Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1664

Wątek: pieluchowanie noworodka - zbiór rad

Mieszany widok

Chustonówka

Domyślnie

Witajcie dziewczyny mize mi cos podpowiecie - jeszcze zanim moja dzidzia wyskoczyla to bylam nastawiona mega na wielo.
    Ogolnie mam otukacze bambino mio do 5kg i wkladam prefoldy te najmniejsze i wkladke polarowa a pupa jest mam wrazenie ogromnai wydaje mi sie ze jak lezy na pleckach to ja uciska ci nieco.Wielo stosowalam od 2200g potem przy 3400g.
    Uzywalam kieszinek ecodidi i kokosi takich malych i przeciekaly.
    Jedynie co mi sie sprawdza to otulacze milowia i ich wkladyalepilam tylko na probe 2 szt. Bo drogie. Nakuoilam duzo prefoldow ale mam wrazenie ze na tych pleckach ma niewygodnie. I tak kaxdy otulacz ma inna szerokosc - kokosi szersze niz milovia i mam wrazenie ze trzeba bybylo miec do konkretnego otulacz konkretny wklad.
    A moze nie mam wsparcia bo wszyscy wkolo zaskoczeni ze ja taki system chce pieluchowania. Maz ich nie uzywa tylko ja, mama mi mowi zebym pampki uzywala tymbardziej ze nie sa drogie. Eh a ja zniechecona ich bie uzywam :/

Lauren
    Guest

Domyślnie

Ewis głowa do góry! Gwarantuję Ci,że co druga mama tak miała jak Ty ja również,gdy pieluchowałam noworodka od 3 dnia życia to po kilkunastu dniach walki z przeciekami i moimi niewydarzonymi pieluszkami stwierdziłam,że odpuszczam,ale dzieć rósł,pieluszki zaczynały bardziej pasować na pupcię,ja w międzyczasie wymieniłam swój stosik i było coraz lepiej przyznaję,że używałam pampersów na początku jak już miałam dość mokrych ciuszków,nie dawałam rady,chyba bardziej psychicznie Nie używałam prefoldów,tylko płaskie wkłady,cieniutkie,również wydawało mi się ,że dziecko ma niewygodnie - sama nie chciałabym na czymś tak grubym leżeć. Kieszonek nie używałam na początku bo nie widziałam sensu za bardzo,tylko otulacze i wkłady
    Moja mama róznież była sceptycznie nastawiona do wielo a teraz nie moze wyjść z podziwu jaki to wspaniały wynalazek i sama zakłada Małej pieluszki

Lauren
    Guest

Domyślnie

jeśli chodzi o rozmiary otulaczy i wkładów do nich to fakt,że są różne różniste,ja stosowałam Milovię S i wkłady z Bumgeniusa te cienkie i krótkie,ale miałam też stos ręczniczków ikea,są bardzo tanie, a praktyczne i cienkie. Na to dawałam polarek i już,Mała miała naprawdę wygodnie,bardzo mi na tym zależało.

Otulacze Mio z tego co wiem są bardzoo fajne przy małych bobasach,sama nie stosowałam,ale dziewczyny je chwaliły,możesz spróbować używać ich z tetrą lub flanelką albo właśnie tymi ręcznikami z Ikei.

Chustoholiczka Awatar kornflejka
    Miejscowość
    Portugalia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ewis Zobacz posta
    Witajcie dziewczyny mize mi cos podpowiecie - jeszcze zanim moja dzidzia wyskoczyla to bylam nastawiona mega na wielo.
    Ogolnie mam otukacze bambino mio do 5kg i wkladam prefoldy te najmniejsze i wkladke polarowa a pupa jest mam wrazenie ogromnai wydaje mi sie ze jak lezy na pleckach to ja uciska ci nieco.Wielo stosowalam od 2200g potem przy 3400g.
    Uzywalam kieszinek ecodidi i kokosi takich malych i przeciekaly.
    Jedynie co mi sie sprawdza to otulacze milowia i ich wkladyalepilam tylko na probe 2 szt. Bo drogie. Nakuoilam duzo prefoldow ale mam wrazenie ze na tych pleckach ma niewygodnie. I tak kaxdy otulacz ma inna szerokosc - kokosi szersze niz milovia i mam wrazenie ze trzeba bybylo miec do konkretnego otulacz konkretny wklad.
    A moze nie mam wsparcia bo wszyscy wkolo zaskoczeni ze ja taki system chce pieluchowania. Maz ich nie uzywa tylko ja, mama mi mowi zebym pampki uzywala tymbardziej ze nie sa drogie. Eh a ja zniechecona ich bie uzywam :/
    Brak wsparcia może zniechęcić do wszystkiego także nie dziwi mnie, że Ci ciężko. Ja uźywałam pray synku wielo od 5 dnia życia, głównie tetry, ale też prefoldów. I nie wspominam jakoś żeby miał pupę gigantyczną. Na pewno jest większa niż w jednorazówce, no ale tego się nie da uniknąć. Myślę, że po prostu się trzeba przestawić na to, że wielo zajmują więcej miejsca
    co do przecieków to są irytujące owszem. U nas pierwsze tygodnie to była zmiana ciuszków przy kaźdej zmianie pieluchy ale potem jakos minęło i nadal Grubcio na wielo,a ma20 miesięcy. Głowa do góry!

Uprawnienia umieszczania postów