Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1664

Wątek: pieluchowanie noworodka - zbiór rad

Mieszany widok

Chustomanka Awatar Mama Lili
    Miejscowość
    Berlin

Domyślnie

Nie dam sobie ręki odciąć, ale chyba właśnie papierki IV raniły pupę... BabyOno byłyby ok, ale na kupę starszego dziecka - takiego już na pokarmach stałych. Na mleczną kupę mają za dużą przepuszczalność i w sumie małe uczucie suchości zapewniają... Canpolowych wciąż używamy i są dla nas idealne
    Ostatnio edytowane przez Mama Lili ; 09-01-2013 o 22:35

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

A z czego są te Canpolowe?

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pat007 Zobacz posta
    A z czego są te Canpolowe?
    one są jak flizelina i dają nawet poczucie suchosci. A z czego to zaraz sprawdzę na opakowaniu, wiem, ze nie sa biodegradowalne
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chusteryczka Awatar Sysunia
    Miejscowość
    Urle

Domyślnie

Do mnie wlasnie przyszly pieluszki bambusowe, o matuchno, jakie to mieciutkie i milutkie!!!

Chustodinozaur Awatar franada
    Miejscowość
    BB

Domyślnie

Ja też kupiłam bambusowe, ale coś niedoczytałam i mają rozmiar 30x30, więc tylko jako wkład/myjka, bo zawinąć się w to dzieciaka nie da...

Czy widziałyście, gdzieś wątek o tym jak uszyć wełniany otulacz? Gosia z mojego wątku zimowego mówiła coś o tym, aby na początek zfilcować wełniany sweter (nie wiem, czy dobrze pamiętam)... I co, po prostu uszyć z tego otulacz?
    Wolę szyć, bo mogę nawet ręcznie, a na drutach nie umiem.

Ooo, chyba znalazłam właściwy dział...
    "Szczęście dla ludzkości, że nie możemy zmusić dzieci, by ulegały wpływom wychowawczym i dydaktycznym zamachom na ich zdrowy rozum i zdrową ludzką wolę." J. Korczak

Chustomanka
    Miejscowość
    Zachodniopomorskie

Domyślnie

franada w radosnej twórczości lilith83 szyła wełniaki, świetnie jej wyszedł taki ala tetro zajrzyj tam

Domyślnie

już nic
    Ostatnio edytowane przez ania mania ; 10-01-2013 o 22:27
    Tymek 30.05.2010
    Luśka 13.03.2013
    Saszka 20.07.2015
    ​2011 [*] 2012 [*] 2014 [*]

Chusteryczka Awatar Tolanka
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Jak ogarnę się w temacie co i jak to kupię kilka sztuk na spróbowanie tak oprócz jednorazówek i zobaczę jak mi to będzie szło czy będę chciała się bawić z praniem i suszeniem czy zostanę przy wygodzie... ja nie miałam nigdy problemu z odparzeniami u dzieciaczków przy jednorazowych pieluchach ale chciałabym spróbować jeżeli ma być to lepsze dla mojego dziecka i dla kieszeni a jak mi się spodoba to kupię tego więcej!

Gdyby jednak jakaś mama się znalazła to proszę o priva

Dzięki dziewczyny!

Chustopróchno Awatar muzakate
    Miejscowość
    Rybnik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sysunia Zobacz posta
    Do mnie wlasnie przyszly pieluszki bambusowe, o matuchno, jakie to mieciutkie i milutkie!!!
    No, te bambuski są świetne Czekam na fundusze, żeby dokupić!

Cytat Zamieszczone przez Wiewiórka Zobacz posta
    one są jak flizelina i dają nawet poczucie suchosci. A z czego to zaraz sprawdzę na opakowaniu, wiem, ze nie sa biodegradowalne
    To wiskoza

Chustopróchno Awatar sakahet
    Miejscowość
    Spain :)

Domyślnie

muzakate - a musisz używać papierków? może spróbuj przez jakiś czas bez nich zakładać pieluszki i dużo też wietrz córę

Chustopróchno Awatar muzakate
    Miejscowość
    Rybnik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gosia83 Zobacz posta
    muzakate - a musisz używać papierków? może spróbuj przez jakiś czas bez nich zakładać pieluszki i dużo też wietrz córę
    Dzięki za radę, Gosiu, póki co próbujemy różne rozwiązania;

Pupcia na szczęście doszła już do równowagi, ale trzeba jednak cały czas mieć oczy otwarte!

Domyślnie

Dziewczyny używające prefoldów pieluszkarniowych. Czy z prefoldu zapiętego na noworodku snappi, kupka nie ucieka na otulacz? Bo jeśli tak to nadal mam za mało otulaczy :/
    Tymek 30.05.2010
    Luśka 13.03.2013
    Saszka 20.07.2015
    ​2011 [*] 2012 [*] 2014 [*]

Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

tak zrobię tylko najpierw poczytam co czym się "je" żebym już wiedziała na co patrzeć na tym bazarku najlepiej szybko schnące i żeby bokami się nie wylewało

A są w ogóle jakieś sklepy z takimi pieluchami żebym mogła dotknąć i na żywo zobaczyć?

Chustonówka
    Miejscowość
    Częstochowa

Domyślnie

Tolanko - ja mogę Ci podesłac kilka rodzajów pieluszek, abys zobaczyła jak wyglądają, mam i kieszonki i formowanki i otulacze. kilka AIO, SIO. Uderzyłam ( i może to błąd ?) w większosc rodzajów abym mogła jak Hania sie już pojawi - wybrac co mi bardziej pasuje. Mamy jeszcze miesiąc, wiec jest czas abym Ci posłała a Ty abys mi odesłała Temat pieluszek to temat rzeka.......... co więcej wciąga niesamowicie

Chustopróchno Awatar sakahet
    Miejscowość
    Spain :)

Domyślnie

Tolanko- ja mam między dziewczynami różnicę 2l i 8 m-cy i wg mnie pieluchowanie wielo wcale nie jest jakoś bardziej uciążliwe niż pieluchowanie jednorazówkami; teraz zaczęłam córę pieluchować zaraz po powrocie ze szpitala, bo przygotowałam sobie małe rozmiary pieluszek, czego mi brakło przy średniej córze, przy której odkryłam wielo pieluchy
    zdecydowanie polecam ten sposób pieluchowania

Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Tylko ja nie wiem co w co się wkłada i czym od siebie różni bardzo dziękuję za linki i rady muszę zagłębić się w tym temacie najgorzej u mnie z suszeniem zimą bo latem to na balkon powieszę i nie ma problemu słonko daje tam ostro więc wszystko szybko schnie najgorzej zimą
    A są tu mamy które mają 3 dzieci? w tym odstęp 2,5 roku od noworodka? Jak dałyście sobie z tym radę? tzn z pieluszkowaniem bo mam wrażenie że to trochę zabawy w tym jest? Wiecie jednorazówka wyjmuję z worka zmieniam i do śmieci i roboty nic przy tym nie ma a jak jest przy takim pieluszkowaniu?

A może jest tu jakaś mama z Torunia która miałaby czas i ochotę pokazać mi jak to wygląda na żywo?

Uprawnienia umieszczania postów