Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 35

Wątek: czy są tu mietkofanki ?

Chusteryczka Awatar Mika
    Miejscowość
    Wa-wa Jelonki

Talking czy są tu mietkofanki ?

a tak podpytuję, bo widzę że Indiofilki są , natifanki są i inne też a gdzie miejsce dla mietkowych ?
    Bo u mnie teraz mieczysław króluje , młoda w nim swobodnie się czuje (choć i tak woli na nóżkach) no i nie boję się i daje radę na plecy wsadzić

Chusteryczka Awatar rhodiana
    Miejscowość
    Bieruń

Domyślnie

Ja od tyg jestem szczęśliwą posiadaczką MT od pani olo i staję się mietkofanką

Chustomanka Awatar dorcik81
    Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

się melduje posiadaczka dwóch miętkich (trzeci w planach),w ubiegłą zimę bez mt z domu nie wychodziłam
    starsza 27.11.2008
    młodsza 28.12.2010
    -Niektórzy ludzie są podli ,bo kłamią!- krzyknął Lubiński -A inni są jeszcze bardziej podli ,bo mówią prawdę- odparł doktor.

Chustomanka
    Miejscowość
    Glasgow, UK

Domyślnie

tez jestem mietkofanka - mamy przepieknego MT by alcia, i glownie w nim teraz smigamy...ale przyznaje, ze czasem dopada mnie tesknota za czyms mieciutkim, i wtedy jednak natka no-cotton rulez

Aga, mama Alii

Chustoholiczka Awatar mamaŁucji

Domyślnie

Radośnie melduję sie w tym wątku Posiadam dwa mietki w domu, oba sliczne i supernośne. Młoda moja uwilebia być noszona w mietku, nawet bardziej niż w chustach, a ja mam wreszcie spokój że małej, gdy zacznie patatajować na plecach, pupa z chusty wypadnie
    "Bądź śmiały, inny, niepraktyczny, broń sedna swojego zamierzenia i twórczej wizji przed asekurantami, czcicielami frazesu i niewolnikami pospolitości". Sir Cecil Beaton
    [*]

Chustofanka Awatar pani_olo
    Miejscowość
    Warszawa, Bielany

Domyślnie

Też się melduję, a co! Mam kilka własnych ulubionych

Chustoholiczka Awatar Linda
    Miejscowość
    Stare Babice

Domyślnie

Ja, ja, ja! Mietki odkrylam, gdy moj synek mial 6 miesiecy.... na powaznie zaczelam nosic do w MT, gdy mial 9 i przetestowalam okolo 20 roznych mietkow... teraz nosze bardzo sporadycznie, bo moj mlodzieniec ma 3.5 roku, ale mam swoich faworytow

Chustofanka Awatar olivka
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

O, i ja też! Obiema łapkami się wpisuję. Nawet kiedyś chciałam założyć taki wątek
    Miałam do tej pory trochę chust. Wszystkie sprzedałam bez większego żalu, jak mi się znudziły. MT też miałam kilka, ale rozstanie się z każdym z nich to był dramat. I każdy kolejny to jest dramat coraz większy, w miarę jak sprecyzowałam sobie własny prywatny ideał miętka - ciężko się rozstać z czymś tak spersonalizowanym... Chust-unikatów nie miałam nigdy, miętki-unikaty i owszem. Znacznie bardziej przywiązuję się do MT, niż do chust. I jest to IMO najwygodniejsza na świecie rzecz do noszenia - ani chusty, ani ergonomiki, ani nic innego mi tak nie pasuje, jak MT. Też zaczęłam, kiedy młody miał 8 miesięcy i od tego czasu wszystko inne poszło w kąt. Jak młody miał niecałe 2 lata, mieliśmy krótki epizod chustowy, ale szybko mi przeszło, bo w MT jest mi znacznie wygodniej. Skończyło się tym, że sobie własnego mieczysława uszyłam i na chwilę obecną wychodzi mi, że go chyba irracjonalnie nie sprzedam, nawet jak młody wyrośnie, bo za bardzo go lubię...

www.kamome.eu - moje pluszaki

Chustomanka Awatar ALiA

Domyślnie

Ja jestem mietkowa, mam już do połowy swojego ( kupiony "na raty" od leduni) i jak na razie to jest najlepszy przyjaciel mojego bączka Jak widzi,że go wyciągam to pędzi jak oszalały i mówi papa
    Chustę też nosimy,ale jest cienka,a na teraz mietek fajniejszy

Chustoguru Awatar czukczynska
    Miejscowość
    Gniezno

Domyślnie

Ja byłam bardzo miętkowa Miałam kilka MT od Nubik,teraz już tylko w hybrydzie (od Nubik) udźwignę Maćka.

