Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Kółkowa z no-cottona?

Chustomanka Awatar margaretka
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie Kółkowa z no-cottona?

Myślę o uszyciu, tylko bambus jest śliski i zastanawiam się, jak się będzie w kółkach zachowywał, czy nie będzie się luzować?Zamierzam uszyć prawą stroną do góry, czyli bambusową właśnie, a lnianą na dole, czy może lepiej na odwrót?

Chustoholiczka Awatar Basinda
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Szyłam niedawno z pancy perłowej i wygląda pięknie ale sama w niej nie nosiłam jeszcze bo poszła w pożyczkę.
    Największy minus to chyba to że trzeba ją na mokro naciągać ale imo nie powinna się ślizgać w kółkach bo jest gruba. Zapytaj Iwkę bo u niej moja pancy gości
    Basia mama 5 małych Trolli
    Doradca Noszenia ClauWi, Certyfikowany Instruktor Masażu Shantala

Chustoguru Awatar Iwka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

No tak średnio powiem szczerze. Dwa razy w niej nosiłam (dwa wesela) i wygląda pięknie, ale IMO jako kółkowa mało nośna. Ale może to Ola utyła Ostatnio juz rzadko w kółkowej noszę.

Basiu, wyprałam Ci ją i ponaciągałam, ale chyba za mało. Miałam oddać wczoraj
    Co dwa lata przewrót świata
    my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014
    "Hodowla młodych hobbitów wymaga wielkiej ilości paszy" J.R.R.T.

Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

Ja bym szyła z dmuchawców fioletowych, a one raczej nośne są (dlatego m. in. właśnie z nich chcę szyć), w każdym razie 15 kg Gabi w plecaku prostym noszą bez problemu Obawiam się jedynie ślizgania na kółkach, ale masz rację Basindo, to gruba chusta, więc może nie będzie tego problemu

Chustoguru Awatar Iwka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

pancy się trochę ślizgała. Jak masz kółka to może zrób sobie na próbę kółkową no sew i zobacz, czy będzie jeździła.
    Co dwa lata przewrót świata
    my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014
    "Hodowla młodych hobbitów wymaga wielkiej ilości paszy" J.R.R.T.

Chustoholiczka Awatar Basinda
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Gosia to może wstrzymaj się ja jeszcze potestuję pancy na Madzi i porównam czy po obydwu stronach się ślizga...

Bo ja ją szyłam jako taką chustę na wyjścia właśnie która ma wyglądać a nie do częstego noszenia...
    Basia mama 5 małych Trolli
    Doradca Noszenia ClauWi, Certyfikowany Instruktor Masażu Shantala

Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Iwka Zobacz posta
    pancy się trochę ślizgała. Jak masz kółka to może zrób sobie na próbę kółkową no sew i zobacz, czy będzie jeździła.
    Dobry pomysł! Nie wpadłabym na to

Cytat Zamieszczone przez Basinda Zobacz posta
    Gosia to może wstrzymaj się ja jeszcze potestuję pancy na Madzi i porównam czy po obydwu stronach się ślizga...

Bo ja ją szyłam jako taką chustę na wyjścia właśnie która ma wyglądać a nie do częstego noszenia...
    Spróbuję na razie tak, jak radzi Iwka i zobaczymy, dzięki Ale jutro szyć nie będę, więc jeżeli masz możliwość, to też potestuj proszę

Uprawnienia umieszczania postów