Maryś, wyglądacie bombowo! ninki fajne som, co nie?
to ja jeszcze wrzucę tu już nie mojego petrola. bardzo wakacyjny kolor
![]()
Maryś, wyglądacie bombowo! ninki fajne som, co nie?
to ja jeszcze wrzucę tu już nie mojego petrola. bardzo wakacyjny kolor
![]()
złotowłosa i trzy misie
<3 <3 <3
e tam petrol... jaka Sonisława!!!![]()
:/
acz dobra wieść jest taka, źe wyjście z tego forum się jednak znalazło. r.i.p.
piękne zdjęcia
a Donkaczka jeszcze ma stosik na sprzedaż?Znałam tylko jej stronkę z 2007 chyba, myślałam, ze to historia już
Piękne to nino Marysiu![]()
2 + 7 (2005-2018)
a dziękujępodpytam (chyba jestem nienasycona
)
2 + 7 (2005-2018)
no właśnie odkryłam Twoje pawie
Kochana, nienasycona czy??![]()
ja wiem, wiem, ze tutaj to normalne
Jak będziesz chciała pożyczyć, Marysiu, skrobnijTylko się nimi trochę nacieszę
a plany na razie odkładamy, za rok muszę wrócić do pracy![]()
2 + 7 (2005-2018)
no to wrócisz, i pójdziesz na macierzyński
wiem, wiem łatwo się pisze
Dziewczyny pomocy!!W moim pieknym, cudnym, mieciutkim auguri gemelli zaczely robic sie przeswity
Jak tylko mocniej wbije palec przy dociaganiu to nitki sie przesuwaja i robi sie dziura
Dlaczego tak sie dzieje?
Czy ktorejs z Was tez to sie przydazylo?
B. 2011
S. 2012 [']
M. 2013
B. 2014
Wcześniej się nie robiły i zaczęły? Chusta prana, używana? Ja mam, nic takiego się nie dzieje. W nowych chustach czasem coś w tym stylu się dzieje. Chustę trzeba koniecznie wyprać przed używaniem. Kupiłaś nową? Reklamuj. Wstaw zdjęcia, może ktoś coś doradzi.
Kupiłam używana tutaj, sama uzywalam jej niespełna 2 miesiące. A ramiowe nino wyszło przeciez dopiero w marcu czy maju wiec to nie może być np od zbyt intensywnego eksploatowaniaZaraz wstawie zdjęcia. Naprawdę mnie to zastanawia
![]()
Może lepiej zapytać poprzedniej właścicielki, czy u niej coś takiego się działo, czy prała chustę i jak?
Czy prałaś chustę? U mnie niewielkie prześwity (ok. 1 cm) zrobiły się, jak zamotałam nową niepraną, ale po praniu wg wskazówek producenta (ręczne ze środkiem do jedwabiu, bez wykręcania) znikły. Nosiłam 10-kilogramowe dziecko intensywnie przez całe lato i chuście nic się nie dzieje.
Prala na pewno, bo przyszla do nas pieknie pachnacaJa jeszcze nie pralam, bo jedwab i troche sie balam. Pewnie to dlatego?
Zauwazylam te 'dziury' dopiero jakis tydzien temu.. Czyli wyprac recznie jednak? Mam w pralce program do jedwabiu bez wirowania, 30'C, ale chyba sie nie odwaze..
Tu sa zdjecia, jedno pod swiatlo:
https://picasaweb.google.com/104785606296786293273/Nino#
B. 2011
S. 2012 [']
M. 2013
B. 2014
Według mnie, te prześwity powinny zniknąć po praniu, nie są duże. Do pralki bym nie wrzucała jednak. Pamiętaj też, żeby nie wykręcać, tylko tak odsączyć w ręczniku. Powodzenia!
Dziekuje anasta! Wrzucam do michy i dam znac jak bedzie wygladac po praniu.
B. 2011
S. 2012 [']
M. 2013
B. 2014
No niestety, przeswity nie zniknely![]()
B. 2011
S. 2012 [']
M. 2013
B. 2014
całkiem przypadkiem tu wlazłam
I dobrze
Chioma - mnie sie podobne robiły, tylko ja przestałam się z tą chustą bawić i wrzuciłam ją najpirw na 40, a potem na 60 stopni "kolorowego" prania. Zwinięte w rulon i wsadzone do siatkowego worka. potem rozwieszone na drzwiach i rozprostowane porządnie.
Czyli jak ją potraktowałam z buta to zaczęła się słuchać![]()
O matko Denayserio ja tak zmaltretowalas i zniknely te przeswity? Ja sie boje ze mi sie rozpadnie
![]()
B. 2011
S. 2012 [']
M. 2013
B. 2014