Czytam i sama pisuje na prywatnym forum rowiesnikow mojego synka...
Czytam i sama pisuje na prywatnym forum rowiesnikow mojego synka...
no i słusznie Linda... bój sie o tym wspominac... ja za nocnikowanie Luski zostałam tak straszliwie skrytykowana przez mamy na rówiesniczym, a poniewaz nie jestem z tych co uszy po sobie to im troche nawtykalam i zostałam zbanowana![]()
ale mam za to wiecej czasu na toto forum![]()
![]()
Wow, co ty tam tak narozrabialas??? Zeby ciebie zbanowac???![]()
Coś musi być z tymi rówieśniczymi forami... Ja właściwie juz przestałam się na nich udzielać, czuję że jakoś mi nie po drodze, szczególnie z "grupami trzymającymi władzę" na tychże forach. Tu się czuję najbardziej "u siebie". Mimo że czasami zdarzają się zgrzyty między forumkami i nie we wszystkim się zgadzamy, to jednak myślę, że tu odnajdujemy osoby, które mają podobne do naszych przemyślenia.![]()
Mikołaj 2001, Wojtek 2004, Adam 2007
A ja zauważyłam że lepiej chyba siedzieć cicho, bo do niektórych nic nie dociera i szkoda sobie język strzępić. My używamy jednorazówek, ale niestety z przyczyn od nas niezależnych ;( na pewno przy kolejnym dziecku będę myśleć o EC i mam nadzieję że tym razem będę mogła..
Konstanty 16.04.2014
Lilianna 7.04.2010
Kacper 29.07.2007
Jaśnie Pani! ty i rozrabianie? niemożliwe
![]()
Linda, ja stosuję pieluchy jednorazowe i bardzo Wam zazdroszczę EC. niestety jak Michaś był malutki nie słyszałam o tym, ani o wielorazówkacha teraz praca na cały etat, więc nie ma szans na EC
i choć sama jestem z tych co na jednorazówkach, bardzo zazdroszczę i szanuje mamy stosujące EC![]()
Nie tak.
Nie teraz.
Nie w ten sposób.
Pojawia się zbyt wcześnie i zbyt nieoczekiwanie.
To, co nieuchronne
Jest potwornie przedwczesne.
Powinno przyjść dopiero później.
Jutro. Za rok. Za sto lat.
[Gerhard Zwerenz]
jak sie rozkrecilo to sie o Zawitkowskiego sprawa oparła, a jego krytyki wieksosc na tamtym forum nie znioslaZamieszczone przez Linda
![]()
![]()
![]()
ale smiesznie przynajmniej na koncu bylo![]()
dopiero pozniej naszla mnie refleksja, ze te wszystkie dziewczyny, ktore taka ignorancje i (nie boje sie tego słowa) glupote wykazaly w dyskusji, to maja na codzien małą istotke na wychowaniu...![]()
A ja o dziwo miałam "dobry" odzew na hasło "pieluszki wielorazowe" - dziewczyny na forum pisały, że chcą w tetrówkach wychowywać, no to ja im linki do wielorazówek i EC, no i odpowiedź - "Myrra - fajne linki - dużo wiesz" Poczym 2 posty dalej dogadywały się ile kupić tetrówek![]()
Adriana, ja gdybym pracowala, to pewnie z EC bylyby nici... Wiem ile czasu minelo, aby moj maz nauczyl sie odczytywac sygnaly malego, teraz jest latwiej, bo Orlando wola 'e' i biegnie do WC![]()
Ostatni nakrzyczalam na mojego brata, ktory widzial, jak na spacerze karmie Orlinka piersia.. Brat zapytal sie, czy moze Orli nie jest juz za duzy na ssanie cycaJa mojemu kochanemu bratu odpowiedzialam, ze gdy jego Zuza bedzie miala 15 miesiecy to w jaki sposob bedzie jej tlumaczyl, ze juz za duza na cycusia... Brat sie troche zdziwil i jedyna jego odpowiedz brzmiala 'faktycznie'
![]()
Moja mama co chwila powtarza że takich dużych dzieci ( czyt. pow roku) się nie powinno karmić piersią, ale cóż KARMIĘ![]()
Konstanty 16.04.2014
Lilianna 7.04.2010
Kacper 29.07.2007
Moja mama nie karmila piersia ani mnie, ani mojego brata, ale na poczatku lat 70tych, albo pod koniec lat 60 tychto chyba odradzano karmienie piersia...
Moja karmiła mnie i brata 3 m-ce a potem butla![]()
Konstanty 16.04.2014
Lilianna 7.04.2010
Kacper 29.07.2007
Każdy ma swoje smutkimnie czasem smutno czytając to forum tutaj.. karmiąc pannę mlekiem modyfikowanym i słoiczkami, ubierając w pampersy czuję się "oceniana" jako "gorsza"...
Podjuszanko, nikt tu nie bedzie ciebie ocenial jako gorsza!!! Moja pierwsza cora tez byla pampersowa, od 9 miesiaca butelkowa... nosilam ja namietnie w wisiadelku Tomyale mialam chec jej noszenia, o chustach nic nie wiedzialam i wcale nie czuje sie, ze bylam dla niej gorsza mama...
No nie mnie konkretnie, ale pewien wydźwięk w wielu postach jest.. i ja mam wewnętrzne przekonanie, że to co robię, jest dla mojego dziecka najlepsze (patrzac wielowymiarowo i uwzględniając naszą dość specyficzną sytuację), więc nie mam wyrzutów sumienia/kompleksów, ale dziwnie mi się czyta niektóre posty..
Hej Daria, no wlasnie juz kiedys pisalam o EC, ciesze sie, ze was to zainteresowaloPowodzenia w uzywaniu wielorazowek
![]()
no prosze cie....Zamieszczone przez podjuszanka
Ja własnie tylko tu sie czuje dobrze, bo wiem, ze jak mnie ktos krzywdzaco oceni to zaraz wskoczy postrach foremek mart![]()
i obroni ucisnioną
![]()
mart to powyzsze to zart we wdziecznej formie za to jak kiedys mnie przed karmicielkami piersiowymi broniłas![]()
![]()
Podjuszanka ja myślę że nikt Cię tutaj nie ocenia, ja także używam pampersów bo niestety inaczej nie mogę, czasem daję słoiczki bo Kacper je lubi (a nie je zbyt dużo - ostatnio prawie wcale bo jeszcze nie doszedł do siebie po chorobie, choć wcina chrupki i kurczaka no i cycusia oczywiście) i nie czuję się z tego powodu od nikogo gorsza!!!
Konstanty 16.04.2014
Lilianna 7.04.2010
Kacper 29.07.2007
bardzo trudno jest mi krytykowac inne mamy. zakladam, ze chca jak najlepiej dla swoich dzieci. ich decyzje - czy podyktowane niewiedza, czy oslim uporem, czy moze koniecznoscia - brakiem alternatywy - prawdopodobnie nie zaszkodza jednak dzieciom.
mnie bardziej smuci to ze chustowanie (nasz styl zycia) tez wydaje sie bardzo nieplastyczne w swojej filozofii... i czesto niemalze krytykanckie?![]()
moje dzieci: Jacob (2003), Alexander (2004), Mila (2006), Nicolas (2007) i Maya (lipiec 2012)
Doradca po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule ® Dresden