Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Jakie dla noworodka

Mieszany widok

Chustofanka

Domyślnie Jakie dla noworodka

Mam pytanie do bardziej doświadczonych mam, jakie pieluchy najbardziej polecacie dla noworodka i jakie nie powiększają pupy dzidzi. Moja córeczka jest dość szczupła i wszystkie rodzaje pielusek, które jej zakładam powodują, że pupa jest ogromna, mała leży mając nogi w górze i strasznie się denerwuje. Dzisiaj założyłam jej na noc formowanke + otulacz i ciągle się budziła, pupę miała ogromną. Ledwo mieści się w ubranka w rozmiarze 62, a z jednorazówka spokojnie mieści się w 56. W końcu zmieniłam pieluszkę na jednorazówkę i wreszcie spokojnie zasnęła. Napiszcie co możecie mi polecić na ten pierwszy okres, kiedy dzieciaczek jest malutki, moja niunia waży 3150g, a otulacze które są polecane od 3-5 kg są na nia jakby za duże. Poradźcie coś, bo nie chciałabym rezygnować z pieluszek wielorazowych.
    Ostatnio edytowane przez agahk ; 29-10-2010 o 23:46

Chustoguru Awatar ala
    Miejscowość
    tu i tam

Domyślnie

wydaje mi sie ze pieluszki rozmiarowe lepiej sie sprawdza niz onesize, moze itti bitti bo nie tworzą wielkiej pupy, albo kieszonki rozmiarowe z małą wkładką
    DOULA

najczęściej zaglądam z telefonu, więc proszę o cierpliwość w odpisywaniu

Chustoholiczka Awatar kubutkowa
    Miejscowość
    Reykjavik / Poznań

Domyślnie

Mnie też się wydaje,że IB są malutkie i zgrabne.Z formowanek bitti Boo wyglądaja niemal jak majteczki.
    A jeżeli kasy szkoda to moze byś wykorzystała te malutkie ręczniczki ikea, albo pocieła tetre?Na noc moze jakas wieksza wkladka...

Chustonoszka
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

ja polecam tetre składaną np. w latawiec, spiętą snappi...

Chustomanka Awatar Marsjanka
    Miejscowość
    Stare Babice

Domyślnie

U nas na początku najlepiej sprawdziły się otulacze: Imse Vimse w rozmiarze NB (3-6 kg) i Bambino MIo w rozmiarze do 5 kg.
    Do otulaczy tetra i małe prefoldy Bambino Mio.
    Kasia
    mama samych córek: Marianny (29.08.1999), Michaliny (03.06.2006), Matyldy (01.04.2010), Melanii (22.07.2014)
    www.wielorazowo.pl - pieluszki wielorazowe

Chustofanka Awatar ekomummy
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Potwierdzam. Bambino Mio są malutkie i do nich wlasnie albo tetre lub prefoldy. Z Imse Vimse, przy tak małym dziecku chyba lepiej sprobować rozmiar NB (roznica jest niewielka ale zawsze). Plaskie sa tez rozmiarowe kieszonki Fuzzi Bunz i AppleCheeks. Przy Apple mozna zmieniac tylko wklad. Najbardziej ekonomicznym rozwiazaniem beda 3 otulacze plus tetra/prefold.

U nas na ten pierwszy okres dobrze sprawdzily sie rowniez formowanki babyetta (flanelka na zewnatrz, polar w srodku).

OT: Dziecko szybko urosnie i juz nie bedzie tego problemu . Od wagi 6 kg wszystko wiekszosc pieluszek powinna ladnie lezec.
    Ostatnio edytowane przez ekomummy ; 30-10-2010 o 14:38 Powód: dodalam dodatkowe opcje
    Mama Adasia, 2007, Natalii 2009 i Lilianki 2014

www.ekomaluch.pl
    www.wielorazowepieluszki.pl
    www.kidstyle.pl

Uprawnienia umieszczania postów