Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 35

Wątek: natalkowe chustowe rozterki i nie tylko...

Chustofanka Awatar Nastka55
    Miejscowość
    Suwałki

Domyślnie natalkowe chustowe rozterki i nie tylko...

postanowilam zalozyc swoj wlasny temat i troche sie wygadac, pogadac, poszukac jakiejs porady. nie chcialam sie podpinac pod temat kogos innego wiec w koncu zalozylam swoj watek. dzis chce sie wygadac. popadlam w straszna zlosc. tak jak nie dawno t_a_S pisala ze maz zarzuca jej przyzwyczajenie corki do noszenia tak mi zarzuca to samo moja tesciowa wczesniej byla w ogole wojna o chuste ,ale ja wygralam a teraz... wojna, no moze nie wojna ale spor o noszenie. dzis wzielam sobie malego na rece a tesciowa do mnie: '' po co go tak ciagasz? niech se siedzi. jak jest ze mna to ja wszystko moge zrobic bo on sobie grzecznie siedzi czy tam lezy( mniejsza o to, ale zawsze siedzi sam bez zajecia) ze go przyzwyczajam a potem mam wymowke i nic nie robie bo dziecko placze i chce na raczki''. zamilklam i nic nie powiedzialam ale sie zbieram do tego by cos powiedziec tesciowej delikatnie do sluchu. ach zla jestem jak nie wiem co.... bo ma dosc juz tego typu komentarzy na ten temat, na temat noszenia i na moj...
    Natalia mama Mikołaja (09.07.2010)

Chustofanka Awatar ewullah
    Miejscowość
    Kotlina Kłodzka

Domyślnie

przytulam
    teściowe tak mają. zawsze im coś nie pasuje. wiem coś o tym.
    nie daj się!!!
    Wojtuś 23.08.2005
    Kacperek 21.10.2009

Chusteryczka Awatar rhodiana
    Miejscowość
    Bieruń

Domyślnie

Przytulam

Choć u mnie odwrotnie To ja mam im za złe że cały czas noszą na rekach jak Ania już chodzi Bo w chuście to co innego

Miejscowość
    Suwałki

Domyślnie

dzeki dziewczyny, u mnie tesc nic nie mowi a za to tesciowa to ciagle narzeka, w ogole to kiedys mi nawet powiedziala ze na matke sie nie nadaje ach... bo ona to 5 dzieci wychowala i wszystko wie najlepiej... czasem az mnie trzesie.

Chustomanka
    Miejscowość
    Glasgow, UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nastka55 Zobacz posta
    dzeki dziewczyny, u mnie tesc nic nie mowi a za to tesciowa to ciagle narzeka, w ogole to kiedys mi nawet powiedziala ze na matke sie nie nadaje ach... bo ona to 5 dzieci wychowala i wszystko wie najlepiej... czasem az mnie trzesie.
    no i tutaj masz argument. ona JUZ wychowala, teraz TY wychowujesz. swoje dziecko "przyzwyczajasz", nie tesciowej. nie przejmuj sie glupim gadaniem
    a w ogole to Twoj synek przeciez malutki jest jeszcze, jak takiego malenstwa nie nosic, nie przytulac?

Aga, mama Alii

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

przytulam
    taka teściowa,to skarb - zakop ją czym prędzej

a tak poważnie, to stanowczo ale grzecznie,przy kolejnej bezsensownej uwadze, powiedz, że bardzo dziękujesz za wszelkie rady ale swoje dziecko wychowasz po swojemu..

Miejscowość
    Suwałki

Domyślnie

buggins, tak to prawda, jak takiego malenstwa nie przytulac, sie nie da poprostu jak na niego tylko spojrze to bym normalnie zasciskala i zacalowala mojego przytulanca, a on tak to lubi a gadaniem juz sie nie przejmuje bo przywyklam do niego tylko mnie strasznie to irytuje. albo wczoraj strasznie mnie zdenerwowala jedna uwaga'' moje dzieci to nie mialy takiego ksztaltu glowy'' odpowiedzialam '' kazde dziecko jest inne, mamy dzieci mialy inne glowy a moje dziecko ma inna'' smieszy mnie to chwilowo.
    ankamk Twoj tekst mnie powalil na kolana hehe ostatnio byla u nas szwagierka z dziecmi no i cos tam wyszlo takiego przy obiedzie ze jej 5 letni syn nie chcial jesc no iszwagierka ma swoje metody. tesciowa oburzona zachowaniem synowej wtracila swoje 5 groszy a synowa na to, ze to jej dziecko i sama wie co ma z nim robic. po reakcji tesciowej na ten tekst ja sie nie odwaze tak powiedziec
    powiem jeszzce tak, moja tesciowa strasznie chcialaby sie rzadzic moim synkiem bo wszystko ''wie lepiej''. ostatnio maly zle sypia, wrecz strasznie zle sypia. nic mu nie dolega, chory tez nie est bo na takowego mi nie wyglada. poprostu mysle ze to moze byc skok rozwojowy. a moja tesciowa kaze mi go faszerowac nurofenem ze on niby strasznie zaziebiony i ze jak podam mu lek to bedzie spokojnie spal

