Pokaż wyniki od 1 do 20 z 73

Wątek: wkurza mnie to!---> podróbki chust

Mieszany widok

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nastka55 Zobacz posta
    ja to juz z reguly tak mam ze zawsze cokolwiek by to nie bylo wole kupic nawet uzywana rzecz a drozsza bo wiem ze lepiej sie sprawdzi tak tez bylo w przypadku chusty.
    ja mam podobnie - lepiej używane a porządne niż nowe takie sobie, choć akurat pierwszą chustę kupiłam nówkę sztukę tyle, że po solidnym przeglądnięciu forum.
    Doradzać skośnokrzyżowo, dla początkującego pewnie lepiej paski, bo lepiej widać jak się dociąga (ostatnio doszłam do tego wiekopomnego wniosku, który do tego potwierdziła na forum jedna z doradczyń).
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chusteryczka Awatar anoli85
    Miejscowość
    Żory

Domyślnie

no własnie co do bebelulu to jakoś przymykam oko nie jest aż tak zła ---> zniechęcam tym że jest jednostronna ;P
    a mój patent to taki że pokazuje mojje chustyi i każe sie w nie motać
    a to robi wrażenie tym bardziej że są już złamane i ochy achy jakie są fajjne miękkie itd
    i pierwsze zdanie gdy zaczynam swój wywód --> nie kupuje się nowych chust tylko używane i złamane hihi

Chustoholiczka Awatar qmpeela
    Miejscowość
    UK

Domyślnie

tomeki a dlaczego nie nowe? Akurat tego nie rozumiem, ja kupiłam nową i sama ją złamałam, nie uważam, że to była zła decyzja. Czym więc kierujesz się radząc zakup używanej??
    Lena '07Nina '10 Blanka '12 Gabriel '16 Matilda ‘18
    A. 06.14 (*)

https://m.facebook.com/thetwoowls/ -dzieciecy handmejd
    Mój świat fotografii - fejsbukowy fanpejdż, zapraszam!

Miejscowość
    Żory

Domyślnie

tzn ja nie zabraniam absolutnie kupować nowej
    ale polecam kupowac już złamane
    oczywiście mówie jak złamać taką chuste nową
    każdy kupuje to co lubi
    wiesz jak widze dziewczyne załamana ze kupiła podróbe i że musi znów szukac i widzi i dotyka te złamane chusty i chciała by taka od razu to czemu nie polecac
    a że czesto mi sie tak zdarza to polecam

też dużą role odgrywa w tym cena
    używane = tańsze
    wiesz jak ktoś dopiero zaczyna to np może myśleć że używana się nie nadaje no bo juz wynoszona czy coś

Chustoholiczka
    Miejscowość
    wolne chusty

Domyślnie

jeju, ja nawet nie mialam świadomości, ze się takie rzeczy dzieją
    okropne, teraz zaczynam rozumieć skąd tyle głosów słyszę, że ktoś próbował ale to było bez sensu, ze dziecku bylo niewygodnie itd

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa/Bikówek

Domyślnie

a bo to wasza wina przychodzi człowiek zielony jak szczypiorek na forum. ma dwie minuty zeby pytanie zadac wiec pyta - jaka chuste kupic a tu mu sie kaza rozejrzec, poczytac i moze jeszcze gdzies pojechac pomacac. a to nie takie proste jak sie ma wielki wozek, zero samochodu i male ryczace dzieciatko. wiem ze nie mozna komus napisac kup to i to bo wiadomo ze kazdemu pasuje co innego, ale pisze wam jak to ze mna bylo - przyszlam a tu mi czytac kazali. ech jak ja wszystko z dzieckiem na reku robilam. juz nawet nie wiem czemu doszlam do wniosku ze elastyk mi przypasi i wypozyczylam polekonta, ostatecznie kupilam gabi bo cieńsza... wiecie ze mieszkalam wtedy dwa bloki od domowego sklepu lenny lamb? nawet ktos mi je gdzies polecal, a ja pomyslalam ze to zagramaniczne i sie nie zainteresowalam tematem polskie chusty sa fajne. ja kazdemu polecam Nati i Lenny lamby zwlaszcza bambusowe. tanie i dobre
    Honorata, mama Ninki 21.09.2008

Chustomanka Awatar mikulo
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Sama mam Lenny Lamb bambusową w kosmos kolorową i choć ostatnio za dużo jej nie uzywam (bo mam mei tai, które już niedługo pójdzie do "lamusa" i znów zakróluje chusta), to chyba nigdy jej nie oddam za nic . Jak kupowałam chustę, to na Allegro, najpierw miałam elastyczną coś z Wrap'em w tytule, nadal mam, super się sprawdziła na początek, ale miałam niedosyt i brak czegoś odczuwałam i jak się okazało, to właśnie ta kolorowa na mnie czekała . Ale ja w ciąży duuuużo na ten temat czytałam i dlatego mogłam sobie słusznie wybrać .
    Mikulek (01.2010.) Idusia*(9 tc 09.2012.) Szymonek (05.2014.)
    Moje wypociny: http://www.pieluszkiwielo.blogspot.com/
    ...
    Dajcie mi modlące się matki, a uratuję świat. św. Augustyn

