Strona 20 z 25 PierwszyPierwszy ... 101213141516171819202122232425 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 400 z 1664

Wątek: pieluchowanie noworodka - zbiór rad

Mieszany widok

Chustonówka

Domyślnie

No wlasnie do OS to nam raczej daleko, przymierzalam juz.. mlody jest chudzielcem bo wczesniak wiec OS jeszcze poczekaja..

Domyślnie

Cześć Mam pytanie do doświadczonych mam: ile i jakiej Tetry kupić? Mam kilka 2szt gatek i 1szt otulaczy wełnianych + kilka puli. Zaopatrzona jestem też w prefoldy i formowanki. Dzieciątko rodzi się w maju więc pomyślałam też o tetrze spinanej snappi. Tylko co wybrać?

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Chustoholiczka Awatar samasia
    Miejscowość
    Warszawa Jelonki

Domyślnie

Ja się właśnie edukuję w temacie tetry i wiem już, że trzeba spojrzeć na a) gramaturę (powinna być 140, a nie ta cieńsza) b) na wymiary (kwadratowe). Tyle z podstawowych rzeczy.

Chustofanka Awatar Trzeciaczek
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

na początek to takie małe wymiary tetry niekoniecznie kwadratowe. Jak kupisz 80x80 przy noworodka to będzie to zabójczo wyglądać, a na taką wielka pieluche to otulacz s nie wejdzie na bank.
    Ja kupiłam 10 szt małej i 20 dużej
    Tak czy owak wszystko okaże się jak już dzieciątko będzie i ci ci podpisuje
    Mąż: 25.12.2013 Młody 24.08.2015. godz 18:18.
    KOCHAM WIĘC NOSZĘ

Chustomanka
    Miejscowość
    Śląsk

Domyślnie

Potrzebuje wsparcia. Jak mam składać tetrę 60x80 na małą 3,5kg dupcię? Młody ma 14 dni, kikut jeszcze nie odpadł i póki co tylko otulacz kokosi nb + wkład s pasuje - chociaż pojemność jest niewielka. Tetry za cholerę nie potrafię upchnąć pod taki mały otulaczyk. A oprócz kokosi mam jeszcze otulacze noworodkowe milovia, bambino mio, thirsties, imse vimse i wszystkie wydają mi się ogromne, ale do czasu jak próbuję tam upchnąć tetrę - wtedy robią się jakieś za małe.

Lauren
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krycha Zobacz posta
    Potrzebuje wsparcia. Jak mam składać tetrę 60x80 na małą 3,5kg dupcię? Młody ma 14 dni, kikut jeszcze nie odpadł i póki co tylko otulacz kokosi nb + wkład s pasuje - chociaż pojemność jest niewielka. Tetry za cholerę nie potrafię upchnąć pod taki mały otulaczyk. A oprócz kokosi mam jeszcze otulacze noworodkowe milovia, bambino mio, thirsties, imse vimse i wszystkie wydają mi się ogromne, ale do czasu jak próbuję tam upchnąć tetrę - wtedy robią się jakieś za małe.
    a jak dotychczas składałaś tetrę? próbowałaś w samolot?
    przyznam,że ja też nie mogłam upchnąć tetry na noworodku w ten malutki otulacz,ostatecznie używałam wyłącznie wkładów z polarkiem.

Chustoholiczka Awatar kornflejka
    Miejscowość
    Portugalia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez talalaj.k Zobacz posta
    Cześć Mam pytanie do doświadczonych mam: ile i jakiej Tetry kupić? Mam kilka 2szt gatek i 1szt otulaczy wełnianych + kilka puli. Zaopatrzona jestem też w prefoldy i formowanki. Dzieciątko rodzi się w maju więc pomyślałam też o tetrze spinanej snappi. Tylko co wybrać?

Ja pieluchuję drugiego noworodka na tetrze motherhood i jestem bardzo zadowolona

Miejscowość
    Warszawa Jelonki

Domyślnie

Ja z innej beczki: talalaj.k, czy dobrze kojarzę, że nie ma cię w naszym wiosennym wątku ciążowym? Zapraszamy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samasia Zobacz posta
    Ja z innej beczki: talalaj.k, czy dobrze kojarzę, że nie ma cię w naszym wiosennym wątku ciążowym? Zapraszamy
    Oj nie ma mnie, na forum jestem od niedawna nie do końca jeszcze je poznałam. Zaraz szukam

Domyślnie

Bo te pieluszki maja wycofac i wyprzedaja to co maja

Miejscowość
    Warszawa Jelonki

Domyślnie

Wycofać? Dlaczego? Mam parę i bardzo lubię

Byłam w IKEI w ten weekend i tak sobie myślałam: ikeowy otulacz, to by było coś :>

Domyślnie

Zmiana asortymentu Tak samo jak te neonowe wieszaki na ciuchy dla dzieci, i parę innych rzeczy - wprowadzą coś nowego na ich miejsce.

Chustomanka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Na stronie www cena jest normalna, w sklepie to było oznaczone jako przecena?

Chustonoszka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Tak była przecena i wyglądało na to, że to kolejna obniżka. Masz rację na stronie wszystkie ceny są normalne a w sklepie było sporo obniżek na tekstylia dziecięce, jakaś pościel, spiworki, sliniaczki. ..

Chustonoszka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Jak takie po dwie sztuki na wieszaczku to były z tego co pamiętam..tylko czy one były z rękawami to na 100% nie wiem bo nie oglądałam dokładnie...
    Ostatnio edytowane przez Dzoana ; 03-02-2016 o 20:21

Chustonoszka Awatar Nakinom

Domyślnie

Skusiłyście mnie tymi pieluszkami, wybrałam się po nie do ikei ale niestety w Katowicach nie maja ich przecenionych Jest tylko informacja, że koniec serii, ale nic taniej, i pracownicy też nic nie wiedzą aby miały być tańsze. Chyba tylko pościel była taniej z dziecięcych.

Chustomanka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Ja chyba w sobotę pojade. Ikea wrocław. Ciekawe czy coś będzie przecenione?

Chustonoszka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ja byłam w ikea targowek...myślałam, że skoro to sieciowka to wszędzie obowiązują te same ceny czy przeceny. ..

Chustonoszka Awatar Nakinom

Domyślnie

Widocznie nie, ale jechać i tak było warto, skoro tak zachwalacie ikeowskie ręczniki to je zakupiłam do pieluchowania noworodka na którego czekam
    Jak tylko przebrnę do końca przez ten wątek to zacznę zadawać pytania, co prawda 5 lat temu mój syn był na tetrze jako noworodek ale teraz widzę tyle innych możliwości że czuję się zielona. Tetrę mam jeszcze po nim ale jest strasznie szorstka, nawet po wypraniu i prasowaniu (przed była jeszcze gorsza) myślicie że da się ją uratować? Na razie wszywam ją jako wypełnienie do formowanek z zewnątrz flanelowych.

Chustoholiczka Awatar kaisa
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Moniko, wygotuj je w kwasku cytrynowym.
    J.2014 i E.2016

Uprawnienia umieszczania postów