Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 40 z 67

Wątek: Dziecko w chuście w MAKRO

bydzia
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez olivka Zobacz posta
    IMO z tymi wózkami to bezsens, zagrożenie że wjedzie w człowieka dorosłego jest dokładnie takie same, jak to że wjedzie w człowieka z dzieckiem w chuście.
    no ale dorosłego tak nie szkoda jak maluszka))

Chustonówka Awatar Majeranka
    Miejscowość
    Warszawa Żoliborz

Domyślnie

Głosować nogami czyli maszerować do sklepów życzliwych rodzicom z maluchami

Chustoguru Awatar mTuśka

Domyślnie

w niedziele tylko wpuszczaj dziecia,a w inne dni wpuszcza jesli dziecko ma wiecej niz 140 cm wzrostu.wymogi bezpieczenstwa czy cos
    Zu(09) ZO (* 13) Bru(14)

Chustomanka Awatar horpyna
    Miejscowość
    Zielone Płuca Polski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olapio Zobacz posta
    dobra a wyobrazcie sobie ze nas ostatnio wyprosili z reserved, tzn mojego meza z Michalem w wozku, bo przeciez moze zlapac jakies ubrania i zniszczyc
    a maz pierdolka chcial potulnie wyjsc nic mi nie mowiac, na szczescie sie zorientowalam o co chodzi i wyszlam ze sklepu, ktory od teraz bojkotuje
    O Makro nie wiedziałam, ale ok. jestem w stanie to zrozumieć, choć nie wiem, jak dziecko w chuście może zrobić sobie w sklepie krzywdę.. Ale reserved? Jak dla mnie to już paranoja i jawna dyskryminacja.
    Gabuszka (02.2010) i Wituś (02.2013)

dokebu
    Guest

Domyślnie

My się kiedyś nadzialiśmy też na Makro, ale w niedzielę potulnie wróciliśmy, bo zależało nam na zakupach.

Chustoguru Awatar Dagmara
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Domyślnie

U nich taki przepis jest od dawna.
    I to jest ich zabezpieczenie.
    Konstanty 16.04.2014
    Lilianna 7.04.2010
    Kacper 29.07.2007

Chustofanka Awatar endurka
    Miejscowość
    radziejowice/grodzisk maz.

Domyślnie

mi., ale masz pamięć, dokładnie nas wyprosili, wcale im nie przeszkadzało, że Ryś jest zintegrowany nieodłącznie z mamą powyżej 140cm...

Chusteryczka

Domyślnie

mnie też wyprosili w Makro w Poznaniu, no ale Olapio przebiła wszystko, nigdy mnie nie wyproszono ze sklepu odzieżowego dlatego, że z dzieckiem... szok!
    K. 2009M. 2012

Chustopróchno
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

a ja się wyłamię, i napiszę, że to jest dobry przepis.
    biorąc pod uwagę, jak klienci głęboko w du... mają swoje bezpieczeństwo (przechodzenie pod łańcuchami zabezpieczającymi alejkę w trakcie gdy pracuje w niej widlak, przepychanie się przy wózku..)
    niedziela- dlatego, że jest to jedyny dzień, kiedy w Makro nie ma dostaw.

Chustofanka Awatar Nastka55
    Miejscowość
    Suwałki

Domyślnie

szok normalnie. zeby ze sklepu wyprosic? klientow tylko odstraszaja noa le niektore sklepy maja nieugiete zasady, a jeszcze jak popadnie na jakas zolzowata obsluge to mozna sobie pomarzyc
    Natalia mama Mikołaja (09.07.2010)

Chustonoszka Awatar aksza81
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

My właśnie też nie zostaliśmy wpuszczeni do makro - powiedziano że można z dziećmi przyjść w niedzielę - i dlatego teraz chodzimy do selgrosa - tam rzeczywiście nie ma żadnych ograniczeń

Chustoholiczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez anqa Zobacz posta
    dlatego wole Selgrosa - tam nigdy nie ma problemu z dziećmi niezależnie od ich ilości i wieku
    dokładnie, jak Yś był mały, to panie w recepcji zabrały wózek na zaplecze, żeby nikt nie zwinął. Bardzo życzliwi byli, nawet mi nie zaświtało, że mogliby mnie nie wpuścić:/

Chustomanka Awatar martajotka
    Miejscowość
    podpoznańska Szreniawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nastka55 Zobacz posta
    szok normalnie. zeby ze sklepu wyprosic? klientow tylko odstraszaja noa le niektore sklepy maja nieugiete zasady, a jeszcze jak popadnie na jakas zolzowata obsluge to mozna sobie pomarzyc
    trzeba wiedziec z czego to wynika. nie ma co od razu się unosić. Chodzi o to, że poniżej 1,3 m operatorzy wózków widłowych nie widzą co się dzieje, czyli tez nie widzą chodzących (często w sklepach samopas) dzieci. Chodzi o ich bezpoieczeństwo. I tak jest sformułowana umow ubezpieczeniowa, która w razie wypadku z udziałem osoby niższej niż to minimum nie wypłaci odszkodowania.
    trudno procownikowi naginac zasady dla jednej teoretycznie odpowiedzialnej matki, jeżeli potem ma za to bc podciągnięta do odpowiedzialności i wylecieć z pracy.
    Marta, mama świetnych dzieciaków: Igora i Ani

W Poznaniu też nosimy!

