Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1664

Wątek: pieluchowanie noworodka - zbiór rad

Mieszany widok

Chustoholiczka

Domyślnie

a powiedzcie, które piluchy sa bajbardziej mieekkie, zwłaszcza, żeby gumek/falbanek nie miały? mój synek ma na nóżkach zdarta prawie skóre, mysle,ze to od pieluch szpitalnych. te formowanki przyjaxnie wygladaja, ale otulacze....raczej tex niezbyt przyjaxnie....nie mam możliwości zobaczenia na zywo. chciałabym trochę kupic,az mu się skóra nie zaleczy, bo ogolnie używam jednorazówek (na razie,bo wiem,ze to pewnie wciąga ?)

Chustopróchno Awatar marjen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nata76 Zobacz posta
    a powiedzcie, które piluchy sa bajbardziej mieekkie, zwłaszcza, żeby gumek/falbanek nie miały? mój synek ma na nóżkach zdarta prawie skóre, mysle,ze to od pieluch szpitalnych. te formowanki przyjaxnie wygladaja, ale otulacze....raczej tex niezbyt przyjaxnie....nie mam możliwości zobaczenia na zywo. chciałabym trochę kupic,az mu się skóra nie zaleczy, bo ogolnie używam jednorazówek (na razie,bo wiem,ze to pewnie wciąga ?)
    ja lubiłam otulacze bambino mio, są dosyć małe
    no i super były AIO bumgeniusa - ale żeby na całe pieluchowanie noworodka starczyły to trzeba by ich mieć z trzydzieści
    Kasia 11.2010, Mati 10.2013, Jadzia 6.2015, Michaś 11.20

Chustoholiczka

Domyślnie

dziękuje za odp. marjen

kupiłam otulacze-szorty wełniane, żeby nie uciskało wokół nóg i różne wkłady do wypróbowania....zobaczymy....

Chusteryczka Awatar urticea
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

dziękuje za odp. marjen

kupiłam otulacze-szorty wełniane, żeby nie uciskało wokół nóg i różne wkłady do wypróbowania....zobaczymy....
    my na razie próbujemy, bo na początku wszystko nam przeciekało i było za wielkie... najbardziej nam się sprawdza otulacz milovi ten s z ich wkładami - Mki.. ew flip zmniejszony na maksa, ale wolę milovię. nie uciska wg mnie..
    a szorty wełniane to chyba tylko z formowanką?jak dasz wkłady, to wyjdzie bokiem i cały otulacz będzie do wymiany imo....
    08.2011 04.2014

demona
    Guest

Domyślnie

Otulacz milovi s to u nas tez hit. I ich wklady. Mówiłam Ci Nata
    Szorty moga byc za duże na maluszka. Nawet 1. U nas jeszcze daaaaaleko do szortów.

Chustoholiczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez demona Zobacz posta
    Otulacz milovi s to u nas tez hit. I ich wklady. Mówiłam Ci Nata
    Szorty moga byc za duże na maluszka. Nawet 1. U nas jeszcze daaaaaleko do szortów.
    no już doopa, kupiłam, opłaciłam.
    wiecie, ja się nie napalam na wielopieluszkowanie za bardzo, chce tylko,zeby młodemu te nogi się wygoiły. myslaam nawet,ze te szorty i poobcinam boki od jednorazówek i jako wkład powkładam, bo jego urazaja właśnie boki i zapięcia....

słuchajcie, a Wasze maluchy maja we weilo razowych czerwona pupe,czy to się we wielo nie dzieje?

no to kupie jeszcze ten otulacz milovii.
    Ostatnio edytowane przez Nata ; 12-05-2014 o 08:01

demona
    Guest

Domyślnie

Z pupa to róznie bywa, mój w wielo nie ma problemów, niczym nie smarujemy a pupka śliczna Ale czasem dziewczyny piszą, ze cos dolega.

Chustonówka

Question A co z kikutem pępowiny?

Mam jednak pytanie, na które na żadnej stronie producenta nie uzyskałam odpowiedzi.

Otóż, jak się mają wielorazówki do kikuta pępowiny noworodka? Przeglądałam mnóstwo producentów, ale nie znalazłam żadnych profilowanych pieluszek i w ogóle żadnych info o postępowaniu z kikutem.. Na jednej stronie tester wielorazówek napisał, że wszystkie są na tyle wysokie, że drażnią kikut i z rozpoczęciem wielopieluchowania trzeba czekać aż kikut odpadnie. Czy to prawda czy może jednak są modele dobre od urodzenia dzidziusia? A może to kwestia wyboru rodzaju pieluszki (np otulacz, AIO itd)?

Chustofanka Awatar suskha
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Dziewczyny wlasnie szyje formowanki noworodkowe. Zastanawiam sie czy jest sens do takowej wpychać polarek sucha pupa. Co wszysc do srodka formowanki?
    www.szelmostwa-lisa.blogspot.com life style and babywearing
    franc 11
    kocia 15

Chustofanka Awatar emelbe
    Miejscowość
    Słupsk

Domyślnie

Podczytuję ten wątek, bo mam nadzieję, że przy drugim dziecku wielorazówki zacznę szybciej stosować niż przy pierworodnym (na Chustoforum trafiłam za późno)

Mojego synka obcierały otulacze z szorstką lamówką.
    Jeśli z pupą coś się działo, to pomagała grubsza warstwa kremu na odparzenia (wie, wiem, że w wielo "zatłuszczacz"), no i wietrzenie, wietrzenie i jeszcze raz wietrzenie.

Uprawnienia umieszczania postów