Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 60 z 61

Wątek: Dziś w UWADZE!!! Chusty, wielo, eko...

Domyślnie

Dla mnie bylo ok. Zaraz po prosgramie zaczęlam szukac przepisu na płyn do mycia naczyń. Może ktos inny zacznie szukać czegos o chustach? Ważne, żeby poruszyć temat i zachęcic ludzi do szperania, dowiadywania się Dla mnie było super.

Chustonoszka Awatar margherita78
    Miejscowość
    Bielsko-Biała/Dublin

Domyślnie

super byłoale mało

Chustofanka Awatar Nastka55
    Miejscowość
    Suwałki

Domyślnie

kurde ja jak zwykle jak idzie cos w tv o chustach to przegapie
    Natalia mama Mikołaja (09.07.2010)

Chustomanka Awatar rybka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

MOim zdaniem wyszło fajnie choć oczywiście za krótko. Żałuję że Galę wycieli całkowicie

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

dajcie link programu, bo nie widziałam
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chustomanka Awatar Kot.w.paski

Domyślnie

A gdzie można znaleźć takie przepisy na ekologiczny środek do udrażniania rur itp?
    Karolinka 17.07.2010 Julitka 29.01.2011

Chustofanka
    Miejscowość
    chustowy światek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kot.w.paski Zobacz posta
    A gdzie można znaleźć takie przepisy na ekologiczny środek do udrażniania rur itp?

też jestem ciekawa... bo po co kupować np. "kreta" jak można samemu wyczarować taki środek

Chustomanka Awatar ewaruszki
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kot.w.paski Zobacz posta
    na portalu ekorodzice.pl właśnie mają dużo takich sztuczek-przepisów,
    http://www.ekorodzice.pl/ekologiczne...51,52,730.html
    http://www.ekorodzice.pl/naturalne-s...,51,52,76.html

na szybko kreta nie znalazłam, ale z programu zdaje sie że to była soda + sół w proporcjach pół na pół, wrzątek i ocet.

Domyślnie

cudnie, że coraz więcej się mówi o stosowaniu ekologii w domu!! Brawo dziewczyny!
    www.mamuka.pl wyłączny dystrybutor chust Bebelulu -
    chusty wiązane, kółkowe i pouch a także pościele, śpiworki, patchworki, biżuteria dla mam, zabawki i masa różności dla kobiet w ciąży, po porodzie i małych dzieci...
    www.planetadziecko.pl - ciekawy konkurs!

Chusteryczka Awatar martita
    Miejscowość
    warszawa grochów

Domyślnie

u nas na forum w dziale eko jest mase takich rad, przepisow...

a kiedy ta uwaga bedzie na necie - i gdzie szukac...? bo przegapilam
    caluski :*

Doula
    Mamong Dziabonga i Dzidzionga

Chustoholiczka Awatar kubutkowa
    Miejscowość
    Reykjavik / Poznań

Domyślnie

Martita , już jest http://uwaga.onet.pl/39799,wideo,214...,reportaz.html
    ALe ktoś pisał o Sheanie , a ja jej tam nie widziałam, to nie ona.

Dziewczyny, po łebkach czy nie, pieknie wypadłyście.A typ urody , styl ubrania tej z was (chyba ewaruszki) która pokazywała swoje pieluchy w szufladzie - no miodzio.Chciałabym tak wyglądać!
    Brawo

słoneczny_blask
    Guest

Domyślnie

Wiecie, bardzo fajny materiał, ale myślę, że w takim programie dla mas powinno się pokazać troszkę mniej rzeczy, ale więcej o nich powiedzieć. Środek do uzdatniania rur wyszedł ekstra, bo się zapienił (i pediatra zabronił nam udrażniać rudy i kibelek gdy dziecko jest w domu). Płyn do mycia naczyń mnie nie przekonał, bo nie było powiedziane, co tak naprawdę w nim "mydli" i odtłuszcza. Myślę że do takiego programu trzeba ubrać się jak najbardziej standardowo, żeby nie wyglądać jak barwna "banda dziwaków", bo to odstrasza innych i w sumie wszyscy byli ubrani "normalnie", tylko te kolczyki z pomarańczy ... (ekstra, ale chyba jednak nie do telewizji) i ten chłopak na końcu patrzył takim "nawiedzonym" wzrokiem. Wszyscy wypadli ekstra, a ta dziewczyna z pieluszkami w krótkich włosach miała nieziemską fryzurkę. Chętnie zobaczyłabym te włosy z tyłu.