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

... a potem mam wymowke i nic nie robie bo dziecko placze i chce na raczki...
    a że co przepraszam, kurz na wannie ważniejszy od dziecka? ja tam wolę przytulać dzieci niż latać ze szmatą czy stać przy garach, kurz nie ucieknie a dzieci tak strasznie szybko rosną...

kij jej w oko i kawałek szkła -Twoje dzieci Twoja sprawa - powiedz ze jesteś przeciwna zimnej hodowli i jakbyś chciała mieć święty spokój to byś sobie dzieci nie robiła a jakbyś miała ochotę całe życie poświęcić na gotowanie to byś została kucharką, no ja nie moge trzęsie mnie na takie teksty...

asertywności i noście się ile wlezie
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chusteryczka Awatar Anais
    Miejscowość
    Warszawa-Gocław

Domyślnie

oj, kochana, ja mam rówieśnika i też ciągle słyszę takie gadanie o tym, że przyzwyczaiła do rączek i chusty i noszenia... że powinien leżeć (najlepiej w łóżeczku) lub w wózku i co to wogóle jest za pomysł, żeby z dzieckiem na spacer bez wózka chodzić (znaczy się, że w chuście zamiast z wózkiem)...
    Ja odpowiadam, że MY tak lubimy, że NAM to noszenie nie przeszkadza, że JA się nie żale, że MUSZĘ go nosić, więc nie widzę problemu... a w kwestii wózka, lub raczej jego braku, to mówię, że wózek został wymyślony, żeby pomagać rodzicom, a nie przeszkadzać, a mi przeszkadza, więc nie widzę powodu by się zmuszać

Przytulam, bądź dzielna, wiem, że nie jest łatwo, jak stale się ktoś wtrąca...
    de la Vega 08.07.2010
    Dzidźka 09.07.2015

Domyślnie

O to już cios poniżej pasa jest!!! Nie daj się! Ty jesteś matką i Ty decydujesz, co dla Twojego malucha jest najlepsze! wychowała swoje, ok, niech tera da CI wychować TWOJE. O!
    Zuzia (11.2007) Antoni (06.2010)

Chustomanka
    Miejscowość
    Glasgow, UK

Domyślnie

ja od tesciowej niedawno uslyszalam, ze powinnam wszystko robic tak, jak jej mama mi powie, bo "ona nie miala szansy swoich dzieci wychowac" - to co, moja corke jej powinnam oddac? czasem trzba sie po prostu usmiechnac, a potem odreagowac w wolnej chwili.

Aga, mama Alii

Chustofanka Awatar asiorek
    Miejscowość
    wawa

Domyślnie

[QUOTE=Nastka55;935963]buggins, ..... jedna uwaga'' moje dzieci to nie mialy takiego ksztaltu glowy'' odpowiedzialam ''ankamk
    tak ciekawe jakie??? takie płaskie z tyłu???od leżenia w łózeczku czy też w wózku godzinami??
    Super argument teściowej

Nastka, jedno Ci powiem- podziwiam Cie za cierpliwość!Bo ja bym już moją teściową zjadła za takie hasła..
    Dzielna jesteś, ale musisz się w końcu postawić, bo bez tego będziesz szłuchać całe życie jak nie o chustach to o wszystkim innym przy wszystkich dzieciach!

...na szczęście u mnie teściowa się nie wtrąca, teść coś tam bełkocze ale go ignoruje, a moi rodzice są zachwyceniu chustami, albo raczej tym jak dziecko je lubi!

Cytat Zamieszczone przez ankamk Zobacz posta
    przytulam
    taka teściowa,to skarb - zakop ją czym prędzej

Chustomanka Awatar dorcik81
    Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

szczerze wspólczuję,nigdy nie byłam w takiej sytuacji bo zarówno rodzice i teściowie są zwolennikami noszenia
    czasem tylko moja babcia coś powie ale ona ma 90 lat i zwalam to na wiek
    nie daj się,rób to co podpowiada Ci matczyny instynkt bo to najlepszy doradca
    starsza 27.11.2008
    młodsza 28.12.2010
    -Niektórzy ludzie są podli ,bo kłamią!- krzyknął Lubiński -A inni są jeszcze bardziej podli ,bo mówią prawdę- odparł doktor.

