Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 24

Wątek: jak reagujecie na niepoprawne wiazania?

Chustonoszka
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie jak reagujecie na niepoprawne wiazania?

Pierwszy raz dzisiaj w naszym parku widzialam mame z maluszkiem w chuscie.Niestety dziec byl zawiazany okropnie.Byla to kieszonka wiazana na zewnatrz.Dziecko wisialo na X w kroczu.Az mnie kusilo zeby zatrzymac sie i jej powiedziec co i jak ale jakos sie balam ze moze jej sie to nie spodoba i jeszcze na mnie nawrzeszczy.
    No wlasnie a jak wy reagujecie na takie sytuacje? Ignorujecie czy zatrzymujecie sie?

Chustoholiczka

Domyślnie

nie miałam jeszcze takiej sytuacji ale chyba bym zagadała najpierw i wyczuła nastawienie, a potem może spróbowała poprawić...

natomiast dziś widziałam śliczną mamę, ślicznego tatę, wypaśny wózek i śliczniutkie dziecko....w wisiadle przodem do świata (u taty sobie dyndało) i strasznie mnie korciło żeby pacnąć w łepetynę i uświadomić

ale tego nie zrobiłam, głupio mi było tak zagadać
    a do chustowej bym podeszła...

Chusteryczka Awatar rebelka
    Miejscowość
    Nowe n/Wisłą

Domyślnie

Ja w życiu nie spotkałam mamy w chuście więc nie mam takiego problemu.
    "Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty." Frank Zappa

Dorota, mama Mateusza - 06.05.2008

Chustodinozaur
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Ja uwagi bym nie zwróciła,bo moim wiązaniom daleko do ideału,ale chętnie bym przyjęła rady -co zrobić żeby dziecku było wygodniej.I na pewno bym się nie obraziła.
    od 12 lat:wiosna '07,zima '09, jesienna '11 i letnie'13 wiosna'18

Doradca Noszenia ClauWi®

Chustomanka Awatar monjan
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

poprawiam
    podchodzę, zagadauję i pytam czy mogę coś poprawić i dociagam-zwykle są wdzięczne
    a na soeidlu też mam jednego takiego pajacyka dyndającego przodem do świata na biodrze i..jakoś nie mam odwagi podejść
    a oni chodzą tacy dumni
    Braciszki Stefan 12.01.2007 . Henryk 22.07.2011

Chustopróchno Awatar Budzik

Domyślnie

Nie podeszłabym (nigdy nie spotkałam przypadkiem chustomamy). Tak samo jak nie ściągam kocyków i czapeczek z przegrzewanych dzieci w wózkach. Nie moja sprawa. Chociaż przykro mi, oczywiście.

Chustoguru Awatar petisu
    Miejscowość
    Zielona Góra

Domyślnie

Ja tez bym nie komentowala wizaznia. Jesli by byla okazja, to moze bym probowala na spotkanie chustowe zaprosic albo cos, ale nic wprost.
    Wczoraj widzialam 2 elastyki-w jednym dziecko przodem do swiata w drugim baaardzo za luzno zawiazane (chyba juz byo przyciezkie na tego elastyka) i wisialo mamusi bardzo nisko.
    www.gugu-gaga.pl chusty Didymos i nosidła KiBi
    gugu-gaga.pl na Facebooku

Łucja 23.03.06.&Milana 10.06.09.&Marshall 11.03.14.

Chustomanka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Widziałam raz to samo, co wyżej i nawet zagadałam do tej dziewczyny (znałam ją zresztą z widzenia z liceum)-co to za chusta, ale poprawiać nie miałam odwagi-dumna była jak paw z tego noszenia. Potem jeszcze trochę o tym myślałam i doszłam do wniosku, że generalnie chyba większość sprzedających (to był elastyk z Chusty.pl) dodaje do chust instrukcje, a w nich pewnie jest (w moich wszystkich do wiązanek jest), że przodem do świata się nie nosi, i dlaczego. Więc robiła to na własną odpowiedzialność.
    Antek '05
    Zosia '07

Chusteryczka Awatar visenna2
    Miejscowość
    Warszawa Białołęka

Domyślnie

Wcale. Nie lubię wtrącania i nie mam poczucia misji
    ChustoHolizm
    Zuzia 21.12.2005
    Ania 26.06.2008
    Mateusz 04.08.2011

Doradca - Partner Akademii Noszenia Dzieci

Chustomanka Awatar yerba

Domyślnie

Obcej mamie lub obcemu tacie bym uwagi nie zwróciła - sama bym nie chciała, by ktoś obcy mnie pouczał na ulicy. Nawet, jakby miła rację, to wiem, że bym nie była początkowo zadowolona. Stąd nie poprawiam.

Natomiast znajomym lub komuś, kto zapytałby - poprawiłabym.
    przychówek: Pierwszy (czerwiec 2007) i Druga (maj 2010)

http://www.pomoz-amelce.pl

Chustofanka Awatar sara

Domyślnie

Ja też bym tak w realu nie zwróciła uwagi, ale zdarzyło mi się zasugerować jak zobacyzłam na zdjęciu, że właśnie dzieciack ma w kroczu chustę - nie rozciagniętą.

raz tez widziałam chusto-szmatkę - dziecko przodem do świata, chusta tak założona jak kółkowa i dziecko za to włożone - pas przebiegał mię∂zy nogami... strasznie niebezpiecznie wyglądało, ale nic nie powiedziałam.
    Jałóweczka (2006), Lutek (2008) i Grudniaczek (2010).

http://czytanki-przytulanki.blogspot.com/

Chusteryczka Awatar april
    Miejscowość
    Im lepszy koń, tym na niego wiecej nakladają.

Domyślnie

Ja zwróciłam uwagę koleżance, która zresztą chustę nabyła za moją namową. Wysłała mi swoje zdjecie z dzieckiem w 2X, tak luźnym, że musiała dziecko podtrzymywać. Zrobiłam to grzecznie i delikatnie, do tej pory się nie odzywa. Także nawet gdyby to odwrócę głowę i udam, że nie widzę. Trudno. Instrukcje sa do czytania i stosowania się, jak ktoś ma wiadomo gdzie to ja nic nie poradzę.

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ja sama jeszcze kiepsko dociągam chustę więc nie zwróciłabym uwagi.
    Największe szczęście- moja Hanulka ur. 03.06.2008,
    sprawdziłam swoje BMI, i wyszło mi że jestem za niska...

Chustofanka Awatar kappala
    Miejscowość
    Warszawa- UrsynĂłw

Domyślnie

April, to strasznie smutne w sumie to koleżanka..

Ja poproszę o wszelkie rady i dociągnięcia, nie obrażę się, nie nawrzeszczę a jedynie podziękuję

Chustomanka Awatar agapee
    Miejscowość
    Warszawa Włochy

Domyślnie

ja bym nikomu uwagi nie zwróciła - za niepoprawne wiązanie na pewno, bo sama specem nie jestem, ani za wisiadełko. nie mam takiego tupetu ani potrzeby edukowania społeczeństwa.
    sama też nie lubię być poprawiana przez obcych, natomiast na spotkaniach chustowych - proszę bardzo o wszelkie uwagi!!
    Agata-mama-Kubusia (18.04.08)

Chustoholiczka

Domyślnie

Kappala OT - masz w awatarze mojego ulubionego bohatera z kreskówki

Chustofanka Awatar kappala
    Miejscowość
    Warszawa- UrsynĂłw

Domyślnie

Gavagai OT, Stewie rules

Chusteryczka Awatar kobra
    Miejscowość
    Chicago

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez martyna
    natomiast dziś widziałam śliczną mamę, ślicznego tatę, wypaśny wózek i śliczniutkie dziecko....w wisiadle przodem do świata (u taty sobie dyndało) i strasznie mnie korciło żeby pacnąć w łepetynę i uświadomić

ale tego nie zrobiłam, głupio mi było tak zagadać
    a do chustowej bym podeszła...
    a mnie niedawno zagadal sasiad na ulicy, bo mu sie spodobal Kajtek w plecaczku. Sam nosi swoje dzieci (ma 9-tygodniowe blizniaki) w Baby Bjorn i mu sie to nie podoba, widzi ze dziecku jest niewygodnie. Poprosil mnie o pokazanie mojego stosiku i pomoc w wyborze czegos odpowiedniego dla niego i zony. Mam troche treme, bo juz nie pamietam jak takie malenstwa sie wiaze
    Nothing you become will disappoint me;
    I have no preconception that I'd like to see you be or do.
    I have no desire to foresee you, only to discover you.
    You cannot disappoint me.

Aska - mama Kajetana (19.10.2007)

Chusteryczka Awatar rebelka
    Miejscowość
    Nowe n/Wisłą

Domyślnie

A ja się przekonałam, że nie warto poprawiać. Weszłam do rówieśniczej galerii i zobaczyłam kilka zdjęć 4 czy 5miesięcznych maluszków (oczywiście nie siedzących) zamotanych z wyciągniętymi łapkami. To napisałam, że nie wiem czy wiedzą ale tak się nie powinno wiązać maluszków i wytłumaczyłam dlaczego to się dowiedziałam, że inaczej by im dzieci w chustach nie siedziały i że tak jest im wygodniej, więc nie będą tego zmieniać. Oczywiście zanim powiedziałam co robią nie tak to wręcz piałam z zachwytu, ze fajnie, ze noszą itp i dałam linki do tego forum i kawałka szmaty no ale one wiedzą lepiej
    "Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty." Frank Zappa

Dorota, mama Mateusza - 06.05.2008

Chustonoszka
    Miejscowość
    PoznaĂą

Domyślnie

A ja sie wciaz ucze wiazan i bylabym wdzieczna, gdyby ktos mi zwrocil uwage na niedociagniecia czy cos poprawil Przeciez to nie chodzi o zlosliwosc, tylko zeby dziecku bylo wygodniej/bezpieczniej.

Uprawnienia umieszczania postów