Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1664

Wątek: pieluchowanie noworodka - zbiór rad

Mieszany widok

Chustomanka Awatar misia83_83
    Miejscowość
    Wroclaw/Galway

Domyślnie

Dziewczyny a co powiecie o tetrze od polskich producentow-takiej kupionej na allegro naprzyklad? Takie tetry za 1.57 zl sztuka....Do tej pory szperalam po wszystkich ecosklepach internetowych ale finansowo ruina i zastanawiam sie nad wersja minimalistyczna ale skuteczna. Jakby tak czesciej przebierac to taka tetra da rade?

Chce kupic duzy zestaw Tetro.
    Formowanki i otulacz welniany od storchenkinder.
    Otulacz imse vimse
    Poskladane od Pupeko
    no i wlasnie tetre,flanele (i tu pytanie,czy moge taka tansza,czy sie nie oplaca? )

Myslicie,ze dla noworodka kupowac wogole jakies kieszonki?

HELLPPPPPPP.....

Chustopróchno Awatar Paprotka
    Miejscowość
    Rybnik

Domyślnie

Ja do otulaczy używam właśnie tetry, tyle że tej lux (porównanie na zdjęciach w moim poście wyżej ), no i ręczniczków z ikei
    Francik (06.08.09), Antoniczek (10.04.11) (*23.05.12), Janko (23.01.14), Zeflik (12.09.15)

Zapraszam do galerii TUTAJ na handmade TUTAJ

Chustomanka Awatar misia83_83
    Miejscowość
    Wroclaw/Galway

Domyślnie

A wlasnie-mialam pytac o te reczniki czy kocyki z ikeii....bo czytam,ze wiele z was ich uzywa. A czy one nie sa jakos inaczej barwione? Tzn. dziwnymi substancjami itp. No bo tu eko pieluchy,super tkaniny,a tu nagle koc za 10 zl z ikeii wkladany do srodka...eko to? Pytam bom ciekawa bardzo.

Chusteryczka Awatar edoro
    Miejscowość
    lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez misia83_83 Zobacz posta
    Dziewczyny a co powiecie o tetrze od polskich producentow-takiej kupionej na allegro naprzyklad? Takie tetry za 1.57 zl sztuka....
    Ja kupiłam zwykłą tetrę i LUX- no i przy noworodku ta Lux się nie sprawdza bo mi się w otulacz nie mieści (Mam Bambino mio do 5kg)

Cytat Zamieszczone przez misia83_83 Zobacz posta
    A wlasnie-mialam pytac o te reczniki czy kocyki z ikeii....bo czytam,ze wiele z was ich uzywa. A czy one nie sa jakos inaczej barwione? Tzn. dziwnymi substancjami itp. No bo tu eko pieluchy,super tkaniny,a tu nagle koc za 10 zl z ikeii wkladany do srodka...eko to? Pytam bom ciekawa bardzo.
    Kocyki nie wiem czym barwione (ale używam) a ręczniki są białe, więc nie ma obaw- też używam bo są malutkie i świetnie się mieszczą w otulacz
    Mama Czterech Księżniczek, Pięciu Rozbójników i jednej Świętej w Niebie
    Małe dzieła mojej Dużej już panny Co robią moje dwie lewe ręce

Chustoholiczka Awatar ktosikowa

Domyślnie

A ma ktoś dostęp do ikeowych ręczniczków??? Znaczy- mógłby kupic i mi wysłać? Bo ja nie mam takiej mozliwości... chyba, ze mogą to być ręczniczki w podobnym rozmiarze z YUSKa? Tylko nie wiem jak z jakością...
    Taka-jestem-ładna(nastolatka...ech...)-1999, Nikt-mnie-nie-rozumie(takoż...)- 2000, Brykacz-nad-brykacze- 2004, Trzeba-to-policzyć- 2006, Królewna(królewny NIE sprzątają)-2011,Tylko-sprawdzam! -2012, Żółwina- 2015

Dziecko jest jak prąd- ma fazy. Nic dziwnego, że u nas są spięcia... Sieć przeciążona

Chustoholiczka Awatar barbamama
    Miejscowość
    Sumatra

Domyślnie

edoro możesz rozwinąć temat wielo by ikea ?
    1. czy ręczniczki same w otulacz czy z czymś, bo one mi wyglądały na 1 mały sik. Dają radę więcej wchłonąć?
    2.kocyk domyślam się że IRMA, tylko jak go używacie ? Pocięty jak na prefoldy czy małe wkładki ? On jest chłonny ?
    (*) 08, barbidou VIII '09 barbabelle II '11 barbotine & barbalala II '13

Chustoholiczka Awatar ktosikowa

Domyślnie

kocyk chyba działa jako wkłady "sucha pielucha".
    Taka-jestem-ładna(nastolatka...ech...)-1999, Nikt-mnie-nie-rozumie(takoż...)- 2000, Brykacz-nad-brykacze- 2004, Trzeba-to-policzyć- 2006, Królewna(królewny NIE sprzątają)-2011,Tylko-sprawdzam! -2012, Żółwina- 2015

Dziecko jest jak prąd- ma fazy. Nic dziwnego, że u nas są spięcia... Sieć przeciążona

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Ja używam ręczniczków ikeowskich - mojej półroczniaczce wystarczają na nockę, całkiem nieźle chłoną. Nie dodaję już niczego.

Wkładek a la sucha pielucha nie mam, ale mam kilka kieszonek uszytych z tym kocykiem wewnątrz - nie chłonie, przepuszcza wilgoć do środka (po wypraniu dwukrotnym, wcześniej nie przepuszczały).

Ktosikowa ja dostępu nie mam, ale mogą być inne ręczniczki, ja mam jakieś takie no-name ciut mniejsze i też dają radę - tylko zobacz na skład, bo trafiają się ręczniki całkowicie syntetyczne które nic nie chłoną...
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Uprawnienia umieszczania postów