Strona 1 z 7 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 138

Wątek: Tak mi jakos smutno...(o poprawności politycznej na forach)

Chustoholiczka Awatar Linda
    Miejscowość
    Stare Babice

Domyślnie Tak mi jakos smutno...(o poprawności politycznej na forach)

Czytam i sama pisuje na prywatnym forum rowiesnikow mojego synka...

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

no i słusznie Linda... bój sie o tym wspominac... ja za nocnikowanie Luski zostałam tak straszliwie skrytykowana przez mamy na rówiesniczym, a poniewaz nie jestem z tych co uszy po sobie to im troche nawtykalam i zostałam zbanowana
    ale mam za to wiecej czasu na toto forum

Miejscowość
    Stare Babice

Domyślnie

Wow, co ty tam tak narozrabialas??? Zeby ciebie zbanowac???

Chustoguru Awatar lynette
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Coś musi być z tymi rówieśniczymi forami... Ja właściwie juz przestałam się na nich udzielać, czuję że jakoś mi nie po drodze, szczególnie z "grupami trzymającymi władzę" na tychże forach. Tu się czuję najbardziej "u siebie". Mimo że czasami zdarzają się zgrzyty między forumkami i nie we wszystkim się zgadzamy, to jednak myślę, że tu odnajdujemy osoby, które mają podobne do naszych przemyślenia.
    Mikołaj 2001, Wojtek 2004, Adam 2007

Chustoguru Awatar Dagmara
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Domyślnie

A ja zauważyłam że lepiej chyba siedzieć cicho, bo do niektórych nic nie dociera i szkoda sobie język strzępić. My używamy jednorazówek, ale niestety z przyczyn od nas niezależnych ;( na pewno przy kolejnym dziecku będę myśleć o EC i mam nadzieję że tym razem będę mogła..
    Konstanty 16.04.2014
    Lilianna 7.04.2010
    Kacper 29.07.2007

Chustoguru Awatar Eyja
    Miejscowość
    Miasto Spotkań

Domyślnie

Jaśnie Pani! ty i rozrabianie? niemożliwe

Linda, ja stosuję pieluchy jednorazowe i bardzo Wam zazdroszczę EC. niestety jak Michaś był malutki nie słyszałam o tym, ani o wielorazówkach a teraz praca na cały etat, więc nie ma szans na EC
    i choć sama jestem z tych co na jednorazówkach, bardzo zazdroszczę i szanuje mamy stosujące EC
    Nie tak.
    Nie teraz.
    Nie w ten sposób.
    Pojawia się zbyt wcześnie i zbyt nieoczekiwanie.
    To, co nieuchronne
    Jest potwornie przedwczesne.
    Powinno przyjść dopiero później.
    Jutro. Za rok. Za sto lat.

[Gerhard Zwerenz]

Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Linda
    Wow, co ty tam tak narozrabialas??? Zeby ciebie zbanowac???
    jak sie rozkrecilo to sie o Zawitkowskiego sprawa oparła, a jego krytyki wieksosc na tamtym forum nie zniosla
    ale smiesznie przynajmniej na koncu bylo
    dopiero pozniej naszla mnie refleksja, ze te wszystkie dziewczyny, ktore taka ignorancje i (nie boje sie tego słowa) glupote wykazaly w dyskusji, to maja na codzien małą istotke na wychowaniu...

Chusteryczka
    Miejscowość
    Cieszyn

Domyślnie

A ja o dziwo miałam "dobry" odzew na hasło "pieluszki wielorazowe" - dziewczyny na forum pisały, że chcą w tetrówkach wychowywać, no to ja im linki do wielorazówek i EC, no i odpowiedź - "Myrra - fajne linki - dużo wiesz" Poczym 2 posty dalej dogadywały się ile kupić tetrówek

Miejscowość
    Stare Babice

Domyślnie

Adriana, ja gdybym pracowala, to pewnie z EC bylyby nici... Wiem ile czasu minelo, aby moj maz nauczyl sie odczytywac sygnaly malego, teraz jest latwiej, bo Orlando wola 'e' i biegnie do WC
    Ostatni nakrzyczalam na mojego brata, ktory widzial, jak na spacerze karmie Orlinka piersia.. Brat zapytal sie, czy moze Orli nie jest juz za duzy na ssanie cyca Ja mojemu kochanemu bratu odpowiedzialam, ze gdy jego Zuza bedzie miala 15 miesiecy to w jaki sposob bedzie jej tlumaczyl, ze juz za duza na cycusia... Brat sie troche zdziwil i jedyna jego odpowiedz brzmiala 'faktycznie'

Miejscowość
    Warszawa Bielany

Domyślnie

Moja mama co chwila powtarza że takich dużych dzieci ( czyt. pow roku) się nie powinno karmić piersią, ale cóż KARMIĘ
    Konstanty 16.04.2014
    Lilianna 7.04.2010
    Kacper 29.07.2007

Miejscowość
    Stare Babice

Domyślnie

Moja mama nie karmila piersia ani mnie, ani mojego brata, ale na poczatku lat 70tych, albo pod koniec lat 60 tych to chyba odradzano karmienie piersia...

