Pokaż wyniki od 1 do 20 z 20

Wątek: przyszła mama wita :)

asiuasiu1
    Guest

Domyślnie przyszła mama wita :)

witam mam na imie Asia przed ciaża duzo czytalam na temat chust i postanowilam kupic Antybakteryjna Chusta Wiązana Elastyczna znalazlam ja na stronie chusta.pl nie znam sie na tym ale z tego co wyczytalam to dla poczatkujacych jak ja ta bedzie najlepsza ale musze powiedziec ze mimo tego ze ogladalam na youtube i na mojej plycie ktora dostalam z chusta jak wiazac chuste to nie jestem do konca przekonana czy dam sobie rade probowalam wiazac wiele razy ale jakos mi to nie idzie :/ a jestem juz w 8 miesiacu ciazy wiec chcialam sie nauczyc jak najszybciej a tu nic z tego niestety nie mam nikogo kto by mnie nauczyl poniewaz mieszkam za granica pozdrawiam

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

Witaj Asiu! mnie się też wydawało, że wiązanie chusty jest okropnie trudne. Nic bardziej mylnego. Wchodzi od razu w krew. Spróbuj i się przekonasz. Są w necie fajne filmiki, mi też pomogły, mnie też nie miał i i nie ma kto uczyć. poradzisz sobie!
    Aha, na początek chusta elestyczna będzie ok, choć niektórzy twierdzą że lepiej od razu tkaną. Ale w elastiku długo nie ponosisz, do 8-9kg (choć producenci piszą, że do 15kg, ale to nie jest prawda)
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chusteryczka Awatar Fusia

Domyślnie

ja elastyka nigdy nie miałam -chuste kupiłam jakoś tak 2 tyg po urodzeniu -odrazu wiazanke-zawiazałam ,wrzuciłam na forum zadowolona z siebie atu oikazało sie ze nie najgozej-tylko kompletnie za mało dociągniete,poćwiczyłam podociagałam kolejne pruby corazlepsze,rady instruktazowe forumek-bezcenne za chuste zapłacisz ty a poważnie to da się nauczyc z filmików instrukcj i rads forumek...IMO lepiej odrazu wiązanka bo poco dwarazy się uczyc,dwarazy zastanawiać nad chusta-chociaz ja nadal kupuje
    Żona Damiana. Matka Róży(28.10.2009), Anieli(1.03.2011) i Łucji13.06.2013
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci

mamru
    Guest

Domyślnie

witaj Asiu, a gdzie mieszkasz? a może bywasz czasami w Pl? Na pewno znajdzie się tu ktoś kto Ci pomoże w chustowaniu
    edit: jak już będziesz miała swoje dzieciątko po drugiej stronie brzuszka to poćwiczysz kilka razy i z pewnością Ci się uda.

Chustoholiczka Awatar kubutkowa
    Miejscowość
    Reykjavik / Poznań

Domyślnie

CZeść, udanego chustowania.Zobaczysz jak fajnie jest

Chustopróchno Awatar Mamamaria
    Miejscowość
    Ostrowo

Domyślnie

Witaj

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

hej hej!
    napisz i tak skąd jesteś, na forum jest kilka mam zagramanicznych
    2 + 7 (2005-2018)

Chusteryczka Awatar anoli85
    Miejscowość
    Żory

Domyślnie

Witaj

asiuasiu1
    Guest

Domyślnie

dziekuje za odpowiedzi jestem z cork w irlandii no wlasnie probowalam wiazac ale jakos mi sie wydaje ze nie dobrze to robie ale dopoki nie mam czego wlozyc do srodka to tez takie treningi to wiecie... mam nadzieje ze dziewczyny na forum poradzaq jak to robic jak juz bedzie moja dzidzia jesli jej sie spodoba to kupujemy chuste tkana aha a w Polsce to raczej nie mam nikogo kto by mi pomogl bo nikt z moich znajomych mama nie interesuje sie chustowaniem niestety zadna z osob ktore znam nie nosi dzidzi w chuscie

Chustoguru Awatar ala
    Miejscowość
    tu i tam

Domyślnie

witaj
    DOULA

najczęściej zaglądam z telefonu, więc proszę o cierpliwość w odpisywaniu

Chustoholiczka Awatar Lotna
    Miejscowość
    Ballycanew, IRL

Domyślnie

Witaj Ja też mieszkam w Irlandii tylko w innej jej części. Chyba nie ma żadnej mamy z Cork. Z filmików i rad forumek da się nauczyć, sama się tak uczyłam
    Anto 25.08.2008
    Zosia 24.10.2011
    Fasolka Listopad 2019

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez asiuasiu1 Zobacz posta
    dziekuje za odpowiedzi jestem z cork w irlandii no wlasnie probowalam wiazac ale jakos mi sie wydaje ze nie dobrze to robie ale dopoki nie mam czego wlozyc do srodka to tez takie treningi to wiecie... mam nadzieje ze dziewczyny na forum poradzaq jak to robic jak juz bedzie moja dzidzia jesli jej sie spodoba to kupujemy chuste tkana aha a w Polsce to raczej nie mam nikogo kto by mi pomogl bo nikt z moich znajomych mama nie interesuje sie chustowaniem niestety zadna z osob ktore znam nie nosi dzidzi w chuscie
    możesz dać ogłoszenie w dziale Ogłoszenia i wpisać, skąd jesteś i że szukasz mamy chętnej Ci pomóc
    2 + 7 (2005-2018)

asiuasiu1
    Guest

Domyślnie

oo dobry pomysl dziekuje

asiuasiu1
    Guest

Domyślnie

mam nadzieje ze jesli zadnej nie znajde uda mi sie nauczyc z filmikow bo bardzo zalezy mi na tym zeby nosic dziecko w chuscie i nie chcialabym rezygnowac tylko dlatego ze nie potrafie wiazac :/ jescze raz dziekuje wszystkim za mile przywitanie i chec pomocy

asiuasiu1
    Guest

Domyślnie

ah i mam jeszcze jedno pytanie odnosnie chust tkanych bo nie mam zbytnio pojecia jaka kupic czy mozecie mi jakas polecic bede musiala zamowic z internetu wiec wolalabym jakas wyprobowana

Chustopróchno Awatar sakahet
    Miejscowość
    Spain :)

Domyślnie

witaj
    co do chust tkanych- to ile osób, tyle opinii ; każdy lubi coś innego; ja np. dla maluszka poleciłabym Ci vatanai- niezwykle miękka i cienka chusta, poza tym nati z bambusem

Chustoguru
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Witaj serdecznie!
    Jest nas każdego dnia więcej-stąd coraz większe szanse na spotkanie i pomoc także w realu .

Chustomanka Awatar ledunia
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

Witaj. Chust jest tyle, że musisz czytać, czytać, czytać opinie i podjąć sama decyzję. Informacji na forum jest dużo. Teraz masz jeszcze czas na lekturkę

asiuasiu1
    Guest

Domyślnie

znalazlam te juz dawno sie im przygladalam ale nie wiem :/ http://pl.lennylamb.com/products/sho...ia---rozmiar-m

Uprawnienia umieszczania postów