Pokaż wyniki od 1 do 20 z 37

Wątek: Jakie kieszonki na noc?

Mieszany widok

Chustomanka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

U nas Tots Bots Flexi+otulacz lub wonderos strasza wersja (nowy nie daje rady). Nie zmieniam w nocy, bo mały się wybudza i po spaniu
    K. 2010 i A. 2012

Chustonoszka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Właśnie za Waszą radą zaczęłam oglądać te Woonderosy http://www.krainapieluszek.pl/index....&product_id=58 i nie widzę (z opisu, bo nie z empirii przecież), żeby wyróżniały się czymś szczególnym na tle innych kieszonek. Chyba chodzi o ten wkład podwójny?
    A powiedzcie jeszcze, czy macie doświadczenie z takimi kieszonkami http://www.wielorazowo.pl/pl/p/Pielu...y-z-bambusem/2 W nazwie jest określenie "z bambusem", ale znowuz chodzi o wkład. I drugie pytanie co to za materiał frota babmusowa, mnie wychodzi na to, że to ma dziecię przy skórze, czy ona też daje względne poczucie suchości?

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

te drugie mam, są dobre na dzień, na godzinkę, może dwie, później do zmiany.

Chustomanka Awatar tonya

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kejt Zobacz posta
    I drugie pytanie co to za materiał frota babmusowa, mnie wychodzi na to, że to ma dziecię przy skórze, czy ona też daje względne poczucie suchości?
    frota bambusowa nie daje poczucia suchości a wręcz przeciwnie - dziecko czuje że ma mokro

poczucie suchości daje polar, mikropolar, welur albo dryliner
    Beata mama Grzesia (30/03/96) Ani (14/08/07) i Jasia (16/10/09)

Chustofanka Awatar pani_olo
    Miejscowość
    Warszawa, Bielany

Domyślnie

a co założyłybyście dziecku, które całą noc spędza na brzuchu z tyłkiem w górze? znaczy ze zgiętymi kolanami i podniesionym tyłkiem? bo mojej wszystko wylatuje

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pani_olo Zobacz posta
    a co założyłybyście dziecku, które całą noc spędza na brzuchu z tyłkiem w górze? znaczy ze zgiętymi kolanami i podniesionym tyłkiem? bo mojej wszystko wylatuje
    Złóż wkładkę na pół, będzie więcej z przodu pieluszki.

Chustonoszka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Dziękuje Dziewczyny, już wiem, czego nie chcę

Chustonoszka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

a z tymi vonderosami ktoś mi odpowie?

Chustomanka Awatar tonya

Domyślnie

te kieszonki co zalinowałaś z wielorazowo.pl na allegro są dostępne w wersji z polarem lub welurem od pupy

a wonderoos w starej wersji jest dużo szerszy od innych pieluszek, wkładki są naprawdę bardzo duże i chłonne - niektórym ta wielkość przeszkadza, bo dziecko np nie potrafi się w wonderoosie przekręcić w tej pieluszce pupa jest ogromna ale jednocześnie nie ma przecieków - coś za coś
    Beata mama Grzesia (30/03/96) Ani (14/08/07) i Jasia (16/10/09)

demona
    Guest

Domyślnie

Mi obecnie na noc to nawet tetra starcza
    Ale jak nie starczała to formowanka konopna BBH lub Monkeysnuggles nocna + otulacz (u mnie gacie Storcheny lub wełniak BBH)

Chustomanka Awatar jamamajka
    Miejscowość
    W-wa, Centrum

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kejt Zobacz posta
    a z tymi vonderosami ktoś mi odpowie?
    Wondery, poza tym że są NAPRAWDĘ gigantyczne, to mają także gigantyczne wkładki, wyprofilowane tak, że wypełniają praktycznie całą kieszonkę (a nie tak jak w innych, prostokąt i reszta pusta). No i poza tym są gigantyczne Mówię o V1, bo V2 nie testowałam.
    Kasia, mama Majki (30.04.2009), doradca po kursie podstawowym Die Trageschule®
    w w w . p r z y t u l m n i e m a m o . p l

Chustofanka
    Miejscowość
    okolice Wadowic

Domyślnie

potwierdzam Wonderos starszy jest bardzo wielki i bardzo chłonny i właśnie to wyprofilowanie wkładki, daje chyba taką chłonność, bo wkładki są z mikrofibry. Od około miesiąca mam też pieluszkę Real Easy - ma wkład mikrofibrowy połączony z mikropolarem oraz drugi wkład konopny - w postaci takiego języka - i jeszcze można coś do niej włożyć i tez jest bardzooooooo chłonna, uzywam głownie na noc bo też spora pupę "robi"
    Mama Anieli- 8 lipca 2007 i Antosi - 15 sierpnia 2009

Chustofanka Awatar Mamusiaanusia
    Miejscowość
    Białystok

Domyślnie

Moja gwiazda skończyła 9 miesięcy, w nocy budzi się często i ogólnie wisi na cycu, używam z kieszonek - starych Woonderków i Bumgeniusa, z formowanek konopnej Lulu dodo i bambusowej Nature Babies (z otulaczem oczywiście). Na razie nie przeciekamy, choć czasem rano pielucha mega napompowana!

Chusteryczka Awatar Aniamama
    Miejscowość
    bydgoszcz\fordon

Domyślnie

ja szczerze polecam pszółkę Baby BeeHinds, jest niezawodna .

Uprawnienia umieszczania postów