Pokaż wyniki od 1 do 20 z 87

Wątek: Poproszę o rzetelną listę :)

Mieszany widok

Domyślnie Poproszę o rzetelną listę :)

Po 8.5 miesiącach używania pamersów postanowiliśmy przejść na pieluchy wielorazowe.
    Nie za późno?

Temat ledwie liznęłam, więc bardzo proszę, aby wypisał mi ktoś listę rzeczy które powinnam kupić; a chcę zamówić już jutro te cuda. Proszę też o wypisanie ile sztuk czego potrzebuję.

Jeśli założyłam wątek w złym dziale to proszę o przeniesienie w odpowiednie miejsce, ale tak abym znalazła

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

na pieluchy chyba nigdy nie jest za późno

nie jest sprawa łatwa... każda z nas ma swoje preferencje, potrzeby, upodobania, możliwości finansowe i... gust
    na bank był taki wątek, więc poszukaj.

mogę Ci napisać, czego ja używam, jeśli chcesz
    aczkolwiek nie znam chyba mam, które mają identyczne zestawy - ze sobą, nie ze mną.
    się znaczy: chyba każdy ma co innego. o.

Domyślnie

Ale ja chcę poradę o taki wiecie - zestaw startowy.
    Później pewnie sama sobie wyrobię zdanie i preferencje i część sprzedam, coś innego dokupię.
    Ale od czego zacząć?

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

A jakie masz możliwości suszenia? w domu na suszarce, na kaloryferach, w piwnicy, suszarni?

Domyślnie

Mam jedną suszarkę, grzejnik łazienkowy i 3 grzejniki w pokojach. Nie powinno się to drastycznie zmienić.

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

Ja swoją córkę późno przestawiłam, jak się zaczęła odpieluszkowywać w dzień w wieku 2,5 roku, pieluchujemy sie w nocy. Warto. A jakie masz środki i co ile dni byś chciała prać? Chcesz łatwiejsze rozwiązania czy niekoniecznie?
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Domyślnie

Co 3-4 dni bym chciała prać.
    Na początek łatwiejsze, żebym się nie zniechęciła.

Ale trudniejszych też piszcie, to będę wiedziała czym się zainteresować w dalszej kolejności.

Chusteryczka Awatar kasia
    Miejscowość
    karkonosze:)

Domyślnie

dziewczyny, pozwólcie, że się podłączę, bo też na poważnie myślę o przejściu na wielo z moją 16-misięczną panną prać mogę co drugi, trzeci dzień, środki na razie są (finansowe), suszę w domu.

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie od czego zacząć

witam i odrazu się przyznam, że zajrzałam tu dziś pierwszy raz do niedawna nawet nie pomyślałam o używaniu pieluch wielo. Owszem, miałam jedną w ręku ale chyba nie najlepszej jakości, no w każdym razie nie zrobiła na mnie wrażenia i nie użyłam jej ani razu. Raczej mnie rozśmieszyła, taki balon na maleńką pupę mojej córeczki? Poza tym to tzreba zapewne często zmieniać no i prać, prać, prać... jakbym miała mało obowiązków domowych...
    Ale jak to w życiu bywa, poglądy się czasem zmieniają. No i jednak chciała bym spróbować, tylko nie bardzo wiem co, gdzie i jak . Przebrnięcie przez pieluchowe tematy na forum trochę mi zajmie więc jeśli miały byście ochotę trochę mi pomóc i pokierować to będę wdzięczna.
    Przede wszystkim gdzie tych "cudów" szukać i czym się kierować przy wyborze? Jak dobrać rozmiar ? Nowe czy używane (to był dopiero szok - pieluchy można kupić z drugiej ręki, używane ) ? Ile sztuk na początek powinnam nabyć? Czy to się wymienia tylko te wykłady czy za każdym razem całość - otulacz chyba się to nazywa (przepraszam za nieprofesjonalne nazewnictwo ale się nie znam) ? No i sama nie wiem co jeszcze, jakieś rady na początek?
    Moja Oliwka skończyła teraz 7 m-cy i mam nadzieję, że dzielnie zniesie te eksperymenty.

Chusteryczka Awatar ewaibartek
    Miejscowość
    Warszawa-Bródno

Domyślnie

Ania najlepiej zobaczyc najpierw na zywo,to wtedy bedziesz wiedziala co ci najbardziej przypadnie do gustu.Wiec ponawiam zaproszenie do mnie,mam wszystkie rodzaje(formowanka,aio, otulacz,sio,).

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

chętnie skorzystam z zaproszenia

Chustomanka Awatar tonya

Domyślnie

Ania cieszę się że zainteresowałaś się pieluchami wielo - to naprawdę super sprawa

Tak jak pisze ewaibartek - najlepiej pooglądać na żywo, pomacać, pogadać z mamą już wielopieluchującą a potem powolutku zacząć dobierać dla siebie to co najbardziej Ci pasuje

życzę powodzenia w odkrywaniu nowego terytorium
    Beata mama Grzesia (30/03/96) Ani (14/08/07) i Jasia (16/10/09)

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

gratuluję wejśia na słuszną drogę i zazdroszczę lekcji poglądowej w realu

u nas sprawdziły się:
    kieszonki BabYetty
    AIO/AIO od Marsjanki

formowanki: BabYetta, BabyBehinds, Popolini,

no i IttiBitti jak dla mnie mercedes wśród pieluch u nas konkretnie SIO

otulacze: Fflip, gacie Storchenkinder

aha
    mam 6 kieszonek, 7 SIO, 5 formowanek, 2 Flipy, stos tetry i ręczników Ikea - piorę średnio raz na dwa dni
    Ostatnio edytowane przez AMK ; 12-11-2010 o 10:51

Uprawnienia umieszczania postów