dziękuję za odzew
Cytat Zamieszczone przez an77 Zobacz posta
zielonosc, a jakiej tetry używasz? Lux? Jaka wielkość?
mam podwójnie tkaną, chyba 80*80
Cytat Zamieszczone przez Mama Lili Zobacz posta
Polecam taką tanią tetrę na początek: http://allegro.pl/tetra-pieluszki-te...317693360.html

Muśliny są zdecydowanie za duże na noworodka... Taka tania tetra idealnie mieści się w otulaczu np. Bambino Mio <5kg czy Bummis newborn (Bummis zdecydowanie bardziej mi przypasował ) Lila była pieluchowana wielo od urodzenia, przy masie 2280.

Przynajmniej w naszym wypadku to się sprawdziło
dzięki
ja mam otulacze szyte, od Sylviontka (kokosi). Bambino mio mam wełniane one size, jeszcze są za duże trochę.

Cytat Zamieszczone przez Selene Zobacz posta
W naszym przypadku one sizy tez były za duże na początku (a mój Dzieć do drobinek nie należał - 4 kg po urodzeniu), zaczeły pasować na mojego tłuścioszka ze smoczym apetytem dopiero jak skończył 2 miesiące, wcześniej były wiecznie wycieki przy nóżkach.
Za prefoldami Ecopi nie przepadam (mam kilka z żółtym obszyciem), niemal ich nie używaliśmy, mam wrażenie, że nawet nowordkowa kupka wcale w nie nie wsiąkała, tylko rozmazywała się po pupie małego, otulaczu i wyciekała na ubranko...
Mam po jednej kieszonce i formowance z MioUnico - i te są super, gdzieś od 1,5 miesiąca używaliśmy, wąziutkie w kroku, zgrabne i nie powiększają pupy nadmiernie
a czego używaliście przez te pierwsze 1,5 miesiąca?
Fakt, że przy prefoldach ta kupa się mocno rozmazuje po pupie...

Formowanki też mam szyte kokosi, ale są chyba jeszcze za twarde, Mały ma takie odgniecenia na nóżkach i brzuchu - chyba że go za mocno ściskam? (ale jak będzie lżej, to przecieka...).

I jeszcze jedno pytanie, jak często takiego malucha przewijać przy wielo? Co 2h? Częściej? rzadziej? Czy nasłuchiwać i po każdym kupsku? Trochę mi go szkoda budzić, jak np narobi podczas snu - bo często jest tak, że podczas przewijania zaczyna strasznie płakać...