Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1664

Wątek: pieluchowanie noworodka - zbiór rad

Mieszany widok

Chustofanka Awatar Pastela
    Miejscowość
    lubuskie

Domyślnie

a my dziś zaczeliśmy
    malutka kończy pierwszy tydzień, jesteśmy na tetrze, wkładach mini i formowance tetro, tylko wszytskie otulacze są wielkie nawet S i obciskają jej nóżki. A skórka taka delikatna
    O i jeszcze dziś po tetrze zauważyłam zaczerwienioną pupkę, mimo że pieluszkę zmieniam od razu jak jeszcze jest ciepła... hmm no zobaczymy.
    Wiktor lipiec 2007r. i Zosieńka 11 marzec 2011r.

Chustoholiczka Awatar barbamama
    Miejscowość
    Sumatra

Domyślnie

Olik a ile waży Idalia i od których prefoldów zaczęłaś premiee czy tych większych ?
    Moja Róża dobiła po miesiącu do 3 kg więc chcę i ją zawielorazować i właśnie o tych prefoldach myślałam bo super się sprawdzają u starszego.
    (*) 08, barbidou VIII '09 barbabelle II '11 barbotine & barbalala II '13

Chusteryczka Awatar Olik
    Miejscowość
    Pomorze Gdańskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magda.bam Zobacz posta
    Olik a ile waży Idalia i od których prefoldów zaczęłaś premiee czy tych większych ?
    Idalia urodziła się z wagą 4370 i ma 59 cm. Teraz w sumie waży tyle samo. Zaczęłam od newborn - 29x30.5 cm - 4/8/4 (żółte obszycie) - dla noworodków, innych na razie nie mam. W sumie trochę małe już są
    Ostatnio edytowane przez Olik ; 18-03-2011 o 15:09

Domyślnie

a ja dokupiłam trzy tetry poskładane, jedną formowankę dzienną i jeden otulacz S z Pupeko.
    formowanka wygląda super, poskładane całkiem praktyczne. jak zacznę używać to powiem więcej

Miejscowość
    lubuskie

Domyślnie

oj to za mało,
    my dziś już mamy mokre od rana 7 szt tetry, 2 wkłady i formowankę a to dopiero od 9 do 15 praktykujemy

edit:
    ok już doczytałam, że dokupione a kilka postow wyżej masz więcej sorki

Domyślnie

spoko
    na początek będę mieszać, zobaczę co mi pasuje i będę uzupełniać stosik. póki co otulacze IV wyglądają super (falbanki!) i formowanka Pupeko z tą mikrofibrą w środku. PoSkładane też fajne, ale raczej cienizna, na jeden mały sik

Miejscowość
    lubuskie

Domyślnie

no właśnie, jeden mały sik noworodka i cała tetra lux mokrusieńka! teraz zalożyłam wkład od Flipa+wkładka sucha pielucha + kocyk polarowy na nóżki, coby szybko się przebieralo i dzidzia dalej śpi
    i cieszę się, że od dziś zaczeliśmy wielorazowe pieluszki, bo Pampersów by już ponad 10 poszło ...
    i zamówiłam sobie u sylviontka otulacze 2 polarowe do tetry mam nadzieję, że będą pasowały malutkiej

Uprawnienia umieszczania postów