Pokaż wyniki od 1 do 20 z 36

Wątek: Mąż mi zarzuca przyzwyczajenie córy do noszenia

Mieszany widok

Chustofanka Awatar Nastka55
    Miejscowość
    Suwałki

Domyślnie

ja podam jeszcze jeden argument ze to nie chusta przyzwyczaja dziecko do noszenia. moja szwagierka gdy urodzila córkę mało ją nosiła no bo grzeczna, bo po co, bo jeszcze sie przyzwyczai no i z mezem nie nosili jej prawie wcale na rekach, o chuscie nie mowie bo to dla nich obca sprawa kilka miesiecy bylo spokojnie a potem mala nie dala nic zrobic w domu bo chciala tylko na rece bo tak potrzebowala tej bliskosci. teraz ma dwa latka i tez ciagle wisi na mojej szwgierce bo najwidoczniej brak jej tej bliskosci niezaspokojonej jak byla nieco mlodsza. nie jest samodzielna, marudzi prawie non stop, nie jest dla mnie wzorem dziecka szczesliwego i zadowolonego z zycia. wiec nosmy swoje dzieci jak najczesciej
    Natalia mama Mikołaja (09.07.2010)

Chusteryczka Awatar t_a_s
    Miejscowość
    Suwałki

Domyślnie

Noszę, nosiłam dużo poprzednią córę, choć wtedy było trudniej, bo nie znałam chusty.
    Gadanie było wszem i wobec A jak próbowałam namówić siostrę, żeby synka nosiła, bo mówiła, że marudny, to stwierdziła, że woli bujać go w bujaczku.

Anita, mama Wiktusi(10.02.2007) i Anielki (03.01.2010)

Moje nowe hobby fotografia

Chustoholiczka Awatar pszczoła
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Nasza Lena tak miała od około 9.m-ca do 14. Też się nasłuchałam, że toksycznie związałam dziecko ze sobą, blablabla..Jak przeszedł jej słynny lęk separacyjny, poszłaaa w świat i mamusia już nie była potrzebna tak mocno.
    Cieszę się, że ją tak ze sobą związałam, i że w naturalny sposób to się skonczyło

Teraz znów tak zamierzam (rodzę w marcu)
    wspieram w rodzicielstwie

Doradczyni Noszenia ClauWi®
    Doradczyni po kursie podstawowym Die Trageschule ®

Chustomanka Awatar Kirah
    Miejscowość
    Zielonki/Kraków

Domyślnie

iiii tam... za parę miesięcy będziecie ją gonić, bo jedynym akceptowalnym środkiem transportu okażą się jej własne nogi, a jedynym słusznym kierunkiem - przeciwny do tego, w którym zmierzają rodzice...

Chustoholiczka Awatar Linda
    Miejscowość
    Stare Babice

Domyślnie

Przyzwyczajaj! Moj 3.5 latek noszony jest od urodzenia, bardzo lubi, choc teraz glownie samobiezny, rowerowy, sporadycznie do ergonomika wejdzie Ciesz sie kazda chwila, bo dzieciaki tak szybko rosna, za szybko!

demona
    Guest

Domyślnie

Wiesz, że mój Wicia zasypiał sam w łóżeczku a ja go od tego odzwyczaiłam Bo tak mi brakowało tulenia, Linda wie co pisze - dzieci urosną i bedziesz tesknic za noszeniem

Chustoholiczka Awatar brikola
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

klucz do tego to nie robić nic wbrew sobie, jeśli tez to lubisz to nos do woli! bliskości z własnym dzieckiem nigdy dość !

poza tym dziewczyny dobrze prawią

Chustofanka Awatar Nastka55
    Miejscowość
    Suwałki

Domyślnie

pewnie ze tak, nos do woli i poki Ci kregoslup na to pozwala dni mijają nieubłaganie a dzieciaczki rosną. jeśli razem tego potrzebujecie to nie sluchaj innych tylko noscie się i cieszcie sie Waszą bliskością
    Natalia mama Mikołaja (09.07.2010)

Domyślnie

ja już tęsknię za tym częstym noszeniem, więc jak tylko mogę wrzucić na plecy małego do chusty to jestem szczęśliwa... i już "pracujemy" nad rodzeństwem by maleństwo też nosić od pierwszych dni
    mama Filipka 31.01.2008r.
    http://mamenababy.blogspot.com/

Chustoguru Awatar Winoroslinka
    Miejscowość
    miejsce wymarzone

Domyślnie

moje rozkochanie sie w macierzynstwie datuje sie na okres kiedy to przejrzalam na oczy i przestalam przejmowac sie wlasnie takimi problemami ze córke do czegos tam przyzwyczaję Wrzuć na luz i delektuj sie tym "wybraniem" !!!!
    E. 2009

"Prawda nie leży pośrodku, tylko leży tam, gdzie leży" W.Bartoszewski

Chusteryczka Awatar IwontaG
    Miejscowość
    Sandomierz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Linda Zobacz posta
    Przyzwyczajaj! Moj 3.5 latek noszony jest od urodzenia, bardzo lubi, choc teraz glownie samobiezny, rowerowy, sporadycznie do ergonomika wejdzie Ciesz sie kazda chwila, bo dzieciaki tak szybko rosna, za szybko!

Tak zdecydowanie zbyt szybko i chciałoby się naprzytulać tak na zapas dla samej siebie, bo za chwilę trzeba się będzie prosić co by na chwilke pozwoliło się zamotać.

Chusteryczka Awatar t_a_s
    Miejscowość
    Suwałki

Domyślnie

Wrócę troszkę, bo jednak nie daję rady, ona domaga się noszenia non stop, pomimo, że lubię, to jednak moje możliwości są ograniczone, kręgosłup mi siada, a ona raczej małej wagi nie jest, bo ponad 12 już waży.

Nie chcę nic na siłę, ale może jakiś sposób, żeby choć troszkę dała odetchnąć?

Nie wiem, co się stało, czy to taki okres, czy zęby, czy może podziębiona i dlatego, ale tak ostatnimi czasami jest codziennie.

Anita, mama Wiktusi(10.02.2007) i Anielki (03.01.2010)

Moje nowe hobby fotografia

Chustoguru Awatar pati291
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Może połóż się z nią na chwilę na kanapie, przytul. U mnie to działa. Na obu chuściochów.
    Patrycja - mama Damiana 08.08.08, Hanny 04.12.09, Emilii 01.03.14
    Chcieć to móc

Uprawnienia umieszczania postów