No i dzieki materiałowi odkryłam ekorodzice.pl . Idę czytać

Chustomanka Awatar equidna
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rybka303 Zobacz posta
    MOim zdaniem wyszło fajnie choć oczywiście za krótko. Żałuję że Galę wycieli całkowicie
    ja też
    Martyna, mama Janka (28.09.2009) i Kuby (19.12.2011)

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

strasznie krótko, taka jakby zapowiedź. Ja chcę jeszcze!!!
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chustofanka Awatar mastica
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Fajnie, ale trochę za krótko. Płyn do udrażniania rur rewelacja
    Duży Synek 1995
    Mała Córeczka 2009

Chustomanka Awatar ewaruszki
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez słoneczny_blask Zobacz posta
    ten chłopak na końcu patrzył takim "nawiedzonym" wzrokiem. Wszyscy wypadli ekstra, a ta dziewczyna z pieluszkami w krótkich włosach miała nieziemską fryzurkę. Chętnie zobaczyłabym te włosy z tyłu.

Ech, Słoneczny blasku, normalnie jak sie tu pisze - oplułam monitor!!
    bo ten "nawiedzony wzrok tego chłopaka na końcu" przeszywa mnie codziennie na wskroś, choć przyznam, że nigdy go tak nie odbierałam - do tej pory!! - bo odkąd zacytowałam mojemu M. Twojego posta, bez przerwy sprzedaje mi to swoje "nawiedzone spojrzenie" Do tego dodam, że jest najmniej nawiedzoną osobą, jaką znam
    A moja 'nieziemska fryzurka' to odrosty sprzed wakacji dosłownie, jedynie boki i tył regularnie mam golone na zero. Normalnie boska jesteś

A Ty Kubutkowa masz urodę aktorki z lat 30. - na Twoim miejscu nie chciałabym wyglądać ani trochę inaczej

Chustomanka Awatar equidna
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ewa nie bądź taka skromna-fryzurkę masz ekstra!serio
    Martyna, mama Janka (28.09.2009) i Kuby (19.12.2011)

słoneczny_blask
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewaruszki Zobacz posta
    Ech, Słoneczny blasku, normalnie jak sie tu pisze - oplułam monitor!!
    bo ten "nawiedzony wzrok tego chłopaka na końcu" przeszywa mnie codziennie na wskroś, choć przyznam, że nigdy go tak nie odbierałam - do tej pory!! - bo odkąd zacytowałam mojemu M. Twojego posta, bez przerwy sprzedaje mi to swoje "nawiedzone spojrzenie" Do tego dodam, że jest najmniej nawiedzoną osobą, jaką znam
    A moja 'nieziemska fryzurka' to odrosty sprzed wakacji dosłownie, jedynie boki i tył regularnie mam golone na zero. Normalnie boska jesteś
    ...
    No nie wiem, może to dziwnie wyraziłam, ale chodziło mi o to, że tyle informacji o orzechach, pieluchach, "czary-mary w zlewie", noszenie dzieci w szmacie, robi takie trochę sekciarskie wrażenie i mężczyzna w długich włosach na końcu mógł komuś wyglądać trochę jak przywódca tej sekty dlatego myślę, że takie ważne jest żeby do takich programów ubierać się jak najbardziej "nie wyróżniająco się z tłumu".
    No chyba że wy wszystkie dajecie kasę temu Twojemu guru i ta cała ekologia tylko po te, żeby taniej żyć, żeby więcej dla guru zostało
    A tak na serio, to sama gustuję w długowłosych. Mąż akurat teraz ma krótkie ze względu na wygodę i żeby poważniej w pracy wyglądać, ale przez długi czas miał identyczną fryzurę. Pisząc to wszystko próbowałam się wczuć w to co myśli osoba, która takie rzeczy widzi pierwszy raz na oczy. Mi samej na pokazie wiązania chust ponad 1,5roku temu, przyszło do głowy że chyba niektóre chustomamy są wyznawcami here-kriszna tylko dlatego że poczułam zapach olejku dodawanego do prania pieluch. Skąd miałam wiedzieć, że jest coś takiego jak pieluszka wielorazowa inna niż tetra?

Ogólnie program strasznie mi się spodobał. Dzięki niemu weszłam na ekorodzice.pl i zrobiłam dziś dziecku autobus z kartonu i rolek po papierze toaletowym. Był zachwycony. No i muszę rury udrożnić

Domyślnie

Faktycznie Ewka fryzurka pierwsza klasa ;d Co do obłędnego wzroku i kolczyków z pomarańczy się nie zgodzę ... ale każdy ma prawo do swojego zdania

Chustoholiczka Awatar sheana
    Miejscowość
    Puszcza (krk)

Domyślnie

Ślicznie, choć krótko.
    To było przy okazji tygodnia bliskości? Bo ja na warsztatach chyustowych byłam. NA TB się nie załapałam, bo akurat wtedy wracałam do pracy, ech, wzdech...
    Ale TVN ostatnio bardzo promuje eko. Uwaga w DDTVN chusty i pieluszki. A na ulicach sie komentarze pojawiają, że nie dziwaki, ale modne to takie. Hehheheh
    Lauron(Smo) 12.06.2010, Bruno(Gadzinka) 12.01.2012

Uprawnienia umieszczania postów