Miejscowość
    Warszawa Bielany

Domyślnie

Moja karmiła mnie i brata 3 m-ce a potem butla
    Konstanty 16.04.2014
    Lilianna 7.04.2010
    Kacper 29.07.2007

Domyślnie

Każdy ma swoje smutki mnie czasem smutno czytając to forum tutaj.. karmiąc pannę mlekiem modyfikowanym i słoiczkami, ubierając w pampersy czuję się "oceniana" jako "gorsza"...

Miejscowość
    Stare Babice

Domyślnie

Podjuszanko, nikt tu nie bedzie ciebie ocenial jako gorsza!!! Moja pierwsza cora tez byla pampersowa, od 9 miesiaca butelkowa... nosilam ja namietnie w wisiadelku Tomy ale mialam chec jej noszenia, o chustach nic nie wiedzialam i wcale nie czuje sie, ze bylam dla niej gorsza mama...

Chustonoszka
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Linda chyba pisalas na kwietniowkach raz o EC.Bo tak mi sie zdaje ze to wlasnie tam pierwszy raz o tym przeczytalam.
    Dzieki twojemu ostatniemu postowi o pieluszkach wielorazowych wyciagnelam z wora z malymi ciuszkami sary nasze dawno kupione pieluszki i zaczelam ich uzywac

Domyślnie

No nie mnie konkretnie, ale pewien wydźwięk w wielu postach jest.. i ja mam wewnętrzne przekonanie, że to co robię, jest dla mojego dziecka najlepsze (patrzac wielowymiarowo i uwzględniając naszą dość specyficzną sytuację), więc nie mam wyrzutów sumienia/kompleksów, ale dziwnie mi się czyta niektóre posty..

Miejscowość
    Stare Babice

Domyślnie

Hej Daria, no wlasnie juz kiedys pisalam o EC, ciesze sie, ze was to zainteresowalo Powodzenia w uzywaniu wielorazowek

Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez podjuszanka
    Każdy ma swoje smutki mnie czasem smutno czytając to forum tutaj.. karmiąc pannę mlekiem modyfikowanym i słoiczkami, ubierając w pampersy czuję się "oceniana" jako "gorsza"...
    no prosze cie....
    Ja własnie tylko tu sie czuje dobrze, bo wiem, ze jak mnie ktos krzywdzaco oceni to zaraz wskoczy postrach foremek mart i obroni ucisnioną

mart to powyzsze to zart we wdziecznej formie za to jak kiedys mnie przed karmicielkami piersiowymi broniłas

Miejscowość
    Warszawa Bielany

Domyślnie

Podjuszanka ja myślę że nikt Cię tutaj nie ocenia, ja także używam pampersów bo niestety inaczej nie mogę, czasem daję słoiczki bo Kacper je lubi (a nie je zbyt dużo - ostatnio prawie wcale bo jeszcze nie doszedł do siebie po chorobie, choć wcina chrupki i kurczaka no i cycusia oczywiście) i nie czuję się z tego powodu od nikogo gorsza!!!
    Konstanty 16.04.2014
    Lilianna 7.04.2010
    Kacper 29.07.2007

Chustomanka Awatar kashinka
    Miejscowość
    Royston, UK

Domyślnie

bardzo trudno jest mi krytykowac inne mamy. zakladam, ze chca jak najlepiej dla swoich dzieci. ich decyzje - czy podyktowane niewiedza, czy oslim uporem, czy moze koniecznoscia - brakiem alternatywy - prawdopodobnie nie zaszkodza jednak dzieciom.

mnie bardziej smuci to ze chustowanie (nasz styl zycia) tez wydaje sie bardzo nieplastyczne w swojej filozofii... i czesto niemalze krytykanckie?
    moje dzieci: Jacob (2003), Alexander (2004), Mila (2006), Nicolas (2007) i Maya (lipiec 2012)
    Doradca po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule ® Dresden

Uprawnienia umieszczania postów