Niniejszym założę mój wątek z pytaniami.
Pieluchy przyjadą w poniedziałek, a ja już mam pytania.
Kupiłam na próbę 3 otulacze flip, jakieś tam formowanki (miałam wątek o tym co chcę kupić) i 3 kieszonki. Mam w domu jakieś tetry i kupiłam dziś te słynne ręczniczki w IKEA.
1. Przed użyciem wszystko wyprać, tak?
2. Pod otulacz daję formowankę lub tetrę, tak? A jak tetrę, to oprócz tetry coś jeszcze? A taki ręczniczek też mogę?
3. Jak działają kieszonki? Tzn. chodzi mi o to, że załóżmy, że ubiorę mu taką kieszonkę i wsadzę tam tetrę (lub ręcznik IKEA - styknie?) to powinnam wsadzić coś jeszcze? Oraz co mam zrobić jak się Staszek zsika. Zdjąć całość i wyprać? Czy wyciągnąć wkład z kieszonki i tylko to wymienić?
4. Czy w jakimś sklepie stacjonarnym mogę kupić te papierki do kupy? Bo kupiłam pieluchy w pieluszkarni, ale nie znalazłam tych bibułek (może źle szukałam), a nie opłaca mi się w innym sklepie zamawiać tylko tego. A może da się to czymś zastąpić?
5. Rozumiem, że posikaną pieluchę daję do wiadra bez namaczania, daję ten olejek (ile kropel?) i później piorę. Ale co zrobić jak na pielusze zastanę kupę? I nie będę miała bibułki lub będzie luźna i wyleci poza bibułkę? Mam zaprać tą pieluchę wtedy?
Na razie tyle, z góry dziękuję za pomoc.