Chustomanka Awatar kiwka
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

dołączam do grupy, jestem po testach Alciowego MT i się zakochałam niemożebnie! na razie swojego mietka nie mam ale mam nadzieję że niedługo sytuacja ta ulegnie zmianie
    Moje M&M'sy: Maciek (10.08.2007) i Michaś (16.03.2010)

W Poznaniu też nosimy: Poznań "W chuście"

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

no i ja wpadłam w mieciowe sidła mietki kocham i nie potrafię się z żadnym rozstac mam ich 15 w drodze już szesnasty a są plany na kolejny :/ jestem na maxa uzależniona
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

Chusteryczka Awatar Mika
    Miejscowość
    Wa-wa Jelonki

Domyślnie

ha cuuudnie , no miód na me uszy a czy szanowne grono ma może jakieś niestandardowe sposoby wiązania ?

Chustomanka Awatar dorcik81
    Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

dankin-82 jestem pod wrażeniem duuużej kolekcji
    MamaŁucji jak dobrze kojarzę to masz na stanie to różowo-brązowe cudo od Marty?

co do wiązań to niestandardowych nie znam.
    a za co najbardziej lubicie swoje mt?
    starsza 27.11.2008
    młodsza 28.12.2010
    -Niektórzy ludzie są podli ,bo kłamią!- krzyknął Lubiński -A inni są jeszcze bardziej podli ,bo mówią prawdę- odparł doktor.

Chustoguru Awatar marta-la
    Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dankin-82 Zobacz posta
    no i ja wpadłam w mieciowe sidła mietki kocham i nie potrafię się z żadnym rozstac mam ich 15 w drodze już szesnasty a są plany na kolejny :/ jestem na maxa uzależniona
    16 ????????????/ :O
    Kochana pstryknij koniecznie fotkę tego stosiku bo o czymś takim jeszcze nie słyszałam

I ja byłam na maxa zakochana w mt. Żałuję tylko że odkryłam je dopiero przy drugim dziecku i to kiedy Zosia miała ponad rok i nie dawała mi żyć chcąc ciągle na ręce. Nigdy za to nie udało mi się zaprzyjaźnić z chustą. Chyba poszłam jednak na łatwiznę i szybkość wiązania. Mieliśmy trochę mt i zostały mi niesamowite wspomnienia bo sporo z dzieckiem w mt złaziliśmy, głównie wakacyjnie, weekendowo. Niedawno sprzedałam naszego ost i nie ukrywam że łezka się zakręciła bo przekroczyłam chyba ten magiczny próg kiedy skończyliśmy z noszeniem, a że więcej dzieci nie planuję to trochę jest mi smutno
    Ost miałam okazję szyć mt który był dosyć duży i zrobiłam przymiarkę z Zosią i znowu serducho mocniej zabiło bo ta bardzo chętnie wskoczyła na plecy a ściąganie okupiła płaczem bo chciała zostać na plechach mamy Ale nie bardzo widzę już sens ładowania jej na plecy w codziennym funkcjonowaniu bo jest już zdecydowanie samonożna. Ale w maju będziemy pradopodobnie w Alpach i tak się biję z myślami czy na wyjazd czegoś nie uszyć bo Zosia z tych lekkich i chociaż w styczniu kończy 4 lata to ma jakieś 13-14kg. Ale czy 4,5 letnie dziecko nosić hmmm jeszcze pomyślę

dokebu
    Guest

Domyślnie

Marta-la jak ja Ci zazdroszczę wagi córy, mój 21 miesięczniak waży 14 kg, no a ja kocham MT, mam wprawdzie sztuk 1, ale jest ono przez nas uwielbiane, jakbym miała więcej kasy (a mniej rozumu) to na pewno miałabym kolekcję Mietków

Mi ciągle rozum podpowiada, że teraz więcej nie ma sensu, ale skoro II kreski już są, to na pewno na jednym się nie skończy

Chustoguru
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Hmm, chyba muszę spojrzeć łaskawszym okiem na mojego mietka .
    Tak jakoś wyszło, że spoczywa smętnie na samym dnie. Aż mi się go żal zrobiło...

Kinguś, koniecznie wrzuć fotkę!

Chustomanka Awatar kiwka
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dankin-82 Zobacz posta

nie chciałabyś się wyprzedać??? też bym chciała tą kolekcję zobaczyć!
    Moje M&M'sy: Maciek (10.08.2007) i Michaś (16.03.2010)

W Poznaniu też nosimy: Poznań "W chuście"

Chusteryczka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

mam tylko jednego made by MadaLena , którego wykorzystuje namiętnie, ale musze w końcu uszyć sobie kolejnego cieplejszego

Chusteryczka Awatar Mika
    Miejscowość
    Wa-wa Jelonki

Domyślnie

no dankin po prostu zabiła - to się nazywa miłość bezgraniczna do mieczysława no i fota stosowa (nie stosikowa) by się zdała

Uprawnienia umieszczania postów