Mądrze pisze! Ja kupiłam np. close parent bardzo chwalone, a kompletnie się u nas nie sprawdziły. Popróbuj różnych. Ze swoich doświadczeń polecam ci Itti Bitti Snap In One (tzw. SIO)- dla 8,5 miesięczniaka od razu kupujesz największe czyli rozmiar L.
Bardzo wygodne, bo suszysz oddzielnie rozłożony wkład (szybciej schnie, choć to bambus), łatwo założyć papierek (o ile zamierzasz takowy używać, bo można go podwinąć pod te wczepiane wkładki), można włożyć tetre złożoną zamiast wkładki, można dokupić same wkładki (ekonomiczne, i praktyczne - zwłaszcza przy siuśkach- wymieniasz tylko kład= rzadziej pierzesz otulaczyki= mniej ich zużywasz), zapomniana pieluszka dłużej od innych nie odparza skóry dziecka nawet przy kontakcie z moczem, bardzo trwałe. Dla mnie to idealna pieluszka i dopiero przy niej faktycznie przekonałam się do wielo. Nie iem, czy to nie będzie niedozolona reklama,a le ja kupowałam pieluszkarni i tam na ich stronie jest filmik ukazujący konstrukcję i "obsługę" tej pieluszki.
Poza itti bitti mamy fuzi bunz i babyyettę i też je sobie chwalę (ale ja tylko zapięcie na napy akceptuję).
W sumie pieluch mamy chyba 10- starcza spokojnie ,ale ja piorę co 2 dzień (szybko teraz przy raczkowaniu pranie się zbiera+ wrzucam razem ręczniki i koszule męża).