Cytat Zamieszczone przez edoro Zobacz posta
zielonosc- ja bym radziła jednak kupić z różnych firm- nie każdemu pasują dane pieluszki- kupisz ChB i się okaże że Ci nie podejdą i co wtedy?
Mi na noworodku najlepiej leżały Nappime- są b. wąskie i zgrabne- inne OneSize robiły duużą pupę...

A wogóle- tetra+otulacz to naprawdę fajne rozwiązanie na początek (kiedy i tak musisz co chwilę przewijać)
Teraz kieszonki rządzą, ale na początku- musiałabyś mieć ich duuuuuży zapas
Cytat Zamieszczone przez king Zobacz posta
zieloność ja na razie nie za bardzo powinnam się wypowiadać bo nie mam doświadczenia, ale popatrz na bazarku tam można kupić różności w naprawdę przyzwoitych cenach i popróbować, a może dopiero później inwestować w to co się sprawdzi.
Cytat Zamieszczone przez maminkastasinka Zobacz posta
zieloność - ja za edoro radziłabym na sam poczatek naprawdę taka najzwyklejsza cieńką tetrę lub prefoldy newborn z pieluszkarni i na bazarku jakieś maluśkie otulacze (te prefoldy może tez na bazarku będą). Potem otulacze odsprzedaż dalej, prefoldy też lub wykorzystasz jako dodatkowe wkładki do kieszonek, gdy już dzieciątko zacznie duuużo sikać. Z dwojga: tetra lub prefold wybrałabym nawet tetrę bo najszybciej wyschnie.
Kieszonek na początku musiałabyś mieć naprawdę dużo, poza tym możesz mieć problem z tym, ze będą za duże na noworodka.
bardzo dziękuję za porady

Wobec tego faktycznie popróbujemy, zobaczę z tymi otulaczami na bazarku (zastanawiam się tylko ile ich będę potrzebować... czy koło 5 wystarczy?
trochę tetry i prefoldów bawełnianych ecopi. (i te prefoldy można potem wkłądać do kieszonek jako wkład?)
Tylko tu mam wątpliwość - przy takim wnętrzu dziecko nie będzie miało uczucia suchej pupy, prawda? Czy coś wobec tego potrzebuję dodatkowo? (bo w kieszonkach mam tę warstwę z mikrofibry)
pewnie też całkiem nie zrezygnujemy z jednorazówek, bo żadne z nas nie ma kompletnie żadnego doświadczenia z przewijaniem itd.
a potem byśmy przeszli na kieszonki pewnie
będzie dobrze?