-
Chustomanka
wielo a rotawirusy
Przeczytałam tu http://pl.wikipedia.org/wiki/Rotawirusy że "Obecnie jedynym sposobem zapobiegania zakażeniom wywołanym przez rotawirusy jest przestrzeganie higieny (staranne mycie rąk, odkażanie muszli sedesu i nocników preparatami zawierającymi podchloryn sodu, stosowanie wyłącznie pieluszek jednorazowych).".
Wyłącznie? A może wystarczy po prostu odkażać wielo?
-
-
Chustomanka
Rozbroili mnie;-D Jakby mi już mala chwyciła jakąś biegunkę, to owszem pampka bym założyła, ale żeby to pampek służyła zapobieganiu rota to już niezła bajka;-D
To chyba tak samo jak z ZUM. Ktoś napisze, że pamki zapobiegają ZUM, bo odporawdzają mocz od skóry dziecka, ale nie weźmie pod uwagę, że Pamki zwykle są rzadziej zmieniane, a taki nasiąkniętny pamek to już za bardzo nie odprawdza.... Pamiętam jak koleżanka się dziwiła po przejściu na wielo, że je dziecko nic sobie nie robi z mokrej pieluchy, a jak się spytałam jak często pamkli zmieniała to mi szczęka opadała. Zdarzało się, że dziecko w dzień 6h siedziało.....
-
Chustoholiczka
IMHO bzdura!
starszy na pampersach wychowany i rota złapał jak się patrzy; 10 dni szpitala zaliczyliśmy
-
Chusteryczka
-
Uprawnienia umieszczania postów