taaaa BG AIO najlepsze![]()
taaaa BG AIO najlepsze![]()
Bartek 02.05.2007Ksawery 07.08.2010
Sara 28.04.2012
No to pierwsza katastrofachoć z uśmiechem na ustach!
Młody ma prawie 4 tygodnie, więc mama nabrała sił na wielorazówki. Kupiłam tylko kilka otulaczy newborn, żeby zobaczyć co mi pasuje. Oczywiście przy pierwszych próbach włożenia tetry zaliczyliśmy przeciekistąd moje pytanie, jakiej wielkości jest ta tetra przed złożeniem w cokolwiek? może moja była za duża i zrobiły się przerwy pomiędzy skórą a otulaczem. Będę na pewno próbować dalej
![]()
Zapomniałam że zapytałam i zamiast zajrzeć tu to poczytałam i z bólem serca odmówiłam te AIO
Ale tamte były Itti Bitti (takie prześliczne0 a jeszcze przyszła okazja na Bumgenius tylko, że te są wizualnie mniej ślicznei recenzje były rożne..hmm ale widzę, ze wy polecacie? A Itti Bitti AIO, co o nich sądzicie?
I jeszcze zanim przegapię kolejną okazjękieszonki babyetta minkee dla noworodka...czy to warto? czy lepiej już AIO? Bo tak mi się zdaję że tą i tą trzeba prac po jednym zabrudzeniu a AO zdają się "stabilniejsze"...dobrze główkuję?
![]()
jagienka... prawda jest taka, że każdemu co innego najlepiej się sprawdza...Najlepiej popróbować różne rzeczy, a to co nie przypasuje można zawsze odsprzedać na bazarku
PS. U nas królują otulacze + wkłady chłone lub ręczniczki ikeowskie. Kieszonki też lubię, ale traktuję je jako uzupełnienie stosiku, fajne faktycznie na krótsze wypady, a formowanki są z kolei fajne na dłuższe wyjścia lub dłuższą drzemkę dzienną, ale mały najgorzej je toleruje. Ale moim zdaniem trzeba próbować, jak coś Ci się podoba wizualnie to kupować
![]()
Ostatnio edytowane przez larwunia ; 10-06-2013 o 23:59 Powód: dopisek
Moje kochane chłopaki: G. 15.04.09 i A. 17.03.13
http://ekomaluch.pl/pieluszka-bumgen...,p1815,l1.html to te cudo ? : D
Cały czas gubię się w tychwszystkich nazwach , co to jest AIO? rodzaj pieluszki, materiału czy firma??? myślałam ze to markaale teraz widzę że chyba materiał tak?
Ostatnio edytowane przez villemko ; 11-06-2013 o 13:04 Powód: dokładka
villemko dokładnie to,
pamiętam, że to była nasza naj pielucha, która nigdy nie zawiodła i zazwyczaj ubieraliśmy ją na nocki.
AIO to rodzaj pieluszki, BumGenius-nazwa firmy, to masz wszystko w jednym, a to aio bumgeniusa jest o tyle fajne, że masz wszyty wkład chłonny i do tego jeszcze kieszonkę do której możesz dołożyć dodatkowy wkład żeby zwiększyć chłonność. Pieluszka ma już otulacz więc nic na nią nie musisz zakładać. Taki wielorazowy pampek. Bo po zesikaniu wszystko idzie do prania. Jedyny minus to dłużej schnie, ale jak się wywinie na drugą stronę to nie jest najgorzej. Z resztą co tam długie czekanie, w zamian za przespaną noc![]()
A ktoś ma porównanie aio bumgenius i aio teeny fit czy easy fit tots botsa?
Bo w różnych wątkach zachwalają jedne i drugie![]()
Ania
2008, 2011, 2013, 2018
piszą, że BG AIO jest do 5,5 kg, czy wg Was rzeczywiście tak jest? Jak dziecko waży 4800, warto kupować? OS są jeszcze za duże, a potrzebuję coś bardziej chłonnego niż tetrai prefold, żeby założyć na czas drzemki czy do chusty
ewentualnie może coś innego polecacie?
![]()
marzec 2010 i
kwiecień 2013
Potwierdzam, my mamy twardą wodę i ręczniczki są niezbyt przyjemne, bardzo szybko stwardniały, do tego stopnia, że zostają odciski tej frotki na skórze. Wymiętoszenie w rękach trochę pomaga. Ale ja je i tak lubię, dwa ręczniczki do kieszonki nieźle dają radę, ale najczęściej dorzucam je jako uzupełnienie wkładu pod otulacz albo do kieszonki.
Ostatnio edytowane przez larwunia ; 08-07-2013 o 12:42 Powód: literówka
Moje kochane chłopaki: G. 15.04.09 i A. 17.03.13
Dziewczyny obkupiłam się w tetrę i muśliny, bo wiele osób chwili je sobie przy noworodku, ale jak założyłam mojemu 3,3 kg malcowi to szybko ściągałam bo taki odwłok się zrobiłOd ilu kg tak na oko powinna dobrze leżeć ?
Trochę się podłamałam bo przy moim szczupaku nawet otulacz IV nb wydaje się ogromny (w połączeniu z prefoldem lub formowanką).
Co mogę przy takim malcu wypróbować, żeby zgrabnie leżało?