Kupiłam ten numer ze względu na temat chust zasygnalizowany na okładce. Cóż , o chustach jest, jest o zaletach, co bardzo cieszy, ale jednak jakoś nie do końca podoba mi się . Pomijając fakt, że p. Zawitkowski i oczywiście uwaga na noszenie pionowe, to nie ma tam najbardziej podstawowych informacji np. rodzaje chust, gdzie szukać w internecie itp. Widać że artykuł trochę "na kolanie pisany"- jakby bardziej o potrzebie bliskości niż o chustach.. W innym miejscu wzmianka o pieluszkach wielorazowych (wypatruję takich wzmianek jak zbawienia) i jeszcze bardziej bez sensu - wymienione tylko Itti bitti SIO i formowanki tetro i znów zero adresów internetowych- chyba się komuś coś tylko o uszy obiło. Nie wiem, może za ostra jestem ale ja swego czasu też "popełniłam" artykuł o chustach w lokalnym czasopiśmie ekologicznym i na temacie się jeszcze nie znałam ale poszperałam w internecie i jakoś udało mi się z grubsza sprawę streścić.
poza tym : co sądzicie o tym wiązaniu na proponowanym przez p.Zawitkowskiego - to zdaje się klasyczne wiązanie chusty elastycznej a ta na zdjęciu wygląda mi na tkaną?