Ja mam fioletowe S od magnolii, lekko sfilcowane. Właśnie będę jechać do PL to mogłabym wysłać.
Ja mam fioletowe S od magnolii, lekko sfilcowane. Właśnie będę jechać do PL to mogłabym wysłać.
Hej dziewczyny, mam pytanie czy ręczniki bambusowe od ecodidi można wkładać do otulacza złożone jak prefoldy? I ostatnio zakupiłam jeszcze do wypróbowania wkład z weluru bambusowego może być bezpośrednio przy skórze? Ciężko mi to ogarnąć.... Lada dzień (mam nadzieję) zostanę mamą i mam zamiar pieluszkować wielo zaraz po powrocie ze szpitala.
bambus od pupki jak najbardziej można
Jedynie wystrzegałabym się mikrofibry przy skórze
Diu wersja minimalistyczna jest najlepsza przy noworodzieja nie próbowałam ani flaneli ani ręczników (ale niektóre dziewczyny polecają ręczniczki ikea) ale polecam najtańszą tetre z supermarketu na te pierwsze kilkanaście tygodni
tapatalk zjadl polskie litery a autokorektor pozmienial niektore wyrazy bez wiedzy i zgody autorki
całkiem niedawno, z mocą równą bombie atomowej, przekonałam się co to znaczy, że dzieci uczą pokory...
Diu daj ogloszenie w kupie pieluszki, moze ktos skompletuje zestawik i za jedna przesylka bedziesz miala wszystko. Tak ilosciowo to 5-6 otulaczy (pul/welenka/polar) 30 wsadow (tetra/prefoldy) i dla komfortu cos na noc albo jednorazowki albo 5-6 szt. formowanek.
Wysłane z mojego HUAWEI G510-0200 przy użyciu Tapatalka
Alicja 12.10.08 : Martyna 01.03.11 : Oleg 28.06.14
Dziewczyny, a czym spiąć flanelę?
Albo doszyć troczki. Są też specjalne, bezpieczne agrafki do pieluszek
Ekologiczne pieluszki wielorazowe z naturalnych tkanin - www.puppidiapers.com
Pieluchowy blog ekspercki.
I ja mam pytaniePierwszy syn urodził się z wagą 4 kg, zakładam więc, że drugi może być równie duży. Kupiłam 2 otulacze kokosi do 5 kg bo stwierdziłam, że może wystarczy choć na miesiąc, na te wychudzone udka
Przyszły, patrzę na nie z niedowierzaniem- takie malusie są. Nie wiem czy zapomniałam już jak to jest czy one faktycznie wyjątkowo małe są i powinnam mieć większe? Będą jeszcze jakieś Bambino Mio i jakiś no name, ale dopiero idą.. Czy miał tu ktoś dziecię o podobnej wadze i ma jakieś spostrzeżenia?
I drugie pytanie- jak widzicie użycie kieszonki one size jako otulacza na noworodku? Koleżanka się zastanawia, mi się wydaje, że będzie za duża, ale może się mylę?
Moja córka urodziła się z wagą 4410g i już na początku miałam problem żeby dopiąć ten maleńki otulacz (kokosi NB), tak więc wydaje mi się, że tutaj Kokosi rozmiar S byłby lepszy (jest do 7,5kg). Te Kokosi NB to najmniejsze jakie miałam, fajne jest w nich to, że są zapinane pod pępkiem i nie trzeba się martwić, że będzie o niego zahaczać, jednak takie duże dziecko raczej długo go nie ponosi (ale pewnie dużo zależy też od budowy dziecka).
Kieszonki jako otulacza nigdy nie używałam, więc nie pomogę, jednak jak dla mnie One Size w porównaniu z rozmiarem S jest ogromne...
Szymon 02.2012, Monika 08.2014
Ekologiczne pieluszki wielorazowe z naturalnych tkanin - www.puppidiapers.com
Pieluchowy blog ekspercki.
a czy któraś z was używała dla noworodka na noc, otulacz plus wkład z tetry lub bambusowy itp?bo ja się zastanawiam czy taka minimalistyczna wersja ma szanse?bo i tak nastawiam się na zmienianie w nocy pieluszek
Problemw tym, że jest nas czterech
Rafał mąż- 2003, Eryczek- 04.2010, Tymusiek- 05.2012, Staś- 10.2014
i każdy chce przy Tobie LEŻEĆ.
U mnie wszystko by pływało, chyba że zmieniałabym co pół godzinyAle co dziecko to inny sik. IMO nie da się generalizować.
Społecznie: www.dobrzeurodzeni.pl
bardziej niż siku obawiam się kup nocnych, ale ze składaniem tetry w T to dobry pomysł, nawet jak się kupa pojawi to nie wyleje się jak przy samym wkładzie, najpewniej byłoby z formowankami, ale ze względu na finanse jakoś nie ciągnie mnie do nowych zakupów, a taki maluch szybko rosnie, no i formowanka to jednak dodatkowa warstwa, więc i niezbyt wygodnie może być
Problemw tym, że jest nas czterech
Rafał mąż- 2003, Eryczek- 04.2010, Tymusiek- 05.2012, Staś- 10.2014
i każdy chce przy Tobie LEŻEĆ.
) Witajcie dziewczyny, tak od tygodnia czytam o pieluchowaniu wielo. i mam zamiar zaczac jak dzidzia sie pojawi( malutka jest w brzuszku).
Chcialabym, zeby w miare ekonomicznio to wyszlo ale tez zeby nie umeczyc sie za bardzo.
Czytam te wszystkie wypowiedzi i mam jeden wielki metlik.
Zamowilam na bazarku:
- otulacz PUl kokosi NB -1szt.
- otulacz PUL kokosi S - 1 szt.
- otulacz PUL Milovia S - 2 szt.
- otulacz z kieszonka ale wklad jest widoczny NB - 2 szt.
Teraz zastanawiam sie nad wkladami.
Czy ktoras z Was uzywala pieluchy muslinowej 30x30cm firmy Kikko? Albo prefoldow tej samej firmy? Bo w miare fajnie wychodz cenowo. Ale nie wiem jak w praktyce sie sprawdzaja?
No i mysle o naszej polskiej tetrze 60x80cm?
Tylko jakie ilosci?
No wlasnie a co z wyjsciem na spacer? Moze kieszonka ale czy jest taki rozmiar Nb?
W moim otoczeniu raczej wszyscy jada na jednorazowych i pewnie pomysla ze ja dziwaczka ale chcialbym mala szybciej uczyc na nocnik a zdaje sobie spraw ze przy ponicy wielo moze mi sie udc.
Doradzcie cos![]()
Ewiś, ja tylko tetrą i otulaczami pieluchowałam (i pieluchuję), więc się w sprawie tetry wypowiem: dla noworodka miałam taką 70x80 zwykłą (najtańszą, nie podwójnie tkaną) i dla noworodka była ok składana w tzw samolot (myślę ze taka 60x80 też spoko). 20 sztuk było wystarczająco. Na spacery nam to też wystarczało w sensie chłonności. Oczywiście zależy na ile na ten spacer idziesz ale zazwyczaj dziecko na spacerze śpi a jak śpi to nie sika
no a tak naprawdę to będziesz musiała zobaczyć jak będzie jak się dzieć urodzi, bo są i tacy do sikaja minimalnie a są mega sikacze od początku no i wtedy trzeba dobrać coś pewnie bardziej chłonnego