trochę pomaga. Ale ja je i tak lubię, dwa ręczniczki do kieszonki nieźle dają radę, ale najczęściej dorzucam je jako uzupełnienie wkładu pod otulacz albo do kieszonki.
    Ostatnio edytowane przez larwunia ; 08-07-2013 o 12:42 Powód: literówka
    Moje kochane chłopaki: G. 15.04.09 i A. 17.03.13

Chustonówka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Dziewczyny obkupiłam się w tetrę i muśliny, bo wiele osób chwili je sobie przy noworodku, ale jak założyłam mojemu 3,3 kg malcowi to szybko ściągałam bo taki odwłok się zrobił Od ilu kg tak na oko powinna dobrze leżeć ?

Trochę się podłamałam bo przy moim szczupaku nawet otulacz IV nb wydaje się ogromny (w połączeniu z prefoldem lub formowanką).

Co mogę przy takim malcu wypróbować, żeby zgrabnie leżało?

Chustomanka
    Miejscowość
    Zachodniopomorskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kroofy Zobacz posta
    Dziewczyny obkupiłam się w tetrę i muśliny, bo wiele osób chwili je sobie przy noworodku, ale jak założyłam mojemu 3,3 kg malcowi to szybko ściągałam bo taki odwłok się zrobił Od ilu kg tak na oko powinna dobrze leżeć ?

Trochę się podłamałam bo przy moim szczupaku nawet otulacz IV nb wydaje się ogromny (w połączeniu z prefoldem lub formowanką).

Co mogę przy takim malcu wypróbować, żeby zgrabnie leżało?
    rozmiar newborn/xs - kokosi ma malutkie otulacze i formowanki, które idealnie leżą na takich maluszkach, otulacze bambino mio też są malutkie. IV moim zdaniem na noc na duże formowanki są ok.

Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

Małe otulacze XS/S ma też Babyetta

Chustomanka
    Miejscowość
    South East England

Domyślnie

dziewczyny a czy na poczatek sprawdzi sie tetra/ flanela na snappi i otulacz? czy lepiej skladac pieluchy normalnie bez snappi?
    aha i gdzie dorwac snappi? na allegro chyba sie noe oplaca

Chustomanka

Domyślnie

ja dla noworodka 3,6kg używałam otulacza wełnianego IV z wkładką bambusową lolipop, zgrabnie to na pupce leżało i fajnie oddychało. Tylko czasami kupka pobrudziła otulacz, trzeba mieć kilka na zmianę ( miałam trzy i dawałam radę:-D)

Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez husky Zobacz posta
    dziewczyny a czy na poczatek sprawdzi sie tetra/ flanela na snappi i otulacz? czy lepiej skladac pieluchy normalnie bez snappi?
    aha i gdzie dorwac snappi? na allegro chyba sie noe oplaca
    nie używam snappi, więc nie mam porównania. składam tetrę w samolot, zawijam i na to otulacz

a snappi sprawdż w ekomaluchu

Chusteryczka Awatar Wyga
    Miejscowość
    Wągrowiec

Domyślnie

Nasze pierwsze próby pieluchowania to właśnie tetra i otulacz, całkiem nieźle się sprawdzało. Tyle, że musiałam pilnować bo jak za długo nie zmieniałam pieluchy to otulacz też namakał.

Skoro tracisz grunt, to się wznosisz! Leć!

Chustomanka Awatar bozenka151
    Miejscowość
    Comber, UK

Domyślnie

Ja składałam normalnie w otulacz, a później pszeszłam na formowanki bo tetre mi córcia szybko przesikiwała i nie mogła spać nawet w dzień
    Co do snappi
    http://www.thenappylady.co.uk/essent...-snappis.html:)

Dla noworodka wkłady jak najmniejsze i tak prefordy tego rozmiaru zdecydowanie za duże
    Oliwia Sara 19.03.2013 i ​

Chustonówka

Domyślnie

wypas

Uprawnienia umieszczania postów