-
calyx czy manduca???
Trafiłam na używanego calyxa ze smokiem, czyli takiego, jaki podoba mi się naj, naj.
-
Chustoholiczka
Oba nosidla sa fajnie, oba testowalam, ale w koncu mam calyxa.
czy to ten calyx na babywearing swap? Bo bo widizalam, jest cudny i jest to 'new standard'. Z calyxem jest tak, ze powinien byc bardzo dobrze dobrany do budowy osoby noszacej. Dla mnie old standard byl za duzy, new standard moge nosic ja, mam 169 cm, 66 kg i 80D biust. Maz, 176 wzrostu 90 kg tez nosi w tym nosidle. Manduca ma regulowane siedzisko, calyx nie ma, calyx ma chyba szerszy panel.
-
-
Chustoholiczka
Kapturek kosztuje bodajze 11 dolarow, wiec to zaden wydatek. Gdybys kupila ten calyx i bym wam nie przypadl, to wiem na bank, ze Kasia vel Czteryszczescia (teraz z moim nosidlem jest w gorach) baardzo chce calyx. Jej maz tak zachwalal, ale mi nie udalo sie przed wyjazdem dla nich kupic..
-
-
-
Na szczęście drobna nie jestem
Teraz noszę topy w rozmiarze 10 - 12, bo mam ciągle nadwagę po ciąży, a zwykle 8 - 10.
-
Chustoholiczka
-
Oby mój też był boski, bo już klepnięty
Zawracałam dziewczynom głowę manducą, a tu smok spadł mi z nieba
Myślę, ze żałowałabym, gdyby pozwoliła mu pójść w inne ręce, bo jaka jest szansa, że znowu by się gdzieś trafiły? A nowe jednak sporo kosztuje, biorąc pod uwagę, że byłby to zakup w ciemno.
Dzięki Linda za pomoc w podjęciu decyzji. Pewnie będę Cię jeszcze męczyć, jak dojdzie i wtedy ze zrozumieniem przeczytam Twojego ostatniego posta, bo póki co brzmi magicznie
-
-
-
No dobrze, bardzo dobrze, bo to jest wzór, który wybrałabym, gdybym kupowała nowe. Bardzo mi się podoba. Szkoda tylko, że smoka jest więcej od spodu...
Znalazłam instrukcje na ich stronie i filmy na youtube. Zaraz będziemy próbować.
Linda, a czy mogłabyś napisać jak je pierzesz? Czy jak wrzucę do pralki na pranie ręczne 30 stopni to przeżyje?
-
Chustoholiczka
Ja do tej pory tylko raz pralam, wlasnie na programie delicate/hand wash, nie wiem czy taki ma twoja pralka, to program 30 stopni.. Pozapinaj tylko klamerki, jezeli masz woreczek do prania bielizny z takiej siateczki, to mozesz nosidlo do tego woreczka wrzucic.
Wg mnie calyx jest super wygodny, ale opanowanie takiego dopiecia, ustawienia, aby bylo wygodnie zajmuje troche czasu. Na pasku z przodu, laczacym pasy naramienne masz 3 stopniowa regulacje, dopasuj tak, aby bylo wam wygodnie. Zakladajac nosidlo, pasy naramienne poluzuj, a potem z dzieckiem na plecach poruszaj sie, aby dziecko miec jak najwyzej. Potem te pasy dociagaj, na koncu pas biodrowy. Ja tak robie i tak nam jest wygodnie
Powodzenia!
-
Uprawnienia umieszczania postów