Chustofanka Awatar skrzywka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

ja tam nie wiem. nie rozumiem takiego allegrowego podejścia do chust. Ja nie znałam nikogo kto by nosił w chustach. Nawet nie pamiętam gdzie o nich przeczytałam. W każdym razie postanowiłam sobie jeszcze na długo zanim w ciążę zaszłam, że jak już urodzę dziecko będę tak nosić i już. Jak już zaszłam zaczęłam szukać informacji o chustach w necie. Aż dziwne, że na to forum nie trafiłam. Znalazłam za to stronę Natibaby i najpierw przeczytałam wszystko co tam napisali o chustach. Chustę chciałam kupić gdzieś pod koniec ciąży, ale znajoma z innego zupełnie forum napisała, że ma do sprzedania prawie nie noszoną natkę dokładnie w tym kolorze, który chciałam kupić. No i zakupiłam natkę zanim jeszcze mi brzuch wywaliło Jak już zaczęliśmy się nosić dokupiłam drugą bo cena jest przystępna i wygodnie mi się nosi. Fakt, nie próbowałam niczego innego Chciałam po prostu napisać, że zanim kupi się coś o czym nie ma się pojęcia,należy się dokształcić a nie podchodzić do sprawy od dupy strony.
    Co do pasków to są jeszcze dobre na początek z tego względu, że widać czy nam się nie przekręciła poła na plecach.
    A womar może i ma kiepskie chusty ale za to jaki ten kwiatkowy wzór ładny...

Miejscowość
    Żory

Domyślnie

mi tak nie przeszkadza że ktoś sobie kupi na allego chustę
    chodzi mi o sam fakt naciągaczy, którzy co jakiś czas pokazuja sie tam i pisza bzdury w opisach chust
    a że ktoś kupuje chustę nie poczytając nic o tym to juz inna sprawa

Chustofanka Awatar skrzywka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomeki2009 Zobacz posta
    mi tak nie przeszkadza że ktoś sobie kupi na allego chustę
    chodzi mi o sam fakt naciągaczy, którzy co jakiś czas pokazuja sie tam i pisza bzdury w opisach chust
    a że ktoś kupuje chustę nie poczytając nic o tym to juz inna sprawa
    dokładnie. niech sobie ludzie kupują gdzie chcą, ale niech poczytają zanim się za to wezmą

Chustonówka Awatar Karola
    Miejscowość
    Bielsko-

Domyślnie

A ja akurat swoją pierwszą chustę kupiłam na allegro - używany pasiak z Nati - ale najpierw byłam na spotkaniu KK i się wszystkiego dopytałam - dlatego szukałam chusty używanej bo już złamana i koniecznie z różnokolorowymi brzegami bo łatwiej zawiązać, ale druga chusta już z forum. Powiem szczerze, że w poszukiwaniu nowej chusty zawsze patrze na chustogram i allegro - ale w allegro patrz tylko na używki, a nowych wynalazków w korzystnej cenie nawet nie oglądam i kupuje tam gdzie taniej

Domyślnie

A pamiętacie tetrową chustę z Allegro? To dopiero był hardkor. Zdaje się że ktoś z chustoforum przyczynił się do blokady aukcji.
    Co do podróbek - szkoda że przez nie wiele babek się zniechęca, chociaż dla innych mogą to być "drzwi" do kupienia czegoś lepszego. Ze mną tak było - jak zaczynałam przygodę z chustami na rynku prawie nic nie było (chustoforum chyba też jeszcze nie było, nosiłam półtora roku w samoróbce uszytej z flaneli. Dało radę, chociaż z perspektywy czasu widzę że wiele wiązań idealnych nie było.
    Natalia
    mama Ali 21.11.2006
    i Antosia 11.05.2010

Chustoholiczka Awatar Limonka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Tetrowej nie widziałam, ale pomysł kosmiczny

Już nie pamiętam, który to sprzedawca ale jak się rozglądałam po allegrowych chustach to się zapytałam o gatunek materiału bo mi się wzór chusty spodobał I dostałam odpowiedź, że to zwykła pościelowa bawełna. Dokładnie tak sformułowane Aż się roześmiałam z takiego "marketingu" i oczywiście jak sobie wyobraziłam nas zawinięte w taką pościelówę to mi się i wzór przestał podobać

Chustonówka

Domyślnie

odświeżę wątek, chociaż nie dotyczy chust a nosidła.
    widzę , że wisi na allegro aukcja z nówką ergobaby za 299zł- czy to możliwe, żeby nie była to podróba (nie dodaję linka, bo nie wiem, czy to legalne)
    poradzicie?

Chustoguru Awatar JoShiMa

Domyślnie

Ale co możemy poradzić jak nie wiemy o czym mówisz?

Chustonówka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JoShiMa Zobacz posta
    Ale co możemy poradzić jak nie wiemy o czym mówisz?
    JoShiMa, chciałam się tylko zorientować, czy macie rozeznanie w cenach i czy jest to realna cena za oryginalne ergoi czy z gruntu nie jest to podejrzana sprawa

Chustonoszka

Domyślnie

nowki kosztuja tak ok 300. podróbki ergo mozna dorwac za 40zł;p

Chustonoszka

Domyślnie

no ja mam tzw podróbę. ale szyla ja mama chustomanki wiez zalozylam ze nie jest byle czym...a chcialam taka zeby była biala z jednej strony żebym widziala błędy

Uprawnienia umieszczania postów