Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1664

Wątek: pieluchowanie noworodka - zbiór rad

Mieszany widok

Chustomanka Awatar bozenka151
    Miejscowość
    Comber, UK

Domyślnie

Jejku mnie w porównaniu do pampersa wszystko wydaje się mega grube ( a mam rozmiary noworodkowe i formowanek i kieszonek )

Tylko tetra (i to taka mniejsza sklepowa) lub preford plus otulacz nie robią mega odwłoku mrówki

A w ogóle zakładałyście otulacz na początku??? Bo ja tak kombinuje, że jak noworodkowi się tak często pieluszkę zmienia to może tylko w sama tetrę ubrać i kocykiem zawinąć polarkowym lub wełnianym co by dzieciątka co chwile nie rozbierać???

Jak myślicie sprawdziłoby się na sam początek na dzień???
    Ostatnio edytowane przez bozenka151 ; 04-03-2013 o 17:15
    Oliwia Sara 19.03.2013 i ​

Chustomanka
    Miejscowość
    Kraków / Nisko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bozenka151 Zobacz posta
    A w ogóle zakładałyście otulacz na początku??? Bo ja tak kombinuje, że jak noworodkowi się tak często pieluszkę zmienia to może tylko w sama tetrę ubrać i kocykiem zawinąć polarkowym lub wełnianym co by dzieciątka co chwile nie rozbierać???

Jak myślicie sprawdziłoby się na sam początek na dzień???
    Spróbowałam parę razy z formowanką, niestety, dziecina sik miała potężny i kończyło się to zawsze przebieraniem całego dziecka od stóp do głów. W lecie pewnie tak będziemy robić - formowanka i na kocyk wełniany.

Chustomanka Awatar inka
    Miejscowość
    Casablanca/ teraz w PL na wakacjach

Domyślnie

bez otulacza to na kocyku powinno dac rade ale na rekach to juz gorzej, a taki maluszek to wiekszosc czasu , wiec z sama formowanka moze byc mokro.

A. listopad 2012

Chustonoszka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Muszę zainwestować w te wkładki, bo synek ma czasem taką czerwoną pupę, jak za długo śpimy w nocy...
    U nas po miesiącu formowanki rozmiarowe są wreszcie dobre

Uprawnienia umieszczania postów