Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1664

Wątek: pieluchowanie noworodka - zbiór rad

Mieszany widok

Chustonoszka Awatar jagienka
    Miejscowość
    Świecie

Domyślnie

Kolejne pytanie niedouczonej początkującej
    Na bazarku są AIO dla noworodka w bardzo atrakcyjnej cenie i zastanawiam się czy nie wziąść, zeby mieć "gotowce" na 2-3 godzinne wyjścia od czasu do czasu..tak żeby całych zestawów nie brać..ale czy to ma Waszym zdaniem sens dla noworodka??

Chustomanka Awatar villemko
    Miejscowość
    100lica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamru Zobacz posta
    ja przy małym noworodku/niemowlaku korzystałam z formowanek kissaluvs i imse vimse i wełniak imse vimse na zmianę z wełnianymi gatkami babyidea albo MaM

ale i tak najczęściej jednak sprawdzała nam się tetra i otulacz, zazwyczaj mały pul, bo kupki non stop przecież, a jednak formowanki schną dłużej niż tetra. Także po latach testowania uważam jednak, że noworodkowi nie trzeba zakładać mega chłonnych pieluch bo i tak za 10 minut to będzie do zmiany
    Hej mam pytanie do ciebie - w jaki sposób zawiązujesz tetrę pod otulacz?. I jak często zaglądasz do pieluszki? Mam wątpliwości czy synek od razu da mi znać że ma mokro.

Trochę panikuję bo mam opory założyć tetrę na spacer gdy jest mniej niż 20st i wieje wiatr , no bo jak ja go przewinę? a w pampie ma sucho, kupe robi jedną z rana. Boję się sytuacji gdy będę daleko od domu a tu będzie płacz bo mokro w tyłek albo się zaleje ...

mamru
    Guest

Domyślnie

villemko ja wkladalam tetrę złożoną w prostokąt. Po prostu ale można też złożyć w latawiec i spiąć snappi i też będzie ok. Zaglądałam często ale nie umiem Ci powiedzieć tak co do minuty. Z zresztą widziałam że jest mokro. I rzadko zakładałam spodnie zazwyczaj bluzeczka i pieluszka i pod kocyk albo w rożku. I korzystałam z papierkow imse vimse moim zdaniem najlepsze dla maluszka. Zazwyczaj papierek cięłam na pół a później nie musiałam zapierać pieluszek. Na spacer zakładałam coś z polarem/welurem żeby zapewnić uczucie suchości. Pampki jeśli miałam to z nich korzystałam a jakże, zwłaszcza w deszczowe pory kiedy wszystko zamiast schnąć kisi się na suszarce i nadaje się do kolejnego prania. Także jeśli masz obawy to jeden pampek dziennie na spacer to wcale nie grzech

Cytat Zamieszczone przez jagienka Zobacz posta
    Na bazarku są AIO dla noworodka w bardzo atrakcyjnej cenie i zastanawiam się czy nie wziąść, zeby mieć "gotowce" na 2-3 godzinne wyjścia od czasu do czasu..tak żeby całych zestawów nie brać..ale czy to ma Waszym zdaniem sens dla noworodka??
    a aio bym kupiła. Jeśli cena kusząca to tym bardziej. A nawet gdyby się nie sprawdziło w co wątpię to zawsze możesz znów odprzedać
    Ostatnio edytowane przez mamru ; 10-06-2013 o 08:09

Miejscowość
    100lica

Domyślnie

villemko ja wkladalam tetrę złożoną w prostokąt. Po prostu ale można też złożyć w latawiec i spiąć snappi i też będzie ok. Zaglądałam często ale nie umiem Ci powiedzieć tak co do minuty. Z zresztą widziałam że jest mokro. I rzadko zakładałam spodnie zazwyczaj bluzeczka i pieluszka i pod kocyk albo w rożku. I korzystałam z papierkow imse vimse moim zdaniem najlepsze dla maluszka. Zazwyczaj papierek cięłam na pół a później nie musiałam zapierać pieluszek. Na spacer zakładałam coś z polarem/welurem żeby zapewnić uczucie suchości. Pampki jeśli miałam to z nich korzystałam a jakże, zwłaszcza w deszczowe pory kiedy wszystko zamiast schnąć kisi się na suszarce i nadaje się do kolejnego prania. Także jeśli masz obawy to jeden pampek dziennie na spacer to wcale nie grzech

a aio bym kupiła. Jeśli cena kusząca to tym bardziej. A nawet gdyby się nie sprawdziło w co wątpię to zawsze możesz znów odprzedać
    Też składałam w prostokąt, bo na latawiec (samolot) za długo się schodzi. Jak idziesz na spacer to wkładasz welurowy/polarkowy wkład w otulacz? czy coś innego ? A z ty aio to chodzi o otulacz tak? Kurcze ostatnio robiliśmy pępkowe i niuniek dostał w sumie 300 pampów... i jak tu się zmobilizować

mamru
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez villemko Zobacz posta
    Też składałam w prostokąt, bo na latawiec (samolot) za długo się schodzi. Jak idziesz na spacer to wkładasz welurowy/polarkowy wkład w otulacz? czy coś innego ? A z ty aio to chodzi o otulacz tak? Kurcze ostatnio robiliśmy pępkowe i niuniek dostał w sumie 300 pampów... i jak tu się zmobilizować
    Na spacer zakładałam zazwyczaj AIO bumgenius z jakaś dodatkową wkładką, albo kieszonkę apple cheeks, franiszki - te nam się najlepiej sprawdzały. Tetrę na spacer tylko wtedy, kiedy wiedziałam, że nie będę długo, albo było na tyle ciepło, że brałam coś do przebrania.
    Pampy możesz odsprzedać i kupić wypasioną pieluszkę i trochę zostawić tak na wszelki wypadek.