Nasz wytapetowany świat

Chustoguru Awatar Winoroslinka
    Miejscowość
    miejsce wymarzone

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Majeranka Zobacz posta
    Głosować nogami czyli maszerować do sklepów życzliwych rodzicom z maluchami
    ale makro wlasnie takie jest zyczliwy, z takim przepisem (nie wiem czy nie mialas na mysli wspomnianego tutaj reserved..) - sama sie na makro nadzialam, pieknie zamotalam a tu zonk i robilismy zakupy z mezem wiszac na telefonie. Bylam wkurzona na maksa ale jak przemyslalam to stwierdzilam ze przepis chroniący moj nawiekszy skarb, zachowalam sie idiotycznie oburzając sie w sklepie
    E. 2009

"Prawda nie leży pośrodku, tylko leży tam, gdzie leży" W.Bartoszewski

Chustofanka Awatar Nastka55
    Miejscowość
    Suwałki

Domyślnie

ja sie nie unosze rozumiem ze to chodzi o bezpieczenstwo. ale w tym momencie pomyslalam o dziecku w chuscie, przeciez ono stamtad nie wyleci i nie wpadnie pod wozek widlowy. no ale przepisy przepisami, wiadomo. nie bez powodu takie wymyslili i wprowadzili w zycie.
    Natalia mama Mikołaja (09.07.2010)

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

zakupy w Makro zrobisz z dzieckiem w niedzielę.
    IMO nie kupujemy tam za często ale skoro mają takie zasady BHP trzeba się dostosować,a nie obrażać.
    Niestety nie wszyscy rodzice zostali wyposażeni przez naturę, w stosowną porcję wyobraźni...stąd tak ostre stanowisko na obecność dzieci w dni powszednie.

Chustoholiczka

Domyślnie

ale to chyba kwestia pewnej elastyczności i umiejętności dopasowania przepisów do rzeczywistości...
    jeżeli chodzi o to:
    Chodzi o to, że poniżej 1,3 m operatorzy wózków widłowych nie widzą co się dzieje, czyli tez nie widzą chodzących (często w sklepach samopas) dzieci.
    jak napisała martajotka, to jak to się ma do dziecka w chuście, zamotanego powyżej 1,3m.
    Osoby dorosłej, dotkniętej karłowatością też nie wpuszczą?
    Kobiety w ciąży też, bo dziecko w brzuchu jest poniżej 1,3m?
    No co jak co, ale dziecko w szmacie raczej samopas nie pobiega...

A w niedziele tam nie jeżdżą wózki widłowe i usuwają niebezpieczne urządzenia z hali absolutnie?

IMO to kwestia interpretacji przepisów, a nie ich samych.

Chusteryczka
    Miejscowość
    cały świat

Domyślnie

w Makro nie byłam już całe wieki!
    A co do Selgrosa - to mnie zadziwiłyście że można wejść bez problemu. Kiedyś przeżyłam tam lekki szok, bo nie wpuszczono mnie z dzieckiem z wózku. Powiedziano że to niebezpieczne i mam wózek zostawić przed wejściem. Jak oburzona zapytałam co z dzieckiem - czy tez mam zostawić przed wejściem - "miły" pan z ochrony odpowiedział że dziecko mogę wziąć na halę jeśli go wsadzę do..... wózka zakupowego!!!!!
    zależało mi na zakupach i tak też zrobiłam, bo dzieć siedzący już był. Ale co sobie pomyslałam to sobie pomyslałam. Dziecko bezpieczniejsze w koszu sklepowym niz we własnym wózku????
    Blog Roku, który stale mnie wzrusza..... www.kochamylaure.pl

.....

Chustonoszka Awatar farmerkowa
    Miejscowość
    Łomża

Domyślnie

też miałam podobny problem w Makro w Białymstoku jeszcze jak Kacper był mały czyli jakieś 4 lata temu. Pani była nieugięta.... ostatecznie powiedziała że może zaopiekować się Kacperkiem na czas zakupów..... cóż nie skorzystaliśmy wuj zrezygnował z zakupów i śmigał z młodym po zjeżdżalniach ogrodowych ustawionych na zewnątrz pod czujnym okiem średnio zadowolonego pana ochraniacza...

Chusteryczka Awatar mgosia
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

A dlaczego się tak oburzacie. Dla mnie oczywiste jest, że do Makro się nie chodzi z dziećmi. Zawsze tak było. A gdyby zrobili wyjątek i wpuścili by mnie z dzieckiem w chuście co już chodzi? No siedzi, a potem chce wyjść? Dziecko to dziecko. Takie mają przepisy i nie ma się co obrażać. Makro to nie supermarket w końcu...
    przepraszam z góry za literówki i brak polskich znaków, często piszę z telefonu
    Gosia mama Lili (10 2009 oraz Hani 03 2012)

mój blog

Uprawnienia umieszczania postów