Pokaż wyniki od 1 do 20 z 32

Wątek: moja teściowa doznała szoku, czyli od kiedy dziecko się cieszy jak zobaczy mamę motającą się?

Mieszany widok

Chustomanka Awatar kiwka
    Miejscowość
    Poznań

Cool moja teściowa doznała szoku, czyli od kiedy dziecko się cieszy jak zobaczy mamę motającą się?

o reakcjach na chusty zarówno otoczenia jak i najbliższej rodziny już było wałkowane co prawda - ja specjalnie złych komentarzy od najbliższych nie słyszałam nigdy, raczej zdziwienie że mi się chce No i wczoraj przydarzyła się śmieszna sytuacja, ponieważ moja teściowa akurat w momencie gdy zakładałam na siebie chustę trzymała Michałka na kolanach i jak tylko on tę chustę zobaczył to zaczął podskakiwać i się w głos śmiać! i ona zaczęła się zachwycać tą jego reakcją i chyba do niej dotarło że on naprawdę to lubi, że cieszy się że zaraz go do serducha swojego przytwierdzę I przeżywa to do tej pory bo nawet przed chwilą do mnie zadzwoniła że nie może zapomnieć tej jego wczorajszej radości na widok chusty! I tak mi przyszło do głowy - mój malec tak od miesiąca mniej więcej reaguje radością na widok chusty, czy wasze dzieci też tak mają? Jak myślicie od kiedy dziecko kojarzy kawał szmaty z bliskością mamy/taty? dodam tylko że cieszy się bez względu na to którą chustę zakładamy dla tego pana!
    Moje M&M'sy: Maciek (10.08.2007) i Michaś (16.03.2010)

W Poznaniu też nosimy: Poznań "W chuście"

Chustomanka
    Miejscowość
    Glasgow, UK

Domyślnie

moja tez tak miala, jakies dwa miesiace zajelo jej zajarzenie, ze chusta = przytulanie i do dzis tak reaguje, juz ponad rok sie nosimy

Aga, mama Alii

Chustoguru Awatar czukczynska
    Miejscowość
    Gniezno

Domyślnie

Kochałam tę radość
    Fajnie,że teściowa to doceniła.

Chustofanka Awatar ewullah
    Miejscowość
    Kotlina Kłodzka

Domyślnie

a ja na taką radość ciągle czekam
    u mnie jest raczej odwrotnie: wracam ze spaceru a mały wyje jak tylko zobaczy drzwi do domu
    tak próbuję się pocieszyć, że to dlatego, że w chuście chce być
    Wojtuś 23.08.2005
    Kacperek 21.10.2009

Chustofanka Awatar Nastka55
    Miejscowość
    Suwałki

Domyślnie

moj mlody jeszcze nie cieszy sie na sam widok szmaty, tylko wtedy kiedy go zaczynam motac. w domu robie to glownie przed lustrem i gdy biore malego na rece zeby zapakowac do chusty, zaczynam motac a on wtedy sie smieje. i to taki fajny smiech szczery ale nie wiem kiedy bedzie sie cieszyl na sam widok chusty
    Natalia mama Mikołaja (09.07.2010)

Chusteryczka

Domyślnie

ja mam wrażenie że Adaś już się cieszy na widok chusty, jak leży na kanapie i zaczynam wiązać to mało z siebie nie wyskoczy

Chustomanka Awatar Anque
    Miejscowość
    Piaseczno

Domyślnie

no u mnie chyba te tak po 2 mc..córa zalapała, ze jak mama nad nią robi nietoperza, machajac połami chusty to znaczy, ze będzie fajnie i przytulaśnie Kłade ją na kanapie i ona tak słodko fika nóżkami i rączkami i oczywiście banan na buzi od ucha do ucha Oda razu lepiej mi sie chuste mota
    edit : swoja drogą to nie pomyślałam, ale to świetny sposób przekonać moja mamę, że natalka uwielbia w chuście siedzieć... Next time dam ja jej do potrzymania jak będe się wiązac
    Ostatnio edytowane przez Anque ; 01-11-2010 o 10:46
    czerwcowa Natusia 2010

Domyślnie

Antoś też już od dawna cieszy się na widok chusty i płacze, jak ma niedosyt przytulania a go z niej wyciągam, aż miło (nie, że płacze, tylko, że mu żal )
    Ostatnio edytowane przez julcia87 ; 01-11-2010 o 10:55 Powód: literówka
    Zuzia (11.2007) Antoni (06.2010)

Chustomanka Awatar kiwka
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez julcia87 Zobacz posta
    i płacze, jak ma niedosyt przytulania a go z niej wyciągam
    hehe, mój normalnie pstryk! i po chwili śpi to tak a propo krótkich sesji
    Moje M&M'sy: Maciek (10.08.2007) i Michaś (16.03.2010)

W Poznaniu też nosimy: Poznań "W chuście"

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

mój jak miał 2 miesiące zaczął reagować na widok szmaty w poprzek mojej klatki piersiowej (przyszykowanej do kieszonki) Od razu przestawał płakać. Na mnie samą nie zawsze tak reagował, ale na chustę tak
    2 + 7 (2005-2018)

Chustomanka Awatar agnieszkazd
    Miejscowość
    Wieś podwarszawska Halinow

Domyślnie

Moja też mordkę cieszy na widok chusty. A jeśli akurat co nieco marudzi - jak tylko zobaczy, że zaczynam się zawijać - już się uspokaja i czeka aż Ją wrzucę.
    Małgosia 01.05.2007, Dzieciątko (*) 08.2009, Joasia 09.07.2010

Chusteryczka Awatar anqa
    Miejscowość
    Gdańsk / Sopot / Warszawa

Domyślnie

u nas dokładnie to samo - dziki szał od dawna na sam widok, szaleństwa z chustą na podłodze i tulenie - [pełna manifestacja miłości do chust. I to chyba najlepszy dowód dla niedowiarków że dzieci kochają być zamotane

Uprawnienia umieszczania postów