po co ja patrzę na ten atlantic i zyclamen???!!!!!![]()
po co ja patrzę na ten atlantic i zyclamen???!!!!!![]()
Nie miałam okazji pochwalić się moim nino, o którym myślałam już od marca!
Przywędrowało do mnie już jakiś czas temu i wciąż się nim cieszę.
Wyczekane:
W towarzystwie greckiej, ciemnofioletowej Nati
Z zarą candy i testowym flamingiem (różne wersje różu)
I w najpiękniejszym połączeniu
![]()
JUlcza (16.04.2006), JAcusiowa (9.05.2008) i MAćkowa (14.12.2012) mama Magda
http://jama-jujamy.blogspot.com/
Jujamo, to róz/fiolet prawda?
Nieco tylko jaśniejszy od zyklam/fioleti też ładny!
Monika, mama Franka (29.11.2006) i Małgosi (23.07.2008)
Tak róż-fiolet. Z tych trzech z fioletem on najbardziej przypadł mi do gustu, gdy byłam w sklepie didka w Niemczech. Bałam się tylko, że bawełna już nas nie poniesie. Jak bardzo się myliłam! Noszę w niej z powodzeniem 3,5 letniego Julka. To świetna chusta. Chyba druga w moim prywatnym rankingu po pawiach.
JUlcza (16.04.2006), JAcusiowa (9.05.2008) i MAćkowa (14.12.2012) mama Magda
http://jama-jujamy.blogspot.com/
Szafran-miód to moje marzenie, które się nie może spełnić, albowiem moje dziecko jest alergikiem. Ale te kolory są boskie, cudowne!
dziewczyny powoli staje sie chyba ninofilka. a najgorsze jest to, ze juz wcale nie nosze!!!
Mam dwa Nino. Od Lindy mieciuskiego lachsa i swierzo kupiony miodowy szafranek z welna. Niestety akurat zaczely sie upaly i welenka lezy nieruszana (nosimy sie w jedwabnych elipsach i kaszmirze). Po praniu zmiekla troche ale jest jakas gryzaca....Pewno jej przejdzie po kilku spacerkach![]()
Wzor nino jest tak brzydki ze az ladny![]()
![]()
Muszę Wam powiedzieć, ze mój petrol jest naj... naj... naj... najlepszym Ninkiem pod słoncem
Tak mnie jakoś naszło
Byłam na długim spacerze z Franiem na plecach i na nowo urzekł mnie petrol...
Co to za indio (jest z welna)
http://www.tettinntil.no/forumet/vbc...?do=ad&id=9689
![]()
eee... nie chcę się logować
zapisz obrazek i wklej proszęna pewno odgadniemy co to za indio, mimo że w wątku Ninofilskim piszesz
![]()
Kupiłam używana tutaj, sama uzywalam jej niespełna 2 miesiące. A ramiowe nino wyszło przeciez dopiero w marcu czy maju wiec to nie może być np od zbyt intensywnego eksploatowaniaZaraz wstawie zdjęcia. Naprawdę mnie to zastanawia
![]()
Może lepiej zapytać poprzedniej właścicielki, czy u niej coś takiego się działo, czy prała chustę i jak?
Czy prałaś chustę? U mnie niewielkie prześwity (ok. 1 cm) zrobiły się, jak zamotałam nową niepraną, ale po praniu wg wskazówek producenta (ręczne ze środkiem do jedwabiu, bez wykręcania) znikły. Nosiłam 10-kilogramowe dziecko intensywnie przez całe lato i chuście nic się nie dzieje.
Prala na pewno, bo przyszla do nas pieknie pachnacaJa jeszcze nie pralam, bo jedwab i troche sie balam. Pewnie to dlatego?
Zauwazylam te 'dziury' dopiero jakis tydzien temu.. Czyli wyprac recznie jednak? Mam w pralce program do jedwabiu bez wirowania, 30'C, ale chyba sie nie odwaze..
Tu sa zdjecia, jedno pod swiatlo:
https://picasaweb.google.com/104785606296786293273/Nino#
B. 2011
S. 2012 [']
M. 2013
B. 2014
Według mnie, te prześwity powinny zniknąć po praniu, nie są duże. Do pralki bym nie wrzucała jednak. Pamiętaj też, żeby nie wykręcać, tylko tak odsączyć w ręczniku. Powodzenia!
Dziekuje anasta! Wrzucam do michy i dam znac jak bedzie wygladac po praniu.
B. 2011
S. 2012 [']
M. 2013
B. 2014
Zaczynam sie wciagacchoc opieralam sie miesiacami
Ktore rodzaje/wersje kolorystyczne fajnie jest "liznac" i sprobowac?
Mam 10,5kg do noszenia w tym momencie.
Ostatnio edytowane przez Kamila ; 04-06-2012 o 20:57
Marcel 3 lata
Ja noszę 11 w plecaku z koszulką z bawełnianego i jest![]()
Kokoszka, 12.2010
Kokos, 11.2013
Fi, 3.2016
Jeszcze wciąż czasem wrzucam 11 kg Zuzki do bawełenki. Uwielbiam ją, cienka i nośna. Nigdy nie myślałam, że polubię nino, bo wizualnie tak średnio mi pasowało. Pomacałam i wpadłam po uszy. Bardzo żałuję, że miałam tylko jedno![]()
Córki: 2004, 2005, 2007 i 2010