Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 21

Wątek: wścieklizna

Chustomanka Awatar tetani

Domyślnie wścieklizna

dojrzałam do nowego pytania
    co mam zrobić kiedy młody wściekły pręży sie w czasie motania, odpycha się ode mnie rękami, plecy ma odwrotnie odgięte, nogi wyprężone. Za Chiny Ludowe nie mogę wtedy zawiązać go w pozycji żabki (te nogi!), i zostaje mi tak zawieszony na kroczu, wściekły i oburzony. Jak się uspokoi to mu nogi poprawiam podciągając kolanka, ale całe wiązanie dalekie jest od ideału. To co, nie wiązać wścieklizny?

Chusteryczka Awatar Kanga
    Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Domyślnie

4 miesiące ma??
    nie wiązać wścieklizny. poczekać, aż mu przejdzie. albo wziąć nosidło ergonomiczne jakieś??

Chusteryczka

Domyślnie

ja wychodziłam na balkon, zmiana otoczenia działałą cuda

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

bo to moze nawet nie o zmiane otoczenia chodzi, a o to, ze np. mu za goraca
    Ja bym tez na nosidlo sie przestawila chwilowo, ale to IMO (bo niektórzy nie polecaja nosidel da niesiedzacych )

Domyślnie

niestety za maly na nosidlo, dopiero 2,5 miesiaca, glowki jeszcze nie trzyma, a o siadaniu nawet nie mysli. Ale bardzo ladnie potrafi sie wsciec
    musze go na rekach wtedy nosic, bo nie da sie go wtedy polozyc, ani w chuste a plecy mi pekaja, bo 6 kg prawie wazy. W ogole mamy problem ma straszny refluks, nie lezy nigdy na plecach, ani nawet na boku, bo natychmiast zaczyna mu sie cofac kwas z zoladka i palic w przelyku, spedza cale dnie (i noce) pollezac na lezaczku, w foteliku samochodowym albo w chuscie, przy czym staram sie jak najmniej fotelika, a jak najwiecej chusty, ale czasem on juz ma chusty powyzej.

Domyślnie

poprawka, dwa razy mi sie wyslalo

Chustomanka Awatar kiwka
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

a wiążesz w kieszonkę? ja pamiętam że swego czasu robiłam tą kieszonkę zbyt obszerną i potem to dociąganie luzów po kilka razy każdą połę powodowało że młody się wkurzał i wykorzystywał że ma dużo miejsca na odepchnięcie się ode mnie. teraz robię kieszonkę na styk, wkładam młodego i tylko po razie dociągam każdą połe, a potem jeszcze robię nietoperza czy jak to się tam nazywa młody zaczyna wtedy chichrotać. cały czas go zagaduje i on nawet nie zauważa że już jest zamotany. znalazłam też taki patent, choć pewnie nie każdy dzieć to zaakceptuje że chowam małemu rączki tak głębiej że w zasadzie on mnie obejmuje, przez co nie może się odpychać ode mnie. a jak przyjemnie mnie mizia, szczególnie jak zasypia)) uwielbiam to!
    Moje M&M'sy: Maciek (10.08.2007) i Michaś (16.03.2010)

W Poznaniu też nosimy: Poznań "W chuście"

Domyślnie

tak, kieszonke tylko wiaze, ale wsadzam do ciasnego fartuszka, ale jak jest wsciekly ma wygiete plecy odwrotnie i jak dociagne to potem ani ja ani on nie mozemy oddychac, a zabka nie wychodzi bo nozki ma wyprezone. Jak jest rozluzniony to zupelnie inaczej jest, oddychamy swobodnie, jest wygodnie i mnie i jemu bo zwykle wtedy zasypia. Wsadzalam go wscieklego w chuste zeby go uspokoic, ale nie mam serca go w niej trzymac jak sie tak wsciekle przed tym broni. Jak przetrzymywalam to po ok 20 minutach sie uspokajal, ale wydaje mi sie to nieco silowym rozwiazaniem. A tak bylo milo jak byl mniejszy, wtedy zawsze byl zachwycony chusta

Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Domyślnie

może po prostu ma taki okres? spróbuj zawiązac coś innego - kangura czy dwa x i sprawdź, czy zmiana wiązania pomoże.

