Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1664

Wątek: pieluchowanie noworodka - zbiór rad

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar Olik
    Miejscowość
    Pomorze Gdańskie

Domyślnie

Myśmy wrócili ze szpitala z mega uczuleniem na pampersy. Położna środowiskowa jak zobaczyła tyłek małej to złapała się za głowę. Więc jej pokazałam wielorazówki, aż podskoczyła z zachwytu Ostatnio chodzimy z obiema laskami do pulmonologa, też jej się spodobały, zwłaszcza limonkowa Itti Bitti

Chustoguru Awatar Nympha
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Domyślnie

Uff, przeczytałam z wielkim zainteresowanie cały wątek, wchodziłam tu z niezłym mętlikiem, który potem był jeszcze większy , ale potem stopniowo ulegał opanowaniu
    Słuchajcie, mam w domu już sporą górkę tetry, plan mam taki, żeby na razie dokupić do niej 4-5 otulaczy i po przeczytaniu wątku może też kocyk z Ikei a potem jakoś w miarę upływu czasu (i przypływu gotówki ), wzbogacać asortyment o nowe elementy. Czy myślicie, że tak będzie okej?
    I jeszcze kilka pytań do Was jako guru:
    1. Kosz na pieluszki do prania - kupić w Pieluszkarni czy wystarczy zwykły kosz z pokrywą?
    2. Czy używacie u maluchów zapinki Snappi?
    3. Puchatek urodzi się pod koniec czerwca lub na początku lipca - otulacze z jakiego materiału będą najlepsze? Mam wrażenie, że ten polar taki ciepły, ale mogę się mylić

Z góry dzięki
    Mama czterech synów. 2011, 2013, 2015, 2017.

Chusteryczka Awatar edoro
    Miejscowość
    lublin

Domyślnie

Guru nie jestem, ale z mojego doświadczenia- taki plan jest super Też zaczęłam od tetry(ok.40szt.)+ 3 otulacze(trochę za mało), do tego wkładki z koca, a na noc jednorazówki z Rossmanna.
    Później za becikowe nakupiłam innych różnych pieluch ale i tak najczęściej tetra idzie.
    1. Nie wiem co sprzedają w pieluszkarni, ale najzwyklejszy kosz jest potrzebny, byle miał pokrywkę- i lepiej żeby był duży jeśli masz zamiar prać np. co 3 dni (do tego koniecznie olejek z drzewa herbacianego!)
    2.nie używałam Snappi- chyba dlatego że moja tetra nie kwadratowa więc żadne latawce nie dały się z niej zrobić
    3. z nie-mojego doświadczenia- na lato najlepsza wełna!
    Ostatnio edytowane przez edoro ; 25-05-2011 o 08:21
    Mama Czterech Księżniczek, Pięciu Rozbójników i jednej Świętej w Niebie
    Małe dzieła mojej Dużej już panny Co robią moje dwie lewe ręce

Chustomanka Awatar Marti
    Miejscowość
    Sokołów Podlaski

Domyślnie

Ja startowałam właśnie od tetry i otulaczy. Miałam 40 szt. tetry i 6 otulaczy - dla noworodka wystarczy. Dopiero teraz rozszerzam zestaw i mam kilka kieszonek.
    Wiaderko mam zwykłe, snapi nie używałam. A otulacze mam Flipy - na razie sprawują się świetnie, ale moja córcia urodziła się późną jesienią.

Chustoguru Awatar Nympha
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Domyślnie

edoro, wielkie dzięki
    Nie ukrywam, że bardzo mnie Twój post ucieszył, bo zestaw mam praktycznie identyczny, mam nawet jednorazówki z Rossmanna
    Jeszcze jedno pytanie, może głupie, gdzie kupujecie olejek z drzewa herbacianego? w "zwykłym sklepie"?

Co do Snappi, to myślę, że może w jedną lub dwie chociaż się zaopatrzę - moja tetra jest kwadratowa, trochę się boję tych latawców zwłaszcza na początku, przed złapaniem wprawy

Chusteryczka Awatar edoro
    Miejscowość
    lublin

Domyślnie

Olejek w sklepie zielarskim kupuję, jak ostatnio nie mieli to się męczyłam przez tydzień bez...trochę nieprzyjemny ten smrodek
    Tetra złożona 'normalnie' też daje radę, czasami coś wycieknie i trzeba zmienić otulacz, ale ja je od razu zapieram i wieszam, za parę godzin są suche
    Też mi się latawce marzyły ale jak patrzę ile czasu zajmuje mi składanie tetry to dziękuję, już wolę w prostokąt zwykły
    Mama Czterech Księżniczek, Pięciu Rozbójników i jednej Świętej w Niebie
    Małe dzieła mojej Dużej już panny Co robią moje dwie lewe ręce

Chustoguru Awatar Nympha
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez edoro Zobacz posta
    Też mi się latawce marzyły ale jak patrzę ile czasu zajmuje mi składanie tetry to dziękuję, już wolę w prostokąt zwykły
    Fakt, pewnie też mi się odechce
    A sklep zielarski mam akurat niedaleko od domu, więc spoko Dzięki!

Chustoholiczka Awatar ktosikowa

Domyślnie

nooo, ja składam w prostokąt, robiąc takie 'zalożenie" na 1/4 długości i dopiero potem toto na pół(na długość)- tak mi wchodzi we flipa spiętego na najmniejszy rozmiar.
    Ale my kupy do miseczki, to nie bardzo ma co wyciekać...
    I o dziwo- mniej sie grzeje dupcia w tetrze i flipie niż w mikrofibrowej formowance bez otulacza...

A jesli wełniak, to jaki????
    Taka-jestem-ładna(nastolatka...ech...)-1999, Nikt-mnie-nie-rozumie(takoż...)- 2000, Brykacz-nad-brykacze- 2004, Trzeba-to-policzyć- 2006, Królewna(królewny NIE sprzątają)-2011,Tylko-sprawdzam! -2012, Żółwina- 2015

Dziecko jest jak prąd- ma fazy. Nic dziwnego, że u nas są spięcia... Sieć przeciążona

Uprawnienia umieszczania postów