Pokaż wyniki od 41 do 60 z 1664

Wątek: pieluchowanie noworodka - zbiór rad

Widok wątkowy

Domyślnie

Wiewiórko, mleczne kupki mojego synka obsmarowują wszystkie otulacze, wyjątkowo nie, jeśli w otulaczu jest formowanka (pod tym względem spox są stretchies, mają fajne gumeczki przy udkach, tetro troszkę gorzej sobie radziły z trzymaniem kupki w ryzach, na noworodku odstawały w pachwinkach). Ja nie jestem zwolenniczką mikropolarku przy pupce, szczególnie latem. Twój malutek i tak będzie w największe upały paradował w samej pielusi, a co za tym idzie częsta zmiana to będzie pestka. Nic Ci nie zdąży odparować Tak więc ja wybrałabym dla noworodka bawełnę, flanelkę? Genialnie, że chcesz szyć sama Warto by było żebyś miała formowanki z cieniutkimi gumeczkami przy udkach, takie lepiej przylegają. Wiewiórko, jak ja Ci zazdroszczę tego ósmego tygodnia eh

I jeszcze chciałam Ci powiedzieć, że nawet jeśli uszyjesz sobie formowanki z samej bawełny, to zawsze do środka możesz położyć wkład "sucha pielucha" i będzie polarek od dupinki np na chłodniejsze letnie nocki.
    Ostatnio edytowane przez ania mania ; 23-11-2010 o 19:59 Powód: Tak sobie jeszcze pomyślałam...
    Tymek 30.05.2010
    Luśka 13.03.2013
    Saszka 20.07.2015
    ​2011 [*] 2012 [*] 2014 [*]

Uprawnienia umieszczania postów