Cytat Zamieszczone przez kasiamont Zobacz posta
Dzien dobry,
Przebrnęłam przez temat, niemal kompleksowo, zajeło mi to sporo czasu... dziekuje za wiedzę która się dzielicie- bezcenne! jestem w ciazy, rodzę na dniach. Mam sporą kolekcje, ale niestety trafiłam n forum o wiele za pozno wiec po zakupach. Na start pplanuję jednak jednorazowe bo moze byc cesarka wiec nie bede miała sił na pranko,ale po zuzyciu zapasow zaczniemy przygodę z wielo...
mamy:
1. malusie otulacze MIO 5szt
2. ciut wiekszych otulaczy MIO 3szt.
3. 24 prefoldy MIO /zuzyte bo kupione uzywane i pytanie jak je zmiekczyć??? probowałam moczyć w kwasku, potem prałam w sodzie, wodę mam straznie twardą i niestety nic nie zmiekły, moze cos poradzicie plizzz/
4. no i na pozniej mamy kieszonki roznych firm z allegro, wiekszoosć chinek, ale kilka firmowych
5. 20 małych małych, tanich tetr z allegro
Jakby któras znała sposob na twarde prefoldy to poproszę o radę a i jeszcze jedno pytanko czy warto cos jeszcze wsadzic do MIO z prefoldem? np ten pociety kocyk z IKEA /jeszcze nie kupiłam, albo malusia tetre? bo tak sa twarde te MIO prefoldy ze sie boje podraznien/... ??????
Super zestaw Chociaż pieluchowanie od początku może zniechęcić, poczytaj sobie wątek od kiedy pieluchować. Chociaż są tu mamy,które od początku wielopieluchowały,i świetnie im to wyszło

Co do zmiękczania to sama nie mam rady, po prostu rękami je gniotę po każdym praniu

No i moim zdaniem do otulacza przydało by się wsadzić wkładkę sucha pupa (zwykły polarek) bo inaczej dziecko dotyka wilgoci. A polarek amortyzuje, i dziecko ma sucho,więc czuje się też bardziej komfortowo

Trzymam kciuki za lekki poród i życzę zdrówka!