Miejscowość
    Suwałki

Domyślnie

dzieki dziewczyny, jestescie poprostu swietne ;0 ja tam moge miec syf w chalupie ale miec za to cza dla dziecka. a jak tesciowej cos sie nie podoba to trudno. u nas i tak z reguly jest zawsze posprzatane bo sprzatam codziennie ale tesciowa i tak potrafi nawet do najmniejzsego szczegolu sie przyczepic. nosic sie bedziemy i nie bede sluchac gadaniny na temat noszenia. nikt mi nie zabroni. tesciowa tez kaze mi sie jej sluchac co do wychowania dziecka a ze ja mam taki charakter ze i tak stawiam na swoim jesli wiem ze to sluszne to nie raz jest potem nieporozumienie. tesciowa sie obraza za to ze ja np jej nie pytam i nie slucham tylko czerpie rady z internetu tyle ze ona wychowywala swoje ostatnie dziecko 25 lat temu a od tej pory to duzo sie zmienilo i zimna hodowla tez wyszla nie co z mody jestem cierpliwa i wysluchuje cierpliwie wszystkie''dobre''porady ale i tak robie swoje, a jak jestem sama to sobie sama do siebie sie wygadam i jest lzej trza sobie jakos sie odreagowac

Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

a mieszkasz z teściami?
    starsza 27.11.2008
    młodsza 28.12.2010
    -Niektórzy ludzie są podli ,bo kłamią!- krzyknął Lubiński -A inni są jeszcze bardziej podli ,bo mówią prawdę- odparł doktor.

Miejscowość
    Suwałki

Domyślnie

no mieszkam z tesciami i innego wyjscia nie ma, wyprowadzka nie wchodzi w gre. nie chce narzekac na swoja tesciowa, chociaz pewnie tak to brzmi, tylko poprostu chce z kims pogadac tak aby troche na duszy lzej bylo

Chustopróchno Awatar marjen

Domyślnie

a moze meza popros zeby z matka porozmawiał zeby sie wtracała? chociaz z tego co wiem to nie kazdy maz to potrafi
    Kasia 11.2010, Mati 10.2013, Jadzia 6.2015, Michaś 11.20

Miejscowość
    Suwałki

Domyślnie

hehe no moj z tych co nie potrafi

Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

ja tez mieszkam z teściami i nie jestem w stanie wyobrazic sobie takiej sytuacji,gdzie moja teściowa mówi mi jak mam wychowywać dziecko,sprzątac czy gotować
    Natalia a może warto porozmawiać? wiesz tak po babsku jak kobieta z kobietą,matka z matką bez nerwów,na spokojnie itd.wiem,że to może być trudne ale warto spróbować. Teściowe nie zawsze są złeczęsto te rady i wtrącanie się są z dobrego serca,z chęci pomocy (a to,że nasze priorytety są różne to inna historia).
    starsza 27.11.2008
    młodsza 28.12.2010

Chusteryczka Awatar tysia
    Miejscowość
    Lublin/Wilkołaz

Domyślnie

Moja teściowa do mnie boi się odezwać
    Na początku mężowi jakieś teorie przekazywała, on zbierał za nią i w końcu zrozumiał że albo się odezwie albo będzie musiał mnie wysłuchiwać
    Ostatnio teściowa razem ze swoją siostrą zaczęły Adamowi na dworze czapkę zawiązywać, bo zimno, bo uszy, bo coś tam....oj jak mnie trafiło
    Po pierwsze było ciepło, po drugie to MOJE dziecko
    Ależ im dałam do wiwatu...stanowczo i może nawet niezbyt grzecznie powiedziałam że ja własnemu dziecku krzywdy nie robię, że nie będzie miał zawiązanej czapki (i ją rozwiązałam ) i że dobrze jest jak jest.
    Padły argumenty, że czyjeś dziecko chore, że czyjeś na antybiotyku, że teściowej dzieci jak małe były to chorowały i one tak z troski....
    No to ja że sie o swoje dziecko troszcze i mimo że ma czapkę nie zawiązaną to jakoś nie choruje

Jak dla mnie to trzeba postawić wyraźne granice bo w końcu ktoś pęknie i będzie jeszcze gorzej.
    Adam 2009
    Alicja 2011

Uprawnienia umieszczania postów