Chustofanka Awatar Nastka55
    Miejscowość
    Suwałki

Domyślnie

ja tez nieraz miewalam momenty ze malemu zbytnio sie nie podobalo w chuscie. i teraz jak ma zly humor ze tak powiem to potrafi sie wiercic i marudzic w chuscie, uspokaja sie dopiero jak sobie pochodzimy po mieszkaniu moze daj mu na jakis czas odpoczac od chusty, albo sprobuj wlasnie tak jak pisaly dziewczyny zmienic wiazanie. trzeba probowac do skutku, na pewno znajdziesz jakis sposob jak ujarzmic malego buntownika
    Natalia mama Mikołaja (09.07.2010)

Chustomanka Awatar Magdailena
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

Ja motam małego tylko na klatce schodowej albo przy otwartym oknie - inaczej jest za goraco i jest wściekłość i wrzask.
    Ale to jest dziecko, któremu jest za gorąco, gdy jest w domu 19 stopni.

Chustomanka Awatar kiwka
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tetani Zobacz posta
    tak, kieszonke tylko wiaze, ale wsadzam do ciasnego fartuszka, ale jak jest wsciekly ma wygiete plecy odwrotnie i jak dociagne to potem ani ja ani on nie mozemy oddychac, a zabka nie wychodzi bo nozki ma wyprezone. Jak jest rozluzniony to zupelnie inaczej jest, oddychamy swobodnie, jest wygodnie i mnie i jemu bo zwykle wtedy zasypia. Wsadzalam go wscieklego w chuste zeby go uspokoic, ale nie mam serca go w niej trzymac jak sie tak wsciekle przed tym broni. Jak przetrzymywalam to po ok 20 minutach sie uspokajal, ale wydaje mi sie to nieco silowym rozwiazaniem. A tak bylo milo jak byl mniejszy, wtedy zawsze byl zachwycony chusta
    a próbowałaś przed lustrem, przy jakimś zapalonym górnym świetle? u nas to też czasem się sprawdzało - uwielbia się oglądać w lustrze i odciągało to jego uwagę od wiązania mój syn miał okres wścieklizny jakoś w okolicy 5-6 miesiąca, trochę to trwało, ale na szczęście mu przeszło. głowa do góry!

Miejscowość
    Suwałki

Domyślnie

to prawda, ja tez czesto wiaze przed lustrem i serio to pomaga bo gdy maly grymasny i poki go ''zapakuje'' no to marudzi, a on uwielbia sie patrzec w lustro, wtedy sie smieje i zapomina. a jeszcze jak dociagam i podskakujemy sobie to w ogole jest wniebowziety a co do ciepla w domu. Mikołaj tez jest strasznie na to wrazliwy. strasznie sie poci nawet gdy nie jest goraco, poci sie nawet przy jedzeniu

Domyślnie

sprobuje wiec cos nowego, moze na werandzie, bo w domu rzeczywiscie bardzo cieplo,

Domyślnie

2x dziala )

Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Domyślnie

2x dziala )
    no to masz rozwiązanie! BRAWO!. za parę miesięcy/tygodni/dni, pewnie znów coś będzie trzeba zmienić. Dlatego min. warto regularnie zmieniać sposoby noszenia

Chustomanka Awatar kiwka
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

2x dziala )
    no widzisz, zmian mu trzeba jak każdemu!

Miejscowość
    Suwałki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kiwka Zobacz posta
    no widzisz, zmian mu trzeba jak każdemu!
    dokładnie, super ze znalezliscie jakies rozwiazanie

Domyślnie

a od kiedy moge zaczac wiazac plecaki?

Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Domyślnie

od momentu, gdy główka się będzie trzymała

Uprawnienia umieszczania postów