Pokaż wyniki od 1 do 20 z 87

Wątek: Poproszę o rzetelną listę :)

Mieszany widok

Chustomanka Awatar Dharma

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez erithacus Zobacz posta
    A ja Ci napiszę tak.
    Nie kupuj od razu całego zestawu. Trudno, dwa lub trzy razy zapłacisz za przesyłkę, ale przynajmniej nie zostanie Ci stos pieluch, które Ci nie podpasują.
    Na początek, z tydzień lub dwa możesz używać wielo na przemian z pampersami. Potem, jak już się wciągniesz, to będziesz wiedziała czego dokupić.
    Mądrze pisze! Ja kupiłam np. close parent bardzo chwalone, a kompletnie się u nas nie sprawdziły. Popróbuj różnych. Ze swoich doświadczeń polecam ci Itti Bitti Snap In One (tzw. SIO)- dla 8,5 miesięczniaka od razu kupujesz największe czyli rozmiar L.
    Bardzo wygodne, bo suszysz oddzielnie rozłożony wkład (szybciej schnie, choć to bambus), łatwo założyć papierek (o ile zamierzasz takowy używać, bo można go podwinąć pod te wczepiane wkładki), można włożyć tetre złożoną zamiast wkładki, można dokupić same wkładki (ekonomiczne, i praktyczne - zwłaszcza przy siuśkach- wymieniasz tylko kład= rzadziej pierzesz otulaczyki= mniej ich zużywasz), zapomniana pieluszka dłużej od innych nie odparza skóry dziecka nawet przy kontakcie z moczem, bardzo trwałe. Dla mnie to idealna pieluszka i dopiero przy niej faktycznie przekonałam się do wielo. Nie iem, czy to nie będzie niedozolona reklama,a le ja kupowałam pieluszkarni i tam na ich stronie jest filmik ukazujący konstrukcję i "obsługę" tej pieluszki.
    Poza itti bitti mamy fuzi bunz i babyyettę i też je sobie chwalę (ale ja tylko zapięcie na napy akceptuję).
    W sumie pieluch mamy chyba 10- starcza spokojnie ,ale ja piorę co 2 dzień (szybko teraz przy raczkowaniu pranie się zbiera+ wrzucam razem ręczniki i koszule męża).

Chustomanka Awatar klaudia
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

Ja zaczęłam jak mój syn miał 7,5 miesiąca... kupuję po woli po kilka. 2 mam nowe i resztę z naszego bazarku... przeważnie kiesząki i to rózne...dzięki temu mam już swoje faworyty. Pranie mnie nie przeraża,tak się zakochałam w wielo, że uwielbiam je wywieszać. JA również tak jak Dharma piorę co drugi dzięń i dorzucam wszystko inne co do prania.

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

a ja przewrotnie nic Ci nie polecę, bo:

zaczynałam od Flipów i wydawało mi się, że nic więcej mi nie potrzeba
    potem posmakowałam kieszonek, królowały tylko kieszonki
    potem IB, jedyne na spacer
    przyszedł czas i na formowanki i na wełniane otulacze - magia

za chwil kilka pewnie znowu coś odkryję, że o wspieraniu handmade nie wspomnę

Sama musisz dobrać swój stosik idealny, dlatego zawsze odradzam kupowanie dużej ilości tych samych pieluch.
    Mnie np. wiele markowych nie spasowało z różnych względów.

Chustomanka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Kasiu Mamo Stasia - nie kupuj od razu wszystkiego - to bez sensu jak piszą dziewczyny.

Kiedyś Kubutkowa z tego forum dysponowała listą na dobry początek od Magdy1980 i to podobno bardzo rozsądna lista była.

Domyślnie

Dzięki dziewczyny. A gdzie najlepiej kupić nowe?

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

W sklepach u naszych forumowych dziewczyn, tylko pozaglądaj do wszystkich, może gdzieś są promocje
    Zaraz poszukam listy sklepów

tu jest lista sklepów z pieluszkami
    http://www.chusty.info/forum/showthr...?t=9833&page=6

Domyślnie

I jeszcze jedno.
    Co kupić do prania i przechowywania brudów?

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

ja trzymam w plastikowym wiadrze, koniecznie z przykrywką
    piorę w zwykłym proszku z dodatkiwm Bio-D, płukam z kilkoma kroplami olejku eterycznego - wszystkie akcesoria dostępne w sklepach z pieluchami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kasia.234 Zobacz posta
    tu jest lista sklepów z pieluszkami
    http://www.chusty.info/forum/showthr...?t=9833&page=6
    \

już lecę

Uprawnienia umieszczania postów