Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 23

Wątek: potrzebuję uspokojenia....dodałam zdjecia

Chustofanka

Domyślnie potrzebuję uspokojenia....dodałam zdjecia

dziś szłam z moją Jagódką w chuscie do sklepu, mało ludzi na ulicach, a jak już ktoś przechodził to rzucał mi karcące spojrzenie...były to moze ze dwie osoby, ale pozytywnych reakcji zero....i tak mi się jakoś nieprzyjemnie zrobiło...i z związku z tym ze początkująca jestem zaczęły mi krążyć myśli czy to napewno ok dla małej
    a co mnie martwi....to ze ona wydaje się taka unieruchomiona w chuście , jak mam ją na rękach rozgląda się, macha nóżkami, rączkami, odwraca ciągle główkę, piszczy....a w chuście....lala, nie rusza się bo za bardzo nie może, główka na bok skręcona w jedną stronę...wydaje mi się że nawet ciężko by ją jej było odwrócić. dodam ze ma 3,5 miesiaca więc noszę ją w kieszonce. no i kurde martwić się zaczęłam czy jej krzywdy nie zrobię

Chustoguru Awatar Eyja
    Miejscowość
    Miasto Spotkań

Domyślnie

powiem Ci tylko tyle, że ja troche tęsknie za czasami kiedy Michał tak grzecznie w chuście siedział. teraz wierci sie niemożebnie nawet jak smoczek mu z buzi wypadnie to potrafi wygrzebac go z czelusci chusty i do dzioba wsadzić (mały łozuz juz nie chce ciamkac chusty, tylko mame podgryza , więc dostaje smoka bo inaczej to nie wiem)
    Nie tak.
    Nie teraz.
    Nie w ten sposób.
    Pojawia się zbyt wcześnie i zbyt nieoczekiwanie.
    To, co nieuchronne
    Jest potwornie przedwczesne.
    Powinno przyjść dopiero później.
    Jutro. Za rok. Za sto lat.

[Gerhard Zwerenz]

Chusteryczka Awatar rebelka
    Miejscowość
    Nowe n/Wisłą

Domyślnie

Spokojnie Wiesz dla ludzi chusta jest nowością i niestety mało o niej słyszeli, więc ich spojrzeniami się nie przejmuj! Co do unieruchomienia to maluszek jest po prosty cały wtulony w mamę, więc jest mu dobrze. Nie piszesz zresztą nic, że Jagódka płacze, więc to chyba najlepszy dowód, że nie jest jej źle prawda?

A kiedy się Jagoda urodziła? Bo mój mały tez ma 3,5 mies.
    "Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty." Frank Zappa

Dorota, mama Mateusza - 06.05.2008

Chustofanka

Domyślnie

ja chyba poprostu musze się z kimś doświadczonym spotkać i pokazać jak ją noszę, i co jest źle, a co dobrze.
    bo tak jakoś pewności nie mam, dziś po spacerku np. mała przechyliła mi się na jedną stronę no i ja nie wiem czemu tak się stało
    nie Jaga nie płacze, ale też nie śpi, tak nieruchomo siedzi i tyle

Chustofanka

Domyślnie

Jaga jest z 1 maja.

Chusteryczka Awatar rebelka
    Miejscowość
    Nowe n/Wisłą

Domyślnie

To mój matuś jest młodszy o 5 dni
    "Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty." Frank Zappa

Dorota, mama Mateusza - 06.05.2008

Chustopróchno Awatar Budzik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rebelka
    Co do unieruchomienia to maluszek jest po prosty cały wtulony w mamę, więc jest mu dobrze.
    No właśnie, rebelka dobrze pisze - wyobraź sobie błogie chwile, kiedy leżysz przytulona do męża/niemęża, tuż przed zaśnięciem, albo zanim wstaniecie rano... Przytulasz sie do niego i jest ci dobrze, nic sie nie chce robić, tylko tak leżec i się przytulać. Miałabyś w takiej chwili ochotę "rozglądać się, machać nóżkami, rączkami, odwracać ciągle główkę, piszczeć"? Chyba nie
    A u dzieci taki stan nazywa się biernym obserwowaniem, i jest to najlepszy stan do nauki - dziecko chłonie wszystko, co dzieje sie wokół, jego umysł bardzo wtedy intensywnie pracuje, dlatego ciało odpoczywa, jest zrelaksowane.

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Dobrze dziewczyny piszą
    zresztą wiedziałabyś gdyby małej było w chuscie źle, takie rzeczy mamy wiedzą...
    na początku też spotykałam się z negatywnymi reakcjami - wtedy jeszcze sama byłam niepewna i pewnie jakoś te reakcje prowokowałam
    teraz widzę same uśmiechy i zachwyty
    czego z serca życzę
    i szybkiego spotkania z chustomamami
    Mama Wiktora (2007) czterech Aniołków[*][*][*][*] Igora (2013) i Borysa (2015)

Chusteryczka Awatar kobra
    Miejscowość
    Chicago

Domyślnie

maja wrzuc pare fotek, dziewczyny Ci powiedza czy dobrze wiazesz. Ja sie nie wtracam, bo w kieszonce nigdy nie nosilam wiec sie nie znam

Budzik nareszcie masz suwaczki, fajne
    Nothing you become will disappoint me;
    I have no preconception that I'd like to see you be or do.
    I have no desire to foresee you, only to discover you.
    You cannot disappoint me.

Aska - mama Kajetana (19.10.2007)

Chusteryczka Awatar ithilhin
    Miejscowość
    Płock

Domyślnie

MAju, przeciez to Ty wiesz co najlepsze dla Twojego dziecka i jak czujesz, e mu dobrze i sie wtula - to sie nie przejmuj komentarzami i spojrzeniami innych. zwlaszcza tych niezaznajomionych z tematem.
    a moze dzieki Tobie kolejna Mama w Twoim miescie "uwolni rece".
    Gosia, mama trójki dzieci, żona jednego męża, posiadana przez dwa koty...

Chustofanka

Domyślnie

dzięki dziewczyny, zrobię parę zdjęć i tu wrzucę, no i napewno poszukam spotkania, jestem z Zabrza i wiem że na Śląsku w Ikei i chyba w Bytomiu spotykacie się, prawda?

Chustomanka Awatar pulcheria
    Miejscowość
    Zabrze

Domyślnie

Witam kolejną mamę z Zabrza Może nie jestem fachowcem, ale moją 5,5 miesięczną córę noszę prawie od początku, jestem po warsztatach, więc jeśli chcesz się spotkać i skonsultować, to jestem do dyspozycji.
    Ania, mama Jaśka (26.08.04), Zuzi (14.03.08), Jagódki (18.04.16) i Józia (31.01.19)

Chustofanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pulcheria
    Witam kolejną mamę z Zabrza Może nie jestem fachowcem, ale moją 5,5 miesięczną córę noszę prawie od początku, jestem po warsztatach, więc jeśli chcesz się spotkać i skonsultować, to jestem do dyspozycji.
    ale super!!!!!!!!
    no to napewno skorzystam, odezwę się jak wszytsko ogarnę, bo teraz starszą do przedszkola wyszykować na 1 września , przeprowadzić rozmowę z szefową że wychowawczy wybieram i do pracy nie wracam już mniew brzuchu kręci na samą myśl.

Chustofanka Awatar app7

Domyślnie

Kciuki trzymamy !
    I się nie stresuj, wychowawczy to Twój wybór, nie szefowej i zgodzić się musi .

Chustopróchno Awatar Budzik

Domyślnie

Hahaha, idę dziś do apteki z Antkiem w plecaczku, bo musiałam sobie kupić melisę (to tak w kwestii uspokojenia ) i słyszę, że idzie za mną grupka młodych mężczyzn, coś tak sobie gadają cicho. Nagle jeden zdobył się na odwagę i krzyczy do mnie "Proszę panią!" "Słucham?" "Ten dzieciak się pani nie dusi?" "A wygląda, jakby się dusił?" "No tak wygląda"

Chustonówka
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Hej! Na początku dziecko ma prawo być trochę zdezorientowane. Większość mam już pewnie dobrze nie pamięta początków ale mi sie wydaje, że moja też czuła sie trochę niepewnie, może nie siedziała nieruchomo, ale za to wierciła sie i marudziła bardzo i tez uparcie obracała główkę w jedna stronę, tak sztywno.
    Teraz jest już całkiem swobodna i spokojna, obraca się na wszystkie strony, obserwuje świat, jak sie zmęczy to się przytula i śpi. Wydaje mi się, ze na początku dobrze jest wyjść z dzieckiem na dwór jak jest już troszkę zmęczone, świeże powietrze i kołysanie podczas ruchu uspokoi je i uśnie, a potem obudzi się zadowolone przy piersi mamy. Parę takich spacerków i poczuje sie swobodnie, bo noszenie będzie kojarzyć z błogimi chwilami zasypiania i budzenia sie przy maminym serduszku I na pewno się wyluzuje!
    Powodzenia!
    Kalina ur. 2.12.2007

Chustofanka

Domyślnie

no to dziś po spacerku mąż zrobiła zdjęcia i teraz z trwogą czekam na uwagi

czemu ona mi się tak gibie na bok????

i moja starsza:

Chusteryczka Awatar ithilhin
    Miejscowość
    Płock

Domyślnie

bardzo ladne chustonoszki: i starsza i mlodsza.

wyprobuj mocniejsze dociaganie aby przekrzywianiu zapobiec.
    znasz ten myk z potzrasaniem biodrami? on fajnie wzszelkie luzy niweluje - vhodzi o to, ze jak juz z jednej i drugiej strony fragment po fragmencie podociagasz to utrzymuja napiecie podnosisz reze wraz z pasami chusty w gore (po skosie w gore) i poruszajac biodrami sciagasz jeszcze te pasy. i dopiero przekladasz pod pupa i dalej.
    jednym slowem - dziecko w kieszonce jest trzymane przede wszystkim przez ten poziomy pas (kieszonke wlasnie).

za tydzien bedziesz mistrzynia kieszonki
    Gosia, mama trójki dzieci, żona jednego męża, posiadana przez dwa koty...

Chustomanka
    Miejscowość
    Bramki k/Warszawy

Domyślnie

Przede wszystkim jeśli chcesz rozciągnąć pasy to rozciągnij je na całej szerokości - od jednego podkolanka do drugiego.
    Dzidzia się przechyliła bo prawdopodobnie jeden z tych pasów jest mocniej dociągnięty.

Jeśli chcesz zabezpieczyć Małej główkę to zostaw jeden pas po boku a drugi rozciągnij od jednego podkolanka do drugiego i będzie dobrze

http://www.chusty.com.pl - Babylonia, Bebina, Didymos, Gabi, Lana, Lenny Lamb, MaM, Merry Carry, NatiBaby, Storchenwiege
    Doradca po kursie dla zaawansowanych Trageschule Dresden

Chustofanka

Domyślnie

dzięki

Uprawnienia umieszczania postów