A odnośnie AIO to odpisywałam na post Jagienki. AIO to taki wielorazowy pampek. Wszystko w jednym-pul + wszyty wkład chłonny.
    Kali właśnie mi przypomniałaś, o bumgeniusowych aio i też je bardzo lubiłam

Chusteryczka Awatar ewaibartek
    Miejscowość
    Warszawa-Bródno

Domyślnie

taaaa BG AIO najlepsze
    Bartek 02.05.2007 Ksawery 07.08.2010 Sara 28.04.2012

Chusteryczka Awatar irish_dancer
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

No to pierwsza katastrofa choć z uśmiechem na ustach!
    Młody ma prawie 4 tygodnie, więc mama nabrała sił na wielorazówki. Kupiłam tylko kilka otulaczy newborn, żeby zobaczyć co mi pasuje. Oczywiście przy pierwszych próbach włożenia tetry zaliczyliśmy przecieki stąd moje pytanie, jakiej wielkości jest ta tetra przed złożeniem w cokolwiek? może moja była za duża i zrobiły się przerwy pomiędzy skórą a otulaczem. Będę na pewno próbować dalej

Chustonoszka Awatar jagienka
    Miejscowość
    Świecie

Domyślnie

Zapomniałam że zapytałam i zamiast zajrzeć tu to poczytałam i z bólem serca odmówiłam te AIO
    Ale tamte były Itti Bitti (takie prześliczne0 a jeszcze przyszła okazja na Bumgenius tylko, że te są wizualnie mniej śliczne i recenzje były rożne..hmm ale widzę, ze wy polecacie? A Itti Bitti AIO, co o nich sądzicie?
    I jeszcze zanim przegapię kolejną okazję kieszonki babyetta minkee dla noworodka...czy to warto? czy lepiej już AIO? Bo tak mi się zdaję że tą i tą trzeba prac po jednym zabrudzeniu a AO zdają się "stabilniejsze"...dobrze główkuję?

Miejscowość
    100lica

Domyślnie

Na spacer zakładałam zazwyczaj AIO bumgenius z jakaś dodatkową wkładką, albo kieszonkę apple cheeks, franiszki - te nam się najlepiej sprawdzały. Tetrę na spacer tylko wtedy, kiedy wiedziałam, że nie będę długo, albo było na tyle ciepło, że brałam coś do przebrania.
    Pampy możesz odsprzedać i kupić wypasioną pieluszkę i trochę zostawić tak na wszelki wypadek.

A odnośnie AIO to odpisywałam na post Jagienki. AIO to taki wielorazowy pampek. Wszystko w jednym-pul + wszyty wkład chłonny.
    Cytat Zamieszczone przez ewaibartek Zobacz posta
    taaaa BG AIO najlepsze

http://ekomaluch.pl/pieluszka-bumgen...,p1815,l1.html to te cudo ? : D

Cały czas gubię się w tychwszystkich nazwach , co to jest AIO? rodzaj pieluszki, materiału czy firma??? myślałam ze to markaale teraz widzę że chyba materiał tak?
    Ostatnio edytowane przez villemko ; 11-06-2013 o 13:04 Powód: dokładka

mamru
    Guest

Domyślnie

villemko dokładnie to,
    pamiętam, że to była nasza naj pielucha, która nigdy nie zawiodła i zazwyczaj ubieraliśmy ją na nocki.
    AIO to rodzaj pieluszki, BumGenius-nazwa firmy, to masz wszystko w jednym, a to aio bumgeniusa jest o tyle fajne, że masz wszyty wkład chłonny i do tego jeszcze kieszonkę do której możesz dołożyć dodatkowy wkład żeby zwiększyć chłonność. Pieluszka ma już otulacz więc nic na nią nie musisz zakładać. Taki wielorazowy pampek. Bo po zesikaniu wszystko idzie do prania. Jedyny minus to dłużej schnie, ale jak się wywinie na drugą stronę to nie jest najgorzej. Z resztą co tam długie czekanie, w zamian za przespaną noc

Chusteryczka Awatar taniuka
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewaibartek Zobacz posta
    taaaa BG AIO najlepsze
    piszą, że BG AIO jest do 5,5 kg, czy wg Was rzeczywiście tak jest? Jak dziecko waży 4800, warto kupować? OS są jeszcze za duże, a potrzebuję coś bardziej chłonnego niż tetrai prefold, żeby założyć na czas drzemki czy do chusty

ewentualnie może coś innego polecacie?
    marzec 2010 i kwiecień 2013

Chustomanka
    Miejscowość
    Zachodniopomorskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez taniuka Zobacz posta
    piszą, że BG AIO jest do 5,5 kg, czy wg Was rzeczywiście tak jest? Jak dziecko waży 4800, warto kupować? OS są jeszcze za duże, a potrzebuję coś bardziej chłonnego niż tetrai prefold, żeby założyć na czas drzemki czy do chusty

ewentualnie może coś innego polecacie?
    faktycznie jest do 5,5
    Polecam wkłady składane kokosi lub też kokosi ręczniczki nasze ukochane, super chłoną i powoli chce wymieniać wszystko inne własnie na to

Chustomanka
    Miejscowość
    Zachodniopomorskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jagienka Zobacz posta
    warto Ja z bólem wczoraj stwierdziłam, że mały właśnie wyrasta z noworodkowych aio bumgeniusa, a są świetne na chwilowy okres lenistwa, czy jak na śpiocha zmieniałam pieluche

Uprawnienia umieszczania postów