Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 32 z 32

Wątek: moja teściowa doznała szoku, czyli od kiedy dziecko się cieszy jak zobaczy mamę motającą się?

Domyślnie

na sam widok mamy machającej chustą Zośka bardzo pozytywnie reagowała mając kilka miesięcy. Ale niesamowite emocje we mnie wywołała sytuacja, kiedy to mój Dzieć przekochany, mając 14 mies. sam wziął chustę do ręki, przyniósł do mnie i mówi "mama mama opa opa" Łzy stanęły mi w oczach

no i jeszcze jeden motyw mi się przyplątał. Zośka jakiś miesiąc temu spacerowała sobie po mieszkaniu z ulubionym misiem. Po chwili podchodzi do mnie w jednym ręku trzymając tegoż misia a w drugim mój szal (taki pod szyję) i wyciąga do mnie łapki. Pytam ją czy chce, żebym misia zawiązała w chustę? i wiążę jej tego misia, a ona taki boski uśmiech na całą japkę niesamowite uczucie! a mając już misia zamotanego na sobie spacerowała dalej całując go czule po główce co jakiś czas. ech, muszę powiedzieć, że to był miód na moje serce. I teraz jestem już zupełnie pewna tego, że Zoś będzie nosił w chuście swoje dzieci
    Ostatnio edytowane przez eduardaS ; 01-11-2010 o 23:24
    Zoś 2009 i... Ktoś 2014

Chustofanka Awatar Nastka55
    Miejscowość
    Suwałki

Domyślnie

jakie to slodkie
    Natalia mama Mikołaja (09.07.2010)

Chustomanka

Domyślnie

Moja - noszona od początku - zaczęła reagować (pozytywnie) na chustę ok. 2-3 miesiąca, jak dobrze pamiętam...
    A teraz ma 13 miesięcy i okazuje dziką radość na widok szmaty - pisk, machanie łapkami, tańce i oczywiście uwielbia zabawy z chustą

Chustonoszka Awatar sylwiado
    Miejscowość
    okolice Poznania

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eduardaS Zobacz posta
    Zośka jakiś miesiąc temu spacerowała sobie po mieszkaniu z ulubionym misiem. Po chwili podchodzi do mnie w jednym ręku trzymając tegoż misia a w drugim mój szal (taki pod szyję) i wyciąga do mnie łapki. Pytam ją czy chce, żebym misia zawiązała w chustę? i wiążę jej tego misia, a ona taki boski uśmiech na całą japkę niesamowite uczucie! a mając już misia zamotanego na sobie spacerowała dalej całując go czule po główce co jakiś czas.
    Widzisz jaką masz mądrą córeczkę
    A gdy sobie wyobraziłam Twoją Zosinkę z zamotanym i całowanym w łepek miśkiem bardzo się wzruszyłam. Niesamowite, jakich emocji mogą nam dostarczyć nasze dzieciaki.
    Sylwia, mama potrójna

Chustoholiczka Awatar brikola
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

mój sobie wybiera która chustę dzisiaj
    ogólnie bardzo dobrze zawsze reagował, choć chyba nie a tak emocjonalnie. Ale śmieszne było to ze jak wychodziłam do pracy to wystarczyło jak był śpiący, ze mąż położył Mu chustę koło buzi i On zasypiał

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

zazdroszczę, Mój malec płacze jak tylko zaczynam go motać - choć cały czas liczę, że to się zmieni (już i tak jest lepiej). U jego siostry nie widziałam jakichś reakcji na sam widok chusty czy motania, a noszona była od drugiego miesiąca życia - może za mało?
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chusteryczka

Domyślnie

moja mała sie cieszy i to bardzo, bo kuma wtedy o co chodzi, w momencie jak kladę ją na środku rozłożonej chusty i jak zwijam w tobołek to uśmiech nie schodzi z buźki, fajne to, do momentu jak juz znajdzie sie na tych plecach, i najlepszą rozrywka jest ciągniecie mamy za wlosy
    K. 2009M. 2012

Chustofanka Awatar Nastka55
    Miejscowość
    Suwałki

Domyślnie

ja w tobolek nie umiem malego zlozyc biore wiec za paszki razem z chusta i zarzucam a mlody tak wtedy sie smieje ze hej chyba łaskotki ma straszliwe.
    Natalia mama Mikołaja (09.07.2010)

Domyślnie

pamietam jak moja starsza uwielbiała być noszona, te pierwsze oznaki radości były cenne, bo rodzinie wreszcie wytrąciły argumenty na to, że chustowanie=męczenie, a potem jak mała zaczęła mówić ,czyli jak miała rok, to już sama mogła zatwierdzić

Chustoholiczka Awatar Dorocie
    Miejscowość
    było Warszawa, teraz Żyrardów

Domyślnie

moja teściowa ma sprzeczne opinie co do opieki nad dzieckiem, zwłaszcza moim
    jak zobaczyła mnie pierwszy raz z córką w chuście to była wściekła i powiedziała, że wolałaby tego nie widzieć ;(
    mam nadzieję, że jej się odmieni opinia na temat chust, na razie słyszeć o tym nie chce ("przecież macie taki dobry wózek")
    Różyczka'10 Anielka'13 (*) Jaś'15

Chustofanka Awatar klincus
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Moja prawie od samego początku uspokajała się na widok matki (lub ojca szanownego) motającej się w chustę . Teraz jesteśmy na etapie rozdawania uśmiechów przy wkładaniu w 2x

Smile

Moje maleństwo, pół roczku, potrafi się uspokoić jak tylko widzi, że chustę biorę - wie co je czeka

Natomiast starsza córka - cztery latka, teraz już rzadko noszona (czasem przez ojca na wieczornych spacerach), jak zaczęliśmy nosić młodszą to znalazła sobie kawałek materiału i nosiła misie. Stanowiłyśmy taki dułet na spacerach - ja z dzieckiem w chuście i ona z misiem w chuście
    Mama Kaliny (05.10.2006) i Gaji (06.04.2010)
    www.niezlamama.blogspot.com
    www.archtipi.pl

Uprawnienia umieszczania postów