Ja też nie narzekam bo wygląda to podobnie. Tylko ja jakoś niechętnie karmiłam na półsiedząco. Wolałam żeby posiedział chwilkę na moich kolanach ale żeby go papka nie zapychała. No ale to ja tak mam i pamiętam jak niewygodnie było. Teraz jak patrze na krzesełko to się cieszę że sam siedzi.
Charlie ja Ci moge napisac co moj alergik jada jak masz watpliwosci co bezpiecznie podawac na poczatku. Nowym schematem bym sie bardzo nie przejmowala tzn zupka znaczy warzywka wiec jak podasz warzywko zamiast zupki to bedzie ok. A z kaszka dodatkowa mozesz sie wstrzymac az sie mala przestawi na trawienie warzywek bo kaszka moze byc zapierajaca i po co masz z zaparciami walczyc.
Moj Jas ma prawie 8 miesiecy, od miesiaca chyba dopiero je kaszke wogole (chcialam zeby lepiej spal, dziobie warzywa sam odkad skonczyl 6mcy (no teraz juz je) a dopiero od kilku dni je 2 razy kaszke a raz "obiad warzywny lub miesno-warzywny". Dopajam go tez dopiero teraz bo jak podajesz piers na zadanie to zazwyczaj dziecko ma wystarczajaco wody ewentualnie warto dopajac jakby byly zaparcia (info od doradcy lakt.) Fakt że mały alergik więc powolne rozszerzanie diety wskazane ale chodzi mi bardziej o to zeby na spokojnie rozszerzac wg Twoich potrzeb a nie wg schematu.

, dziobie warzywa sam odkad skonczyl 6mcy (no teraz juz je) a dopiero od kilku dni je 2 razy kaszke a raz "obiad warzywny lub miesno-warzywny". Dopajam go tez dopiero teraz bo jak podajesz piers na zadanie to zazwyczaj dziecko ma wystarczajaco wody ewentualnie warto dopajac jakby byly zaparcia (info od doradcy lakt.) Fakt że mały alergik więc powolne rozszerzanie diety wskazane ale chodzi mi bardziej o to zeby na spokojnie rozszerzac wg Twoich potrzeb a nie wg schematu.
Odpowiedz z cytatem