Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 26

Wątek: Melduje się "nawrócona"

Mieszany widok

Chustonoszka Awatar jasenka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie Melduje się "nawrócona"

Nadszedł i na mnie czas się przywitać. Już się zaczęłam na Forum szarogęsić, a jeszcze tu wątku nie mam , więc naprawiam ten karygodny nietakt .

Mam na imie Aleksandra, jestem mamą dwóch chłopaków - Szymka 4,5 roku i Matiego - lat niespełna pół. Noszę w chustach od dwóch tygodni

...Bo przedtem raczej jeździłam wózkiem. Jak już musiałam gdzieś nieść, bo się nie dało inaczej, to nosiłam w wisiadełku . Ogólnie uważałam zawsze, że dla dziecka nalepszy jest wózek, a noszenie jest na sytuacje ekstremalne. O!

Na szczęście dobre dusze (m.in. obecne tu covu i AGA-cka) oświeciły mnie w temacie wisaidełek. Szybciutko więc wisiadełko wrzuciłam na dno szafy i nosiłam już tylko na rękach. Jednak pod wpływem podsuniętych mi przez dziewczyny artykułów w necie - "dziecionoszenie" zaczęło drążyc moją podswiadomość...

Tak oto postanowiłam zamienić wisiadełko na ergonomika. Chusty wcale nie brałam pod uwagę, bo to było dla mnie zawsze coś zbyt skomplikowanego do opanowania, poza tym uważałam się za ciężki i nieuleczalny antytalent w wiązaniu jakichkolwiek węzłów (chyba "uraz" po przygodach z żaglami ). Strach przed wypadnieciem dziecia z chusty powodował jej skreślenie, jeszcze "w przedbiegach".

A, że tylko krowa zdania nie zmienia, a mistrz zmienia, gdy widzi, że się mylił - niespełna 2 tygodnie temu po skończonej wizycie u covu - wyniosłam z jej domu zarówno Tuli, jak i - tak, tak - chustę !!!

Miałam przetestować i wybrać, co będzie się dla nas lepiej sprawdzać. I - niestety - nie wyszło mi zdecydowanie się na jedną opcję... Z poczatku lepiej się dogadałam z Tuli, bo nic nie trzeba wiązać, jest łatwo, przyjemnie i ślicznie ! Dzieć uznał natychmiast, że zasypia się tylko w Tuli, dzięki czemu z 40 minut usypiania zrobiło się 10 ! Tuli zdobyło nas szturmem i już .

Ale chusta nie pozostała na dnie szafy - o nie! Jak tylko zorientowałam się, że dzieć mi jednak nie wypada - zaczęłam intensywnie ćwiczyć motanie. Z coraz większą przyjemnością! I - o dziwo - bez żadnych problemów, bo mój młodszy okazał się urodzonym chuściakiem i ze stoickim spokojem znosi mamine "wprawki", aby po finalnym zawiązaniu supła, w trybie pilnym zasnąć na moich piersiach .
    Motanie od kilku dni wychodzi mi już na tyle dobrze, że przestałam mieć opory przed wychodzeniem z chustą z domu ! A dokładniej - zaczęłam wychodzić już tylko z chustą (no i z dwójką dzieci oczywiście ).

Czy ktoś może chce kupic wózek ???
    Aleksandra

Chustomanka Awatar Ajka
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

Witaj super że się nawróciłaś
    a co do wózka to jest tu jeden taki chustotalib co ci może powiedzieć co się robi z wózkiem
    "co zesłał los trzeba będzie stracić " 13.11. 2000 Kubuś i Franus (25tc) [*][*] 14,09 2004 2 fasolki(5tc) [*][*] ; kruszynka 08. 2012
    jesienna panienka 14.09.2001[/COLOR]; zimowy chłopak 22.02.2007; letni chłopaczek 03.07.2009
    Chustopróchno ze mnie

na urlopie od 2000 roku

Chustofanka Awatar ewullah
    Miejscowość
    Kotlina Kłodzka

Domyślnie

witaj nawrócona!!!
    Wojtuś 23.08.2005
    Kacperek 21.10.2009

Chustomanka Awatar covu
    Miejscowość
    bujam w obłokach ;)

Domyślnie

No nareszcie założyłaś własny wątek...

taaaak, pamiętam twoje teksty:
    "dziecko mi wypadnie"
    "chusty to nie dla mnie"
    "jak to trwa dłużej niż 3 sekundy to nie"
    Fajne to były czasy, jakeśmy cię próbowały przez nat przekabacić... W końcu jak zrobiłaś 30 km przez Warszawę to ci się nawróciło

Pamiętam też twoją minę jak się pierwszy raz zamotałaś i Mati ci nie wypadł i nawet chyba było fajnie... o dziwo

coś czuję, że będziesz tu pisać częściej niż ja, bo ja czasu niet...
    Kangurkowo
    Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci Chustolandia

Friends come and go and the world doesn't stop for anybody, so do what you love and never look back.

Domyślnie

Witaj! świetne początki miałaś
    Zuzia (11.2007) Antoni (06.2010)

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez covu Zobacz posta
    coś czuję, że będziesz tu pisać częściej niż ja, bo ja czasu niet...
    Taaa... Pisać, jak pisać. Ważne, żebym nie wylądowała z większą ilością chust, niż jest u Ciebie. A z moją "listą życzeń" jest prawdopodobieństwo, że tak to się skończy

Na szczęście uparty los wciąż nie daje mi wygrać w Totka, co skutecznie redukuje to prawdopodobieństwo do nie tak znowu dużego...

Ale zakup wielo - jako jednych z tych "absolutnie niezbędnych" akcesoriów - już planuję .
    Aleksandra

Chustoholiczka Awatar pomidore

Domyślnie

Łał! Lubię takie wejścia Uważaj, bo to forum wciąga ludzi i portfele mówiły Ci?
    M.06.2009 B.01.2015 M.06.2016

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

no to miłego motania! Oj, jak to uzależnia!!!!

a epizody wisiadełkowe miała tutaj co druga (ja też )
    2 + 7 (2005-2018)

Chusteryczka
    Miejscowość
    Gliwice

Domyślnie

Chustopróchno
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

witaj! niech i się dobrze mota

Chusteryczka Awatar anoli85
    Miejscowość
    Żory

Domyślnie

Witaj Milusiego noszenia

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Dzięki wszystkim za miłe przyjęcie !

Cytat Zamieszczone przez Ajka
    a co do wózka to jest tu jeden taki chustotalib co ci może powiedzieć co się robi z wózkiem
    Kto taki??? Bo ja mam 3 wózki !

Cytat Zamieszczone przez pomidore Zobacz posta
    Uważaj, bo to forum wciąga ludzi i portfele mówiły Ci?
    Serio ? No co Ty???
    Ja nie powiem, ile kasy już wydałam / zaplanowałam na absolutnie niezbędne akcesoria, a jeszcze nawet własnej chusty nie kupiłam . A o tym, że te akcesoria są absolutnie niezbędne oczywiście dowiedziałam się z Forum !
    Ale to jest taka choroba psychiczna - jak mam wydać na siebie, to mi wąż w kieszeni syczy, jak na dzieci, to mi jakoś nie żal... Teraz mam przynajmniej namiastkę wydawania na siebie, bo w tym przecież i ja się pokazuję publicznie .
    Aleksandra

Chustomanka Awatar Ajka
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

zapytaj muchy
    "co zesłał los trzeba będzie stracić " 13.11. 2000 Kubuś i Franus (25tc) [*][*] 14,09 2004 2 fasolki(5tc) [*][*] ; kruszynka 08. 2012
    jesienna panienka 14.09.2001[/COLOR]; zimowy chłopak 22.02.2007; letni chłopaczek 03.07.2009
    Chustopróchno ze mnie

na urlopie od 2000 roku

Chustomanka Awatar olka
    Miejscowość
    Plewiska/k.Poznania

Domyślnie

Witaj! I czuj się tu dobrze. Super forumowy początek , takie ładne przywitanie!
    Zuzu (styczeń 2010), Kalina (wrzesień 2012)
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci, Instruktor masażu Shantala. Bliskość na starcie - ja w sieci
    W Poznaniu też nosimy

Chusteryczka Awatar Mika
    Miejscowość
    Wa-wa Jelonki

Domyślnie

witaj witaj, oj faktycznie wciąga forum na maksa, zaczyna się powoli od jednej chusty, potem kolejna itd, jakiś mietek czy inne ergo potem dochodzą wielo ech....
    noś więc na zdrowie

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

witaj nawrócona!
    ja nie kupię ale mogę dołożyć swój jakby ktoś zbiorową wyprzedaż robił...
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chusteryczka Awatar anqa
    Miejscowość
    Gdańsk / Sopot / Warszawa

Domyślnie

Witaj super że się przekonałaś

Chustomanka Awatar Mazi
    Miejscowość
    KRK/BCN

Domyślnie

Witaj!