Potwierdzam, my mamy twardą wodę i ręczniczki są niezbyt przyjemne, bardzo szybko stwardniały, do tego stopnia, że zostają odciski tej frotki na skórze. Wymiętoszenie w rękach trochę pomaga. Ale ja je i tak lubię, dwa ręczniczki do kieszonki nieźle dają radę, ale najczęściej dorzucam je jako uzupełnienie wkładu pod otulacz albo do kieszonki.
Ostatnio edytowane przez larwunia ; 08-07-2013 o 12:42 Powód: literówka
Moje kochane chłopaki: G. 15.04.09 i A. 17.03.13
Dziewczyny obkupiłam się w tetrę i muśliny, bo wiele osób chwili je sobie przy noworodku, ale jak założyłam mojemu 3,3 kg malcowi to szybko ściągałam bo taki odwłok się zrobiłOd ilu kg tak na oko powinna dobrze leżeć ?
Trochę się podłamałam bo przy moim szczupaku nawet otulacz IV nb wydaje się ogromny (w połączeniu z prefoldem lub formowanką).
Co mogę przy takim malcu wypróbować, żeby zgrabnie leżało?
Małe otulacze XS/S ma też Babyetta
![]()
marzec 2010 i
kwiecień 2013
ja dla noworodka 3,6kg używałam otulacza wełnianego IV z wkładką bambusową lolipop, zgrabnie to na pupce leżało i fajnie oddychało. Tylko czasami kupka pobrudziła otulacz, trzeba mieć kilka na zmianę ( miałam trzy i dawałam radę:-D)
Ja składałam normalnie w otulacz, a później pszeszłam na formowanki bo tetre mi córcia szybko przesikiwała i nie mogła spać nawet w dzień
Co do snappi
http://www.thenappylady.co.uk/essent...-snappis.html:)
Dla noworodka wkłady jak najmniejsze i tak prefordy tego rozmiaru zdecydowanie za duże![]()
wypas