Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1664

Wątek: pieluchowanie noworodka - zbiór rad

Mieszany widok

Chustoguru Awatar Nympha
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Domyślnie

Byłam dziś w Ikei, zakupiłam koc
    Teraz znów pytanie laika: na jakie wymiary go ciąć? Znaczy chodzi mi już o wkładki, jakie mają być
    Mama czterech synów. 2011, 2013, 2015, 2017.

Chusteryczka Awatar schiselle
    Miejscowość
    Radom

Domyślnie

Hm... Mam 15 formowanek handmade takich malutkich z wszytym wkładem z ręczniczka z Ikei, 5 otulaczy Bambino Mio, 10 kieszonek z wkładami z mikrofibry one size i papierki z Canpola. Co powinnam dokupić?? Bo mam jeszcze jakieś nie całe 3 tygodnie jakby co, żeby się zaopatrzyć w ''sprzęt'' dla newborna

Chustoholiczka Awatar pszczoła
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nympha Zobacz posta
    Byłam dziś w Ikei, zakupiłam koc
    Teraz znów pytanie laika: na jakie wymiary go ciąć? Znaczy chodzi mi już o wkładki, jakie mają być
    Przyłóż do pieluszki, jaką masz i dopasuj do niej. Jesli to tetra,złóż ją i zobacz, jak miedzy nóżkami wyglada, i dopasuj.
    wspieram w rodzicielstwie

Doradczyni Noszenia ClauWi®
    Doradczyni po kursie podstawowym Die Trageschule ®

Chustoguru Awatar Nympha
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Domyślnie

Ha, prosta rzecz, a do głowy nie przychodzi Dzięki ogromne
    Mama czterech synów. 2011, 2013, 2015, 2017.

Chustonówka

Domyślnie

Dziewczyny, a jak ma się tetra i otulacze do pępka, tzn. kikutka? Jak składam tetrę to wychodzi mi taka wielka, że go przykrywa. Co Wy z tym robicie? Z tego co wiem, powinien zostać odkryty. Jakiej wielkości macie tetrę? 60x60? Ponadto jak składam tetrę to wydaje mi się, że malutka ma dużą pupkę i że będzie jej niewygodnie.

Z tego co przeczytałam, to albo składacie tetrę w latawiec albo w prostokąt. Prostokąt czyli tetra tylko między nóżkami?

A jakich otulaczy używacie? ja mam Imse Vimse newborn a dla małej ważącej 3 kg wydaje się za duży. No i jest na tyle wysoki, że wystaje ponad pępek a ten jeszcze nie zagojony - mała ma 6 dni)

Chusteryczka Awatar Pondo
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Pieluszkę zawsze mozesz złożyć tak aby wyjściowy kwadrat do tworzenia latawca był mniejszy- po prostu zaginasz boki.

U nas NB IV był rozmiarowo ok, ale najlepszy jednak dla malutkiej był BambinoMio.

po prostu możesz zawijać przez te kilka dni otulacz z przodu
    Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.

Chustoholiczka Awatar barbamama
    Miejscowość
    Sumatra

Domyślnie

z mojego doświadczenia to najmniejsze są otulacze Bambino Mio, ale też używałam białych Tots botsów od początku bo one są takie 'niesztywne' wiec się ładnie dopasowywały. a ponad 3,5 kg to już leciał też weehugger.
    (*) 08, barbidou VIII '09 barbabelle II '11 barbotine & barbalala II '13

Chustonówka

Domyślnie Olejki,pieluchy

Dziewczyny super wątek na początek
    Od jakiegoś czasu czytam i czytam też już coś niecoś mam przygotowane.Rodzę w połowie lipca ,więc jeszcze troszkę,ale jestem zdecydowana na wielo (to moje 2 dziecię).Moje doświadczenia myślę ,że kiedyś też się tutaj pojawią.Co do olejków ,o których tu mowa najlepiej kupować je w aptece.Ja sprzątam bez chemii.Parowo lub ocet ,soda i olejek lawendowy lub z drzewa herbacianego.Stąd wiem,że z olejkami jest różnie.Często bywa ,że te tanie olejki sa syntetyczne.Co może uczulać i nie spełniać oczekiwań.Zatem ja polecam aptekę lub czytanie etykiet.To z moich eko doświadczeń.Piszcie,piszcie chętnie czytam wszystkie posty Pozdrawiam,Kasia.

Uprawnienia umieszczania postów