Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1664

Wątek: pieluchowanie noworodka - zbiór rad

Mieszany widok

Chustofanka Awatar Pastela
    Miejscowość
    lubuskie

Domyślnie

no właśnie, jeden mały sik noworodka i cała tetra lux mokrusieńka! teraz zalożyłam wkład od Flipa+wkładka sucha pielucha + kocyk polarowy na nóżki, coby szybko się przebieralo i dzidzia dalej śpi
    i cieszę się, że od dziś zaczeliśmy wielorazowe pieluszki, bo Pampersów by już ponad 10 poszło ...
    i zamówiłam sobie u sylviontka otulacze 2 polarowe do tetry mam nadzieję, że będą pasowały malutkiej
    Wiktor lipiec 2007r. i Zosieńka 11 marzec 2011r.

Chustoholiczka Awatar pszczoła
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Ma ktoś fotkę poglądową tetry lux? Obawiam się, że to, co posiadam, to nie ta tetra jednak:/
    wspieram w rodzicielstwie

Doradczyni Noszenia ClauWi®
    Doradczyni po kursie podstawowym Die Trageschule ®

Chustopróchno Awatar Paprotka
    Miejscowość
    Rybnik

Domyślnie

Ja mam tetrę lux, ona ma jakby większą kratkę, mam nadzieję, że rozumiesz o co chodzi Zaraz coś pstryknę.

Dziewczyny, serio noworodek ma takie wielkie siuśki? Mi się zdawało, że ma częstsze, a mniejsze i nastawiłam się na tetrę (m.in dlatego, że już mam przećwiczoną na Franku, ale przy nim dużo później zaczęłam używać tetry)

Lux

Zwykła
    Ostatnio edytowane przez Paprotka ; 18-03-2011 o 19:42
    Francik (06.08.09), Antoniczek (10.04.11) (*23.05.12), Janko (23.01.14), Zeflik (12.09.15)

Zapraszam do galerii TUTAJ na handmade TUTAJ

Chustofanka Awatar Pastela
    Miejscowość
    lubuskie

Domyślnie

Paprotka - moja Zosia pierwsze dni sikała 1-2 razy dziennie, ale teraz jak produkcja mleczka ruszyła pełna para to wszystko przesikuje dlatego szukam dobrych otulaczy

ja wielkiej róznicy miedzy lux a zwykła nie widze mam i takie i takie

EDIT:
    nie widziałam różnicy, bo miałam samą Lux tylko w różnych szerokościach a teraz dokupiłam tetrę w zwyklym sklepie i widzę różnicę, ale dla noworodka to rzeczywiście lux jest za gruba
    Ostatnio edytowane przez Pastela ; 28-03-2011 o 10:58
    Wiktor lipiec 2007r. i Zosieńka 11 marzec 2011r.

Chustomanka Awatar misia83_83
    Miejscowość
    Wroclaw/Galway

Domyślnie

Dziewczyny a co powiecie o tetrze od polskich producentow-takiej kupionej na allegro naprzyklad? Takie tetry za 1.57 zl sztuka....Do tej pory szperalam po wszystkich ecosklepach internetowych ale finansowo ruina i zastanawiam sie nad wersja minimalistyczna ale skuteczna. Jakby tak czesciej przebierac to taka tetra da rade?

Chce kupic duzy zestaw Tetro.
    Formowanki i otulacz welniany od storchenkinder.
    Otulacz imse vimse
    Poskladane od Pupeko
    no i wlasnie tetre,flanele (i tu pytanie,czy moge taka tansza,czy sie nie oplaca? )

Myslicie,ze dla noworodka kupowac wogole jakies kieszonki?

HELLPPPPPPP.....

Chustopróchno Awatar Paprotka
    Miejscowość
    Rybnik

Domyślnie

Ja do otulaczy używam właśnie tetry, tyle że tej lux (porównanie na zdjęciach w moim poście wyżej ), no i ręczniczków z ikei
    Francik (06.08.09), Antoniczek (10.04.11) (*23.05.12), Janko (23.01.14), Zeflik (12.09.15)

Zapraszam do galerii TUTAJ na handmade TUTAJ

Chustomanka Awatar misia83_83
    Miejscowość
    Wroclaw/Galway

Domyślnie

A wlasnie-mialam pytac o te reczniki czy kocyki z ikeii....bo czytam,ze wiele z was ich uzywa. A czy one nie sa jakos inaczej barwione? Tzn. dziwnymi substancjami itp. No bo tu eko pieluchy,super tkaniny,a tu nagle koc za 10 zl z ikeii wkladany do srodka...eko to? Pytam bom ciekawa bardzo.

Uprawnienia umieszczania postów