Pokaż wyniki od 1 do 14 z 14

Wątek: calyx czy manduca???

yena
    Guest

Domyślnie calyx czy manduca???

Trafiłam na używanego calyxa ze smokiem, czyli takiego, jaki podoba mi się naj, naj.

Chustoholiczka Awatar Linda
    Miejscowość
    Stare Babice

Domyślnie

Oba nosidla sa fajnie, oba testowalam, ale w koncu mam calyxa.
    czy to ten calyx na babywearing swap? Bo bo widizalam, jest cudny i jest to 'new standard'. Z calyxem jest tak, ze powinien byc bardzo dobrze dobrany do budowy osoby noszacej. Dla mnie old standard byl za duzy, new standard moge nosic ja, mam 169 cm, 66 kg i 80D biust. Maz, 176 wzrostu 90 kg tez nosi w tym nosidle. Manduca ma regulowane siedzisko, calyx nie ma, calyx ma chyba szerszy panel.

yena
    Guest

Domyślnie

Dzięki Ci Linda To ten Spać od wczoraj nie mogę, bo sama widzisz, że wybór nie jest łatwy... Najlepiej mieć jedno i drugie, ale w tej chwili nie mogę sobie pozwolić na taki wydatek. Napiszę do właścicieliki pytanie o kapturek, bo coś mi się zdaje, że ona ma wersję bez niego.
    A z drugiej strony te smoki... Ach Linda, zarażaczko okrutna po co ja czytałam Twojego posta o calyxach i teraz cierpię katusze

Miejscowość
    Stare Babice

Domyślnie

Kapturek kosztuje bodajze 11 dolarow, wiec to zaden wydatek. Gdybys kupila ten calyx i bym wam nie przypadl, to wiem na bank, ze Kasia vel Czteryszczescia (teraz z moim nosidlem jest w gorach) baardzo chce calyx. Jej maz tak zachwalal, ale mi nie udalo sie przed wyjazdem dla nich kupic..

yena
    Guest

Domyślnie

Przekonałaś mnie Linda I na męża podziałały Twoje argumenty, bo mi przesłał krótkie "to kup". A mnie dwa razy powtarzać nie trzeba Mam nadzieję, że calyx jest jeszcze dostępny i będzie tak samo wygodny jak i jest piękny. A jak nam nie podejdzie, to dam znać. Ja jestem niska (161 cm), więc standard może być dla mnie nieco za duży. Zobaczymy.
    Dziękuję Ci bardzo

Miejscowość
    Stare Babice

Domyślnie

A ile wazysz, mozna spytac? Bo w takim razie moze 'petite' bylby lepszy? Patrzylas na rozmiarowke na stronie MBD? Jezeli jestes drobna i niezbyt wysoka, to pasy naramienne w 'new standard' moga byc za dlugie

yena
    Guest

Domyślnie

Na szczęście drobna nie jestem Teraz noszę topy w rozmiarze 10 - 12, bo mam ciągle nadwagę po ciąży, a zwykle 8 - 10.

Miejscowość
    Stare Babice

Domyślnie

Super, ciesze sie Jak juz dostaniesz, to koniecznie zamiesc fotki.

acha dodam jeszcze, ze do calyx dziecko wsadza sie inaczej niz do innych nosidel (moze z wyjatkiem beco butterfly). Najpierw pakujesz dziecko, potem trzymajac za pasy naramienne na plecy, potem pas biodrowy. Jest jeszcze regulacja trzystopniowa pasa na klatce piersiowej. Musisz wyprobowac jak bedzie ci najwygodniej. W calyxie dziecko wyzej siedzi niz np w APLX. Ze wszystkich nosidlek, ktore probowalam, dopasowanie calyxa zajelo mi najwiecej czasu, ale juz dopasowany jest boski

yena
    Guest

Domyślnie

Oby mój też był boski, bo już klepnięty Zawracałam dziewczynom głowę manducą, a tu smok spadł mi z nieba Myślę, ze żałowałabym, gdyby pozwoliła mu pójść w inne ręce, bo jaka jest szansa, że znowu by się gdzieś trafiły? A nowe jednak sporo kosztuje, biorąc pod uwagę, że byłby to zakup w ciemno.

Dzięki Linda za pomoc w podjęciu decyzji. Pewnie będę Cię jeszcze męczyć, jak dojdzie i wtedy ze zrozumieniem przeczytam Twojego ostatniego posta, bo póki co brzmi magicznie

yena
    Guest

Domyślnie

A jednak calyx Znalazł się na poczcie po ponad 3 tygodniach!!!!!!!!!!! A w zasadzie sama go znalazłam, bo na pocztę nie ma co liczyć.

Teraz muszę rozpracować, jak to cudo się zakłada. A mój calyx na sucho wygląda tak:

[/img]

Miejscowość
    Stare Babice

Domyślnie

uFF. dobrze ze sie znalazl...

poszukam wieczorkiem na TBW instrukcji do calyxa. Sliczny jest

yena
    Guest

Domyślnie

No dobrze, bardzo dobrze, bo to jest wzór, który wybrałabym, gdybym kupowała nowe. Bardzo mi się podoba. Szkoda tylko, że smoka jest więcej od spodu...
    Znalazłam instrukcje na ich stronie i filmy na youtube. Zaraz będziemy próbować.

Linda, a czy mogłabyś napisać jak je pierzesz? Czy jak wrzucę do pralki na pranie ręczne 30 stopni to przeżyje?

Miejscowość
    Stare Babice

Domyślnie

Ja do tej pory tylko raz pralam, wlasnie na programie delicate/hand wash, nie wiem czy taki ma twoja pralka, to program 30 stopni.. Pozapinaj tylko klamerki, jezeli masz woreczek do prania bielizny z takiej siateczki, to mozesz nosidlo do tego woreczka wrzucic.

Wg mnie calyx jest super wygodny, ale opanowanie takiego dopiecia, ustawienia, aby bylo wygodnie zajmuje troche czasu. Na pasku z przodu, laczacym pasy naramienne masz 3 stopniowa regulacje, dopasuj tak, aby bylo wam wygodnie. Zakladajac nosidlo, pasy naramienne poluzuj, a potem z dzieckiem na plecach poruszaj sie, aby dziecko miec jak najwyzej. Potem te pasy dociagaj, na koncu pas biodrowy. Ja tak robie i tak nam jest wygodnie Powodzenia!

yena
    Guest

Domyślnie

Dzięki za radę Rzeczywiście nie jest łatwo. Muszę się dokładnie wczytać w instrukcję i obiecuję, że Cię jeszcze pomęczę Mam nadzieję, że wybaczysz

Uprawnienia umieszczania postów