Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Kangurek - poły mi spadają z ramion

Chustomanka Awatar agnieszkazd
    Miejscowość
    Wieś podwarszawska Halinow

Domyślnie Kangurek - poły mi spadają z ramion

Najpierw się pochwalę - zawiązałam dziś wreszcie jak trzeba plecaczek prosty. Hmmm... Chyba faktycznie jest on dość prosty, choć do tej pory wydawał mi się kosmicznie trudny
    No i ćwiczyłam też kangurka - no i wsio piknie, tylko że poły mi spadają z ramion i robi mi się taki wielki nietoperz w rezultacie. Muszę krzyżować je na plecach, żeby było ok. A w plecaczku mi się tak nie robi - wszystko jest jak należy.
    Myślałam, że Dzieć za wysoko - ale nie - jak zawiązałam niżej było to samo. Jeszcze mam teorię, że to za mało materiału pod pupką i potem na ramiona idzie...
    No i tak oto kangurek awansował na najtrudniejsze wiązanie...
    Małgosia 01.05.2007, Dzieciątko (*) 08.2009, Joasia 09.07.2010

Chusteryczka Awatar beannshi
    Miejscowość
    WrocÂław

Domyślnie

Ale poły na plecach musza sie krzyzowac
    "W warunkach wolnorynkowych dyktat gustu większości prowadzi do dominacji rzeczy miernych i tandetnych." Cz.M.

Chustomanka Awatar agnieszkazd
    Miejscowość
    Wieś podwarszawska Halinow

Domyślnie

Ale muszą muszą? Nie da się jak plecaka ich mieć?

A tak poza tym - rozumiem, że główna siła nosząca powinna być pod kolankami rozłożona. Czyli że krawędzie idące pod pupką powinny być od kolanka do kolanka, si?
    A na tym filmiku: http://www.youtube.com/watch?gl=DE&hl=de&v=rfuoWaK9I7Q nie są. I mi się robi dokładnie to samo! Pod kolankami są dopiero te poły idące do wiązania. A nie powinno tu być podobnie jak w kieszonce? Że materiał idzie pod pupką od kolanka do kolanka, a poły wychodzące z tyłu z ramion powinny iść po tym właśnie materiale "poddupkowym?
    Ostatnio edytowane przez agnieszkazd ; 05-11-2010 o 20:43 Powód: dopiski
    Małgosia 01.05.2007, Dzieciątko (*) 08.2009, Joasia 09.07.2010

Chustomanka Awatar neverendingstory
    Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez agnieszkazd Zobacz posta
    Ale muszą muszą? Nie da się jak plecaka ich mieć?

A tak poza tym - rozumiem, że główna siła nosząca powinna być pod kolankami rozłożona. Czyli że krawędzie idące pod pupką powinny być od kolanka do kolanka, si?
    A na tym filmiku: http://www.youtube.com/watch?gl=DE&hl=de&v=rfuoWaK9I7Q nie są. I mi się robi dokładnie to samo! Pod kolankami są dopiero te poły idące do wiązania. A nie powinno tu być podobnie jak w kieszonce? Że materiał idzie pod pupką od kolanka do kolanka, a poły wychodzące z tyłu z ramion powinny iść po tym właśnie materiale "poddupkowym?
    no raczej nie wyobrażam sobie, żeby chusty nie krzyżować na plecach, nie wiem dlaczego ale chyba się nie da jak w plecaku

a z tym materiałem pod pupką ma być dokładnie jak piszesz: od kolanka do kolanka, a poły po materiale
    moje lwice: Jadzia -05.08.2000, Justynka - 15.08.2009

Chusteryczka Awatar ithilhin
    Miejscowość
    Płock

Domyślnie

no na tym filmie to ladnie widac podstawowy blad - niedokladnie wlozony material pod pupe malucha. zanim Pani zaczela przekrecac poly powinna "usadzic" dziecko tak, zeby mialo prawidlowo ulozone nozki - a w tym pomaga dobre wlozenie materialu chusty pod pupe. pomocne jest robienie tego na siedzaca, z odchylonymi plecami. potem przy dociaganiu dziecko poszlo zbytnio do gory (tez z tego powodu co powyzej). i w rezultcie pasy chusty poszly po lydkach pod koniec. probowala to jeszcze poprawic, ale nie do konca wyszlo.
    Gosia, mama trójki dzieci, żona jednego męża, posiadana przez dwa koty...

Chustomanka Awatar Kasia
    Miejscowość
    Düsseldorf, Niemcy

Domyślnie

Gocha, Ty wzorze metra z Sevres Rzadko na forum, ale konkretnie
    Kasia z Chustomanii *

*Chustomania ® - portal dla rodziców i szkolenia dla doradców noszenia

Uprawnienia umieszczania postów