Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1664

Wątek: pieluchowanie noworodka - zbiór rad

Mieszany widok

Chustomanka Awatar Marti
    Miejscowość
    Sokołów Podlaski

Domyślnie

Kocyk kosztuje nawet mniej, niż 10 zł - 5 z hakiem. Przynajmniej za tyle ostatnio mi siostra kupiła

Chusteryczka Awatar edoro
    Miejscowość
    lublin

Domyślnie

a ja się bałam ten tani brać- a nie byłam osobiście więc nie mogłam pomacać i wzięłam TAKI
    Mama Czterech Księżniczek, Pięciu Rozbójników i jednej Świętej w Niebie
    Małe dzieła mojej Dużej już panny Co robią moje dwie lewe ręce

Domyślnie

Dzięki za dobre rady. Kupię jeszcze otulacze.
    A czy ktoś wie jak sprawują się formowanki Tetro na maluszkach?

Chusteryczka Awatar Olik
    Miejscowość
    Pomorze Gdańskie

Domyślnie

Idalia jest w wielo od 2 doby życia

Mam 3 otulacze, 4 formowanki, tetrę, prefoldy z Pieluszkarni, 3 kieszonki apple cheeks i 3 Itti Bitti S. No i najwygodniej mi z kieszonkami i SIO jednak... Tetry składać mi się nie chce, no ewentualnie te prefoldy wkładam.

Chustomanka Awatar misia83_83
    Miejscowość
    Wroclaw/Galway

Domyślnie

Hej Dziewczyny!

Jestem tu nowa i od kilku dni namietnie czytam forum,a szczegolnie ten watek. Jestescie wielkie...tyle wiecie...ze szacun!
    Zostalo mi niewiele czasu do porodu (9 tyg) a wciaz nie skompletowalam wyprawki pieluchowej. Zaczynam popadac w panike....Mialam jakies pomysly ale po przeczytaniu Was totalnie oglupialam na nowo. Do tej pory planowalam pieluchowac kieszonkami-zakochalam sie w Pul Minkee,ale widze,ze zadna z was nie poleca na poczatek. Mam wiec problem.
    Mieszkam za granica. Nie mamy tutaj sklepow z pieluchami wielo itp. Wszytsko wiec musze zamowic przez int i wysylac kurierem. Z tegoz wzgledu zalezy mi na kupieniu pieluch,ktorych nie musze wymieniac na inny rozmiar (mowiac krotko chcialabym onesize). Wiem,ze kieszonki sie nie sprawdza....a szkoda.

Ale tak: mam kilka pytan. Bede przeogromnie wdzieczna za rady...bo pieluchy snia mi sie po nocach.

1. Czy moge pieluchowac tylko za pomoca formowanek (Tetro) i otulacza onesize plus papierki?

2.Czy w formowanki tetro moge ewentualnie wlozyc dodatkowa wkladke np. bambusa na noc czy na spacer?

3. Czy ktoras z was pieluchowala pupeko 'poskladanymi' z otulaczem tylko? Przyznam,ze ta opcja bardzo mi sie spodobala, a i pieluchy niedrogie. (znalazlam wypowiedz tylko jednej z was,czy ktoras jeszcze je wyprobowala? ).

4. I jeszcze apropo tych kocykow polarowych. Czy takie kocyki z ikei naprzyklad,ktore tniecie na wkladki nie zawieraja w sobie zadnych dziwnych barwnikow itp? czy wszytsko jedno jaki to polar?

Narazie to tyle,choc pytan miliony....
    Czas nagli....
    Bede wdzieczna za pomoc.
    Pozdrawiam

Chustonoszka

Domyślnie

nie wiem jak dajecie radę z tetrą, mój noworodek przesikałby ją chyba w 5 minut. Itti Bitti SIO starczają na pół godziny i są mokre na wylot i tylko mi się dziecko wybudza, a spać lubi długo i często.

w ogóle zadziwia mnie że noworodek może tak dużo siusiać, właściwie wszystkie pieluszki są na wylot mokre po godzinie, mimo że do kieszonek pakuję ile się da, absolutnie nie te malutkie noworodkowe wkłady. najdłużej wytrzymują bambusowe tot botsy i little lamb, z wełnianym otulaczem, choć i te po 1,5h można wyciskać.

Uprawnienia umieszczania postów