Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1664

Wątek: pieluchowanie noworodka - zbiór rad

Mieszany widok

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

i mają lepsze gumki, bo się nie odciskają na udach i plecach i na dłuzej starczą
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chusteryczka Awatar Olik
    Miejscowość
    Pomorze Gdańskie

Domyślnie

Ja w końcu zaczęłam się zaopatrywać w pieluszki. Na razie mam 4 małe formowanki i jedną AIO.

Jestem w trakcie kupowania 1 otulacza PUL S, 1 apple cheeks rozm. 1, może wezmę też drugą AC. Czekam na decyzję dziewczyny, od której chcę kupić 2 otulacze PUL S, 5 prefoldów, 3 Itti Bitti S - i to wiem że bym chciała.

Jeszcze nie wiem czy nie wziąć prefoldów z Pieluszkarni, tylko nie wiem jaki rozmiar i ile Myślałam żeby 5 newborn i 5 większych.

Coś jeszcze? Jakieś wkładki "sucha pielucha"? Czy papierki są konieczne? Ile wziąć zapinek snappy do tetry?

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

zaczęłam pieluchować Gabi wcześnie jak tylko minęła smólka
    i powiem jedno a należe do osób ceniących swój czas

formowanka i otulacz to rozwiązanie miłe i nie upierdliwe,
    wszelkie wklady wkladki tetry reczniczki itp sprawiają ze zadziwiająco kupa zawsze ubrudziła otulacz a jak wiadomo noworodek robi ją co karmienie wiec po pewnym czasie nie bylo co na pupę włozyc
    IB SIO tez miałyśmy z mysla o powtórnym wykorzystaniu otulacza jednak kicha zawsze sie umazał kupką ale za to jak wyglądał!!!!
    IB AIO to wiadomo na jeden raz

miałam formowanki Kissaluvs i sa cudowne-trzeba szukac czegos co ma gumki przy nozkach wowczas chroni zawartosc przed wyplynieciem i dosc chlonne ale cienkie

otulacze głownie PUL bo szybko schną, wełny nie stosowałam przy noworodku nie miałam wtedy

wystrzegac sie wszelkich AIO bo robia duuuuza pupe a to niewygodne dla malenstwa

kupa mleczna wymaga spłukania albo delikatnego zaprania pod zimna woda inaczej pozostanie plama potem wiadomo caly wsad plukac w zimnej wodzie pranie i ponowne plukanie

ja polecam z calego serca formowanki plus otulacz ewentualnie IB ktore sa super skrojone, pasuja na malutkie szkraby nie sprawiaja ze pupa jest wielka, ale fakt ze S starcza do 3 msc i cieszy oko

Chustomanka Awatar jadorota
    Miejscowość
    Wielkopolska

Domyślnie

NIe wiem sama, czy mi się jakoś bardziej rozjaśniło, czy jeszcze bardziej zagmatwało W każdym razie zbieram cały czas zapasy i myślę, że w praniu wyjdzie... Dzięki za cenne rady. Tetry mam sporo, jakieś otulacze też, formowanki tetro a do tego bumgeniusy i close parent. Jeśli nawet na początku się nie sprawdzą, to za jakiś czas. Najważniejsze jak dla mnie to pozytywne nastawiene i chęć pieluchowania, bo jak któś słyszy co zamierzam, to za głowę się chwyta

Chustoholiczka Awatar espejo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jadorota Zobacz posta
    NIe wiem sama, czy mi się jakoś bardziej rozjaśniło, czy jeszcze bardziej zagmatwało W każdym razie zbieram cały czas zapasy i myślę, że w praniu wyjdzie... Dzięki za cenne rady. Tetry mam sporo, jakieś otulacze też, formowanki tetro a do tego bumgeniusy i close parent. Jeśli nawet na początku się nie sprawdzą, to za jakiś czas. Najważniejsze jak dla mnie to pozytywne nastawiene i chęć pieluchowania, bo jak któś słyszy co zamierzam, to za głowę się chwyta
    Ja niby wiem wiecej - bo Piotrek jeszcze w wielo lata - ale tez mam watpliwosci - po prostu nie dam rady wydać tyle kasy, zeby kupic wszystko co bym chciala, kupie po trochę - w praniu wyjdzie! a jak nie - to tez zaden problem - skoro chcę to pozniej sie da na pewno
    kupię jednorazowki eko na wszelki!
    Formowanki tetro sa swietne - do dzis uzywamy
    Truscaffkowa Marzenka
    starszy i młodszy .... bardzo mi urośli

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

bum geniusy sie nam bardzo sprawdzily u malutkiego dziecka z ta mala wkladka
    ale szybko zaczela ja przesikiwac co ok 1 h a duza nadal mocno powiekszala pupe
    a wtedy nie bylo Apple checks bo chyba sa dosyc male

no i rozmiarowe pieluchy sa lepsze niz one size
    teraz to i ja to wiem ze przeciez warto dla wygody i zdrowia dziecka
    nakupowac rozmiarowych a potem wymieniac bo tu na bazarku mozna sie kazdym rozmiarem wymienic to jest super wlasnie

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

to jak mała wkładka zaczyna być przesikiwana to może lepiej wkładać 2 małe cienkie?
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Uprawnienia umieszczania postów