Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1664

Wątek: pieluchowanie noworodka - zbiór rad

Mieszany widok

demona
    Guest

Domyślnie

wkład, prefold jakiś, albo kawałek tetry
    edit: własnie sprawdziłam - ręczniczki z IKEA sa idealne
    Ostatnio edytowane przez demona ; 23-10-2013 o 14:25

Chustoholiczka Awatar kornflejka
    Miejscowość
    Portugalia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez demona Zobacz posta
    wkład, prefold jakiś, albo kawałek tetry
    edit: własnie sprawdziłam - ręczniczki z IKEA sa idealne
    Super! Dobrze wiedziec

Domyślnie

To zależy w który otulacz bambino mio, w starego typu wchodzi na styk, góry formowanki dokładnie nie zakrywa, ale przy nóżkach przylega. W nowego typu nie wejdzie. Co do ręczników ikea i prefoldów to ja jeszcze miałam taki problem, że niby wkład wchodził ładnie, ale jak zapięłam na dziecku to wkład był za gruby i "wypychał" otulacz tak, że nie przylegał przy nóżkach ;/
    Szkoła Noszenia ClauWi®
    Doradca Noszenia ClauWi® (kurs podstawowy)
    Warszawa/Bełchatów

Chustomanka Awatar Judyta

Domyślnie

od 7.11 beda w biedronce reczniki mikrofibrowe, myslicie ze beda sie nadawaly na wklady?

Chustofanka

Domyślnie

Ja to w ogóle nie lubię mikrofibry. Nie wiem czy tylko ja mam takie wrażenie ale wg mnie ona w ogóle nic nie chłonie. U mnie nie zdała nawet egzaminu jako ścierka kuchenna. Rozlaną wodę tylko rozmazuje i nic nie wchłania. Mikrofibry w postaci pieluszki czy wkładów nie próbowałam chyba dlatego, że nawet na ścierkę to się nie nadaje.

demona
    Guest

Domyślnie

jak ta sama co kiedyś to nie nada się, ciężko chłonie wodę, nawet jako ściereczka się średnio sprawdza.

Yellow, cenna uwaga, dzięki.

Chustofanka Awatar isismaj
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

dzięki, trzeba będzie się przejechać po ręczniki

Chustonówka

Domyślnie

Dziewczyny, mam pytanie, a nie umiem znaleźć odpowiedzi w wątku (przeczytałam połowę postów...).
    Czy warto kupować (do otulacza) dużo formowanek w rozmarze S/XS? Czy może lepsza dla noworodka i maluszka do kilku miesięcy (załóżmy do 6-7 kg) będzie tetra i prefoldy? Co się najlepiej sprawdza? Szykuję wyprawkę i mam już 3 formowanki S/XS, ale zastanawiam się, czy kupić więcej.
    Wielkie dzięki za radę

Chustomanka Awatar Agis
    Miejscowość
    Malbork

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canaima Zobacz posta
    Dziewczyny, mam pytanie, a nie umiem znaleźć odpowiedzi w wątku (przeczytałam połowę postów...).
    Czy warto kupować (do otulacza) dużo formowanek w rozmarze S/XS? Czy może lepsza dla noworodka i maluszka do kilku miesięcy (załóżmy do 6-7 kg) będzie tetra i prefoldy? Co się najlepiej sprawdza? Szykuję wyprawkę i mam już 3 formowanki S/XS, ale zastanawiam się, czy kupić więcej.
    Wielkie dzięki za radę
    Myślę, że dla takiego malucha lepszą i przede wszystkim tańszą opcją będą tetra i prefoldy, a formowanki np. na noc lub wyjścia. Ja zaczynałam pieluchować starszaka jak miała 2,5 miesiąca, ok. 5kg i przez długi czas wolałam używać tetry, prefoldów + otulacz, potem kieszonek, jeszcze później zakochałam się w formowankach + gatki wełniane jako otulacz. Z tym że przy stosowaniu tetry do otulacza jest większe prawdopodobieństwo zabrudzenia otulacza mleczną kupą niż przy używaniu formowanki.
    http://agisowo.blogspot.com/

Jaś 12.2010 Matylda 01.2014

Chustonówka

Domyślnie

Uhm, dzięki

Chusteryczka Awatar mist

Domyślnie

Dziewczyny, muszę się wyżalić... Jeszcze w ciąży bardzo się nastawiałam na wielopieluchowanie. Miałyśmy jednak trochę perypetii szpitalnych, potem przeprowadzka, zepsuta pralka - w efekcie dzisiaj po raz pierwszy zakładałam tetrę... Jak wy wytrzymujecie na dłuższą metę to zmienianie pieluch co godzinę (bo co tyle pielucha była wilgotna od siuśków + mały kleksik)? Teraz pod wieczór z ulgą założyłam pampka

Chustoholiczka Awatar AneczkaG
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mist Zobacz posta
    Dziewczyny, muszę się wyżalić... Jeszcze w ciąży bardzo się nastawiałam na wielopieluchowanie. Miałyśmy jednak trochę perypetii szpitalnych, potem przeprowadzka, zepsuta pralka - w efekcie dzisiaj po raz pierwszy zakładałam tetrę... Jak wy wytrzymujecie na dłuższą metę to zmienianie pieluch co godzinę (bo co tyle pielucha była wilgotna od siuśków + mały kleksik)? Teraz pod wieczór z ulgą założyłam pampka
    Mist, my czasem ubieramy pampki i musze powiedziec, ze czekam na zalożeni wielo jak na wybawienie - po bezwonnych wielo pampers nawet zupelnie suchy śmierdzi dla mnie tak, że co chwila sprawdzam, czy nie ma kupy Poza tym, to zawsze jakas atrakcja dla marudzącego malucha i zajęcie dla mamy - czasem jak już nie wiem, o co małemu chodzi to dla sportu sprawdzamy stan pieluszki.
    Poza tym na poczatku mielismy takie cykle: spanie - zmiana pieluchy - pierś
    M. 2000- uczę się, nie przeszkadzać!!!, P. 2003 - pięknię się, nie przeszkadzać!!! i F. 2013 - czy ktoś się ze mną pobawi???

Uprawnienia